Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 HELP относно колебания
Автор: SearchME   
Дата:   18-06-08 13:24

Здравейте на всички!

Реших да захвърля сапунерките и да си купя по-сериозен фотоапарат - SLR. За начало не бих искала да струва повече от 1300 лв с китовеия обектив (за БГ пазара става дума). Колебанията ми са между CanonEOS 400D, Pentax D200K и Nikon D40x. Тук можете да видите по-подробни характеристики на трите:

Благодаря предварително за съветите!

Отговори на това съобщение
 Re: HELP относно колебания
Автор: J0R0   
Дата:   18-06-08 13:39

От трита като апарат Пентакса е най-добър.
Така че ако те интересува само тялото (с китака) - това е твоя апарат.
Ако мислиш за развитие на системата - примерно да натрупаш една торба с обективи и аксесоари - Канон и Никон имат по-богат избор (и по-добри цени).

Автор: Jankoff   
Дата:   18-06-08 13:42

Снощи купих Olympus E520 с два обектива (14-42, 40-150) - може би първия или един от първите на пазара в Бг, под напътствията на професионалист.
Разсъжденията ми бяха, че е хубаво, че е съвсем нов апарат - защото тази техника се развива бурно (като при компютрите) и един апарат е вече остарял 2-3 месеца след излизането му на пазара. Има live view като компактните, има два добри обектива с достатъчно голям обхват (и широкоъгълен), има и други интересни неща около него, но аз засега, може да се каже, само съм отворил кутията. Разучавам го.

Аз самият имам въпрос, свързан с досегашния ми апарат - Панасоник FZ5. Практично ли е да му се купи приставка за по-голям зум (2х - 2.5х)? Човекът, който ме посъветва снощи за Олимпуса, каза, че такова нещо не е много сериозно като решение. Ако някой има опит в това отношение, ще бъда благодарен за мнение. Намерението ми е евентуално да разнасям със себе си и Панасоника, като го използвам за дълъг зум (до евентуалното купуване на съответен обектив за Олимпуса). По-точно бих попитал дали захващането на такъв конвертор е стабилно. Няма ли опасност да се изкърти лесно?
Благодаря предварително.

Дата:   18-06-08 13:56

Аз лично имам резерви относно марката Olympus. Имат по-слаба матрица, а обективите им са доста по-скъпи.

Публикацията е редактирана (19-06-08 02:18)

Дата:   18-06-08 13:59

Благодаря за съвета. Какво ти е цялостното мнение за марката Pentax? Възможно ли е да е по-некачествена от Никон и Канон тъй като не е толкова популярна и определено е на по-ниски цени, както при телата, така и при обективите?

Автор: Myth   
Дата:   18-06-08 14:24

Възможно е единствено да е по-качествена.[smilie18] [smilie18]

Дата:   18-06-08 14:24

SearchME написа:

"Аз лично имам резерви относно марката Olympus. Имат по-слаба матрица, а обективите им са доста по-скъпи."

Нямам никакви претенции за особени знания в тази област - едва от снощи имам DSLR. Но прочетох това:
"The resolution of the new E-520 remains 10 Megapixels, but Olympus says a new N-MOS sensor offers the same picture quality and dynamic range as the flagship E-3."
http://www.cameralabs.com/reviews/Olympus_E-520/verdict.shtml

Що се отнася до обективите, китовите в случая изобщо не излизат скъпи (2 бр.), а са хвалени на авторитетни места. Вж. напр.:
http://www.dpreview.com/lensreviews/olympus_14-42_3p5-5p6_o20/page4.asp

Това, с което най-много ме спечели тази марка в случая, беше възможността за super-long zoom обектив на цена около 700 лв. (от САЩ доста по-малко):
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&base=1&cat=66&product=3272&show=additional

Дата:   18-06-08 15:14

за матрицата имах предвид OLympus в сравнение с Nikon и Canon
колкото до обективите, говорех по принцип, че са доста скъпички

Публикацията е редактирана (19-06-08 02:17)

Дата:   18-06-08 15:49

Ето линка, където се сравняват трите фотоапарата, не разбирам защо не се е появил в първия постинг:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos400d%2Cpentax_k200d%2Cnikon_d40x&show=all

Публикацията е редактирана (18-06-08 15:50)

Автор: stew   
Дата:   18-06-08 20:48

SearchME, ОлимпУс

Автор: denyo   
Дата:   18-06-08 23:04

Jankoff, честито за Олимпуса. С тоя 300mm обектив който си взел, ще правиш много по-качествени снимки от Панасоника. Ако ме разбираш какво искам да кажа. Панасоника може да е 400+мм обаче е само 5 мегапиксела супер шумна матрица срещу 10 мегапиксела NMOS сензор. Така че и за въпрозния "за дълъг зум", с новата придобивка ще получиш даллеш по-добри кадри от Панасоника, пък бил и с някаква си приставка. Още веднъж честито и наслука :)

Дата:   19-06-08 02:19

ОлимпУс, веднага се поправям! А сега ако имаш да кажеш нещо по темата ще съм ти благодарна. [smilie3]

Дата:   19-06-08 08:28

denyo написа:

"Jankoff, честито за Олимпуса. С тоя 300mm обектив който си взел, ще правиш много по-качествени снимки от Панасоника. Ако ме разбираш какво искам да кажа. Панасоника може да е 400+мм обаче е само 5 мегапиксела супер шумна матрица срещу 10 мегапиксела NMOS сензор. Така че и за въпросния "за дълъг зум", с новата придобивка ще получиш далеч по-добри кадри от Панасоника, пък бил и с някаква си приставка. Още веднъж честито и наслука :)"

Благодаря за реакцията и пожеланията! И моите разсъждения са същите - разбира се, че разликата в качеството е голяма. Но се чудя дали да не взема и телеконвертор за Панасоника все пак. Нека да отдадем заслуженото и на този апарат! Изключително успешен модел - и цялата серия FZ въобще! Работят прекрасно - в рамките на възможностите си. Има и други две съображения. Първо, при дългия зум по начало не се работи на лоши светлинни условия, а най-вече на открито, при добра светлина, при което влиянието на фактора "шум" намалява. Второ, при много големия зум на открито така или иначе се получава замъгляване - поради запрашеността на въздуха и пр. Така че качеството на изображението все едно не е така високо, както е отблизо.

Лично на мен много големият зум изключително много ми допада. Когато си на непознати места - туристически, винаги има наоколо твърде отдалечени обекти, които не можеш да достигнеш. Защото нямаш време, няма достъп до тях и т.н. А със свръхдългия зум - щрак и готово. И когато е компактен апарат, това е съвършено лесно - няма смяна на обективи. И съответно е леко и бързо, което е решаващ фактор при недостатъчно време и при изминаване на големи разстояния пеша.

Интересува ме конкретно, ако някой използва телеконвертор за компакт зум за апарати от типа Panasonic FZ, дали това е приемливо като практическо функциониране и удобство. То че няма да е много удобно, няма. Но дали все пак ще се търпи? И по-специално дали конверторът или приставката могат лесно да се изкъртят.

Благодаря предварително!

Публикацията е редактирана (19-06-08 08:29)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »