Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Бор-Чвор, поредните измекяри...
Автор: GenaDP   
Дата:   10-01-08 01:06

Произвеждат кисели млека разни, м/у които и "КУЛТУРА". На капачката и кутията е написано:

0,1%

българско обезмаслено краве мляко

за да бъдете в линия

"Култура е пълноценно кисело мляко с ниска масленост, балансирана специална закваска, обогатено с калций

Та каква масленост според вас има въпросното кисело мляко? 0.1%?
Да, ама не. 3.6%[smilie19]

Просто вътре има 3.5% растителни мазнини под неизвестна форма...

Отговори на това съобщение
 Re: Бор-Чвор, поредните измекяри...
Дата:   10-01-08 01:07

Та въпроса ми е - дали не мога да ги осъдя за подвеждаща реклама?

Автор: djogata   
Дата:   10-01-08 01:13

Зависи какво пише на опаковката - ти ли ги измери тези 3.6% или просто някъде с дребни букви пише че 0.1% е животинската мазнина, а 3.5% - растителната?

Щото ако те са си го писали някъде, не знам колко можеш да ги съдиш измекярчетата.

Т'ва е ебаси гаврата, кисело мляко с растително масло вътре [smilie23]

Автор: e-mil   
Дата:   10-01-08 01:16

Можеш но няма да си струва усилията. Освен ако не докажеш разболяване вследствие на употребата на продукта, примерно алергия и т.н. Макар че и тогава се съмнявам.
Иначе производителят носи отговорност за съдържанието на етикета по Закона за храните (глава трета), но глобата е малка - от 250 до 500 лв за първо нарушение (чл. 41)

Автор: Стоев   
Дата:   10-01-08 01:19

Бой с масломера по главата[smilie7]

Дата:   10-01-08 01:25

Пише с дребни буквички по външния ръб на капачката - съдържание: обезмаслено краве мляко, р. мазнина 3.5%, а вече към края на надписите - масленост 0.1%

И на кофичката има табличка за съдържанието на 100 гр. от продукта, където е отбелязано мл. мазнина 0.1гр., раст. мазнина 3.5гр.

Мога да докажа, че са ме въвели умишлено в заблуждение, карайки ме да мисля, че предлагат ОБЕЗМАСЛЕНО мляко, когато то е всъщност с висока масленост. И аз го плюскам като диетично, а всъщност се омазнявам... Това не е ли достатъчно?

Апропо, същите михлюзи произвеждат и "Цедено кисело мляко", което няма нищо общо с цеденето - сгъстяват го с няква гадост, която не е отбелязана никъде по опаковката.

Автор: solo5   
Дата:   10-01-08 01:33

пусни ги на мейла на Господарите, да не се занимаваш с простотии
а простотиите ще ги гледаме по Господарите [smilie18]

Дата:   10-01-08 01:42

А господарите ебават ли? Т.е. обръщат ли внимание на подобни неща?

Автор: e-mil   
Дата:   10-01-08 01:43

1. Сега, без да съм юрист си ги представям така нещата:
На теория е нарушено правото ти на избор, как да се отнасяш с тялото си (искал си да ядеш диетична храна, пък те са те излъгали).
Смисълът на осъждането е да бъдеш обезщетен - тоест трябва да докажеш щета. Обаче според мен за съд трябва да си подкован, защото това е неимуществена вреда. Засега все още не сме като в Щатите дето някак си можеш да докажеш, че слабото ти сърце е било застрашено от уплахата, когато си чул да изскърцват спирачките на минаваща кола. [smilie5]
Значи трябва да ти е предписана диета от лекуващ лекар... лекарят да свидетелства, че ако ядеш мазно ще се гътнеш... че лечението ти сега се оскъпява заради погълнатата храна и т.н.
Най-добре се свържи с Асоциацията на потребителите - там предполагам с наясно с съдебното производство по темата.

2. А оная гадост дето прави "цедено" мляко вероятно е описана на етикета. Доколкото си спомням се ползва някакъв емулгатор. Виж във съставките номерата. Ето един списък на разрешените емулгатори

Дата:   10-01-08 01:53

За цеденото - нищо не пише са сгъстителя, деба тяхната мама.

Цитирам: Съдържание - Краве мляко и българска закваска. Макар че на вкус докарва на стрит тебешир. Пък и надали някой вярва, че го цедят в заводски условия... Аз поне за такваз технология още не съм чувал.

Дата:   10-01-08 02:01

господарите ебават за всичко де става скандал и им носи повече гледаемост, т.е. рекламни приходи
можеш и в агенцията за защита на потребителите да се обадиш, ама няма да се вдигне много шум
друго си е да го видят повече потребители

можеш да прочетеш и тази статия: Е200? Е300? - познай що е то или как да се опазим от добавките в храните

а ето и пълния списък на гадориите, с които ни тъпчат: Food Additives - E - NUMBERS

[beer]

Дата:   10-01-08 02:04

цеденото мляко е жив ташак
един приятел направи голяма тъпотия като купи краставици и кофички цедено мляко
щял да прави тракийска салата
и направи кисело мляко с краставици [smilie18]
оня ден пък ядох тракийска салата на Кенар и се усещаше някакъв бъркоч, но не и цедено кисело мляко
даже нещо хрупаше като бисквити, но не беше сладко [smilie5]

Дата:   10-01-08 02:07

За Е-тата знам, даже съм си дръпнал една програмка за телефона - пишеш номерчето, и те информира какво е съединението, което се крие зад този код, и какви щети можеш да очакваш при консумацията му.

Ще ги пробвам утре господарите - поне да се раздуха малко историята, и повече хора да се откажат да им ядат гадостите на тея.

Апропо, има из Метро и едно сирене "без холестерол" - там също животинската мазнина е заменена с растителна. Това - само за сведение...

Дата:   10-01-08 02:47

какъв ти е телефона?

Дата:   10-01-08 03:04

Sony K750i

Автор: marchello   
Дата:   10-01-08 03:09

ай лягайте да спите [smilie8]

Дата:   10-01-08 03:11

Програмки за проверка на хранителните добавки:

За нормални ПЦ с Виндоз:
http://bysoft-food-additives.download-239-22724.programsbase.com/

За покет-ПЦ:
http://www.freewareppc.com/medical/pocketfoodadditives.shtml

За мобилни телефони:
http://www.mobileheart.com/cell-phone-softwares/download-Software-ENumbers-3400.aspx

Публикацията е редактирана (10-01-08 03:21)

Автор: valetvitor   
Дата:   10-01-08 03:18

[smilie19]

Автор: marchello   
Дата:   10-01-08 03:27

а за дос има ли [smilie8]

Автор: Amigo   
Дата:   10-01-08 08:22

У нас, за съжаление, е много рехаво изискването за обозначаване на това какво има в даден хранителен продукт [smilie23] а и за контрола не знам какво да кажа [cool] [smilie23]

Автор: pmartinov   
Дата:   10-01-08 08:29

Контрола на хранителните продукти [smilie11]

Ха-ха-ха

Корупцията в тази сфера е неописуема [smilie23]

Публикацията е редактирана (10-01-08 10:21)

Автор: мара   
Дата:   10-01-08 08:38

смесването на животински и растителни мазнини било канцерогенно, четох го у неква преса...амиго, я ми обясни има ли такова нещо и ако да-кога, при кви условия?[smilie11]

Автор: charm   
Дата:   10-01-08 09:05

Много жалко, за мен това беше единственото кисело мляко в момента на пазара, което се доближава най-много по вкус до истинското [smilie2]
Купувам 2%. ама явно и в неговия етикет трябва да се зачета

ех, че ужасно :( Какво да ядем в крайна сметка, като всичко е болук [smilie9]

Автор: Amigo   
Дата:   10-01-08 09:12

мара, това, което мога да ти кажа - според химици, киселото мляко изобщо не трябва да се продава в пластмасови опаковки, защото се получава реакция между лактобацилите и пластмаса и в резултата канцерогенно вещество![cool] Така че не е никак желателно да се яде до дъното! [cool] И понеже сме Булгаристан, никой не смее да излезе и да каже каквото трябва, става въпрос от хора, които това им е работата [cool]

Автор: PolarBear   
Дата:   10-01-08 09:12

Gena, телевизията е хубаво нещо (на теория), понякога дори върши работа, но според мен един сигнал до Комисията за защита на потребителите е по-вероятно да помогне. В повечето случаи тя е изненадващо ефективна.

И аз бях до скоро активен консуматор на това скапано мляко. На времето точно тази Комисия беше публикувала някъде (жалко, че не помня къде)резултати от изследванията на кисели млека на основни производители. По много параметри. Нямаше идеално мляко, естествено. Ако даден параметър е добре, друг куца. Най-добрите млека имаха напр. доста високо водно съдържание...т.е. добри са, но цената им излиза 30-40% по-висока от това, което си мислиш. Млякото на Бор-чвор беше от добрите. И аз като видях, че "културата" се прави от тях, реших, че и тя ще е хубава. Да, ама не. А и качеството й се влошава прогресивно. Напоследък има консистенция на рядък варов разтвор.

Пиша и дояждам с корнфлейкс последното такова мляко, което купих оня ден. Последното въобще. Какво да правиш, сефте да те прекарат в Булгаристан.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

ПП Иначе, струва ми се, двупроцентното на "Елена" е що-годе приемливо.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.