Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Защо снимате?
Автор: crazy_666   
Дата:   12-06-08 17:04

Питам се, кое точно ви доставя удоволствие? Самото снимане, снимката или нещо друго?

Аз например изключително много се радвам, когато хората ми харесват снимките, защото знам че съм им доставил поне малко удоволствие и сам променил поне малко деня им с една усмивка или един блясък в очите?

Отговори на това съобщение
 Re: Защо снимате?
Автор: asahi   
Дата:   12-06-08 17:06

Миг преди да натисна спусъка снимката вече е отлетяла. Май кефа ми е да видя картинката във визьора.

Автор: navy   
Дата:   12-06-08 17:16

Надали други правят така, както аз обичам понякога...
Снимам заради самото снимане, не за да публикувам, покажа, да ми въздишат или да трупам точки...
Излизам, снимам, после форматирам картата и се прибирам [shtrak]

Дата:   12-06-08 17:19

ха! интересно

Автор: tonevjr   
Дата:   12-06-08 17:20

Нави,отивам да направя точно това,без форматирането(освен ако не пълен булшит,де)[smilie5]
да не говорим,че повечето ми снимки не са качени никъде[smilie8] Снимам защото ми е кеф и се разтоварвам и просто защото обичам да снимам.Мислех да отварям тема даже,но добре че я видях[smilie24] [beer]

Публикацията е редактирана (12-06-08 17:21)

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   12-06-08 17:21

Снимам щото така по-лесно се вкарват каки в леглото и щото ми е малка пишката и избивам комплекси с голям апарат.

Бахти тъпия въпрос........

Публикацията е редактирана (12-06-08 17:22)

Дата:   12-06-08 17:24

А защо използвате тоалетна хартия?
Защо слушате музика?
Защо четете книги?
Защо влизате в фотофорума?

Дата:   12-06-08 17:26

А защо използвате тоалетна хартия?- защото вестника цапа с мастило
Защо слушате музика?-защото ми сгрява душата
Защо четете книги? - защото така ми се обогатява културата
Защо влизате в фотофорума? -за да гледам други (по-добри от моите) снимки и за да се уча

Автор: letera   
Дата:   12-06-08 17:27

Нейви, кефиш. [beer]

И аз си мисля, че всяка друга причина - извън самия теб, - всеки друг миг - извън мига на случване на кадъра, всяка друга емоция - извън тази, в която натискаш спусъка, са второстепенни и донякъде вече отиват в посока реверанс към егото (не казвам, че е нещо лошо [smilie3] ).

Изключвам случаите, в които става въпрос за проекти с хуманна или изследователска цел. Когато снимаш не за себе си, а като професионален ангажимент също е различна хава (Най-вероятно... Предполагам... Поне на мен не ми се е случвало [smilie5] )...

Тодорински, и за мен въпросът е странен... Къде се изгуби?!?! [shtrak]

Дата:   12-06-08 17:34

Тук съм си ама съм в хейтърско настроение...

Автор: magnifico   
Дата:   12-06-08 17:46

Нищоооо, поиграй си със зуума и ще ти олекне [smilie6]
[beer]

Автор: djogata   
Дата:   12-06-08 17:49

Аз пък снимам, щото никой не ме кара да снимам [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ако тръгнат да ме навиват да снимам нещо, сигурно ще се откажа [smilie5]

Автор: makenzi   
Дата:   12-06-08 18:16

Ми снимам за да ЯММММ[smilie24] [smilie18]

Автор: vgramatikov   
Дата:   12-06-08 20:23

Снимам защото е се чуствам добре когато покажа нещо на някой които го е подминавал 10000 пъти и като види кадъра казва...а тва каде е много е красиво [smilie24]

Автор: Lalinda   
Дата:   12-06-08 21:40

И аз снимам по същите причини като pd.

Някои едва покрай МОИТЕ снимки видяха, че ОКОЛО тях и навсякъде има ЦВЕТОВЕ.

Отделно, че пък изобщо не виждаха ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ, камо ли пък СТОЛОВЕ.

Снимам от дете, просто така се случи, но по-късно, след две-три години активно снимане в ученическите години ми бе напълно опротивяло... Добре, че ми купиха кинокамера, с която се забавлявах още две-три години - с брат ми правехме нещо като рекламни клипове, просто за да се кефим...

По-късно отново започнах да снимам, след като поживях година в Ленинград и бях поразена от хармонията му - искаше ми се да я покажа на близките ми... после продължих да пътувам къде ли не и да понякога да снимам, понякога - не. Престанах изцяло да снимам планините, морето (то пък ми бе особено скучно - върнах се от двуседмично пътешествие в Гърция с 13 филма и без нито един кадър от морето й (невероятно, но факт), затова пък открих цветовете й, много по-различни от туристическото синьо и бяло...

Въпросът не е глупав, съществува огромна книга, с няколко издания, в която известни фотографи ГОВОРЯТ защо снимат (Photography speaks) - прочетете я. Един от тях казва: защото искам да видя как изглежда СВЕТЪТ НА СНИМКА.

Мисля, че съм споменавала и друг път какво огромно вълнение изпитах, когато един вече пенсиониран потребител на един наш фотосайт ми писа, че снимките ми от Рим и разказите към тях го накарали да пътува...

Аз самата нямам нужда да снимам, просто архивирам видяното... Откривам цветове, все по-тайнствени и вълнуващи... все по-предизвикателни, обичам да гадая за хората зад прозорците и вратите, украсени от тях, не по лицата им, притворни и коварни...

Отдавна съм загърбила "красивото" и псевдоносталгиите - залезите и маковете на фона на дефокусирани облаци или текстури не са за мен... Обичам да наблюдавам и анализирам, не да лепя и напасвам плъгини...
[beer]

Автор: navy   
Дата:   12-06-08 21:52

Автор: Lalinda
Дата: 12-06-08 21:40
...

Някои едва покрай МОИТЕ снимки видяха, че ОКОЛО тях и навсякъде има ЦВЕТОВЕ.

Отделно, че пък изобщо не виждаха ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ, камо ли пък СТОЛОВЕ.

Ай стига бе, ти си дипломиран очен лекар [thankyou]

Автор: iiccoo   
Дата:   12-06-08 21:55

Снимам защото обичам миналото си повече от настоящето и бъдещето и всеки един момент мога да се върна в него [smilie5] Откачено, но факт. Поне това ме накара да започна да снимам, а то започнеш ли...

Автор: drdelian   
Дата:   12-06-08 22:06

Защото не знам друг начин да открадна от времето

Автор: danbi   
Дата:   12-06-08 22:13

и аз като asahi и navy. [smilie24]
понякога форматирам картата. [smilie5]
много рядко снимам, за да покажа нещо на някого (но и това правя).

Автор: alsash   
Дата:   12-06-08 22:18

ЗАЩО ПИТАШ?

Автор: ivodam   
Дата:   12-06-08 22:26

Снимам, щото си правя колекция от снимки на птиците, които Господ ми е дал възможност да видя. В резултат на това установих, че близо 40 години бях живял без изобщо да предполагам какви същества има около нас, за които дори не подозираме... Снимам от дете, но бях позанемарил това хоби, а след като си го възобнових преди няколко години, забелязвам, че има и положителни странични ефекти - прекарвам много време сред природата, съвсем спрях да пуша, запознах се с интересни хора... сред така наречените фотографи от българската фото общност обаче много рядко срещам щастливи и ведри хора, повечето са все нещо фрустрирани, депресирани, меланхолизирани и то им се изразява и в снимките, неминуемо...

Автор: kali222   
Дата:   12-06-08 22:27

Снимам, защото ми се иска да покажа как света изглежда през моите очи. Как го усещам, какво ВИЖДАМ..., защото уж всички гледаме едно и също, а ВИЖДАМЕ различно, толкова различно...
Снимам, защото това ми помага да откривам нови неща в познати до болка сцени, защото снимането отваря очите за невидимия свят, показва аспекти от живота скрити за триизмерността.
Същите са мотивите ми и да гледам снимки.

Автор: digitalgab   
Дата:   12-06-08 22:28

А защо дишате?

Автор: vgramatikov   
Дата:   12-06-08 22:29

Автор: drdelian
Дата: 12-06-08 22:06

Защото не знам друг начин да открадна от времето

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

[beer]

[shtrak]

Автор: danbi   
Дата:   12-06-08 22:29

digitalgab, щото не се налага да мислиме, докато дишаме [smile]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »