Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за крос платформените сравнения - може ли да се прави нещо подобно...
Автор: muu   
Дата:   09-06-08 10:05

http://photo-zona.net/images/user10448/album1996/large/1212994329_zqnu2500_Picture1.jpg

http://www.luminous-landscape.com/essays/Cramer.shtml

това е уважаван сайт в който професионалисти си позволяват да сравняват не само различни формати, но различни формати с различни носители... вероятно знаят защо го правят и допустимо ли е това...

е може би при тях нещата не се определят от това кой по силно вика и каква простотия може да изръси вместо аргумент...

това е , не виждам смисъл повече да пиша тук! [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: за крос платформените сравнения - може ли да се прави нещо подобно...
Автор: thor   
Дата:   09-06-08 10:16

пиши си бре ..[smilie24]

само не обиждай ...

и не нЪ зимай за балами ...

естествено ,че можеш да правиш крос платформа сравнения ...

но не и да сравняваш качествата на обективите чрез крос платворма сравнения ...

толкова е просто ..ама нещо ти е трудно да го разбереш ...[smilie3]

[shtrak]

Автор: dimi2007   
Дата:   09-06-08 10:27

Бе.. и в Панавижан минали от 16 и 35мм на ВХС и мини ДВ....[smilie5]

/следват тестове/

Автор: mkaraveloff   
Дата:   09-06-08 10:31

муу е от малкото хара които пускат теми от който може да се научи нещо а вие бързате да обясните как не сте балами....
тъпчовци сте големи [smilie23]

Автор: danbi   
Дата:   09-06-08 10:33

Смисъла на сравнението в тази статия не е в директното състезание "повече пиксели, по-малко артифакти, по-добри цветове и т.н.". По-скоро е в това, че съвременната цифрова фотография е достатъчно напреднала като приемливост на качеството, за да могат останалите и неоспорими и абсолютно непосилни за снимането на филм характеристики -- най-вече възможността за "безплатни" експерименти да бъдат оценени по достойнство.

В повечето фотографски дейности, където е по-важно запечатването на момента, цифровата фотография отдавна е "победител".

Дата:   09-06-08 10:37

тхор, как може да коментираш нещо което сам казваш че не си гледал? качествата на обективите и на техниката като цяло с лекота се сравняват в крайният резултат при идентична задача... [smilie3] и тогава се вижда че всичките писания за това кое какво отнасяло са безпочвени глупости...
а, и още нещо... защо ли не дискутират бокето при това сравнение?

Автор: dau   
Дата:   09-06-08 10:56

муу много добре знаеш защо е това сравнение прочел си... няма сми да го извърташ...

и хората са го написали... искат да покажат дали последно поколение цифриви гърбове задминава големия формат като резолюция и детайл...

Автор: thor   
Дата:   09-06-08 11:02

ама дискутирай си каквото си искаш бре ....[smilie24]

само не се заяждай с мен ....[smilie23]

сравнявай си системите както си искаш ....[smilie24]

на мене ми омръзна да ти навирам тестовете на photozone.de ...където те си пишат ,че не е правилно да се съди за качествата на обективите при крос платформа тестове ...а не са и само те ..

и защо да ти ги гледам тестовете ,след като не е правилно по този начин да се сравняват качествата на
обективите ...

а иначе различните системи като краен резултат си ги тествай ....[smilie24]

и какво общо има Bokeh-а .. нито съм го дискутирал нито съм го сравнявал ,просто съм показвал предпочитанията си ..... но не съм правил тестове с които да налагам нещо и да заблуждавам аудиторията ..
[shtrak]

Автор: danbi   
Дата:   09-06-08 11:47

dau, по-скоро теста има за цел да се убеди въпросния фотограф, че цифров гръб със среден формат, ще му върши работа вместо 4x5 сандъка който е мънкал дотогава.

Явно му върши работа. Дори според следващите коментари, е надминал значително очакванията му. Да е жив и здрав впрочем, и все хубави снимки да прави -- все едно с какво.

Дата:   09-06-08 17:17

-- най-вече възможността за "безплатни" експерименти да бъдат оценени по достойнство.
----------------

Това е страшно важно значение....[smilie5]

Дата:   09-06-08 18:07

Аааа...сега видах и другото....

В повечето фотографски дейности, където е по-важно запечатването на момента, цифровата фотография отдавна е "победител".
----------

Бе гледам, вървят хора по пътя и запечатват моменти .....и ме спират постоянно, ама ни ме знае и познава: Глей бе, глей кво запечатих..тц, тц !!!! [smile]

Дата:   09-06-08 23:00

/отбива се и що да види - творци щракат като картечници важни моменти от историята...[smilie24]
Брееее...добре, че дойде цифровалното, та да останат визуални паметници на куртурата...[smilie25]

Дата:   10-06-08 10:01

тестовете по нета са хубаво нещо , но когато предаваш матеряли за печат и в снимките ти липсва острота и детайл за разлика от тези на колегата ти е трудно да кажеш на фоторедактора - да ама в фотозоне пише че моята оптика е по качествена.... тогава единствената истина е качеството на картинката която си получил...
това качество варира според тялото на което е закачен обектива тъй като сензорите са различни, дори и при еднакви мегапиксели , и в крайна сметка сметка резултата зависи от редица фактори, примерно: разделителната способност на обектива +/х разделителната способност + алгоритъма за изчисляване на "картинката" получена от матрицата + процеситането за проявяване на тиф или джиппег файла.
във фотозоне например за тестове се ползват различни тела дори когато става въпрос за една марка... авторите са наясно че резултатите са достоверни само за дадената комбинация обектив / камера, за това се застраховат пояснявайки че този резултат не е крос платформено съпоставим, сиреч - важи само за дадената комбинация и не е меродавен. това не им пречи по никакъв начин да дават оценки за оптиката която сравняват.

когато съм сравнявал някаква техника и съм споделял във този форум резултатите , винаги съм се интересувал от крайният резултат който мога да получа от дадена комбинация... никога не съм си позволил да обеснявам кой обектив е дърво или какви са личните ми предпочитания за рисунъка на обективите.винаки съм споделял резултатите така че всеки сам да си направи субективните изводи според познанията и нуждите си.
при коментираните сравнения на 5Д + 85/1.2 и д2х с 85/1.8 снимките са правени в компанията на трима канонци, като дори процесирането на файловете бе предоставено на тях , защото целта бе да се извлече по възможност максимума от роу файловете... в последствие бяха публикувани и роу файловете и процесираните тифове... единственият извод който съм си позволил да направя е че от резултата не виждам преимущества за канонската комбинация и не чуствам никаква нужда да си сменям системата.
та така , докато матеряла беше в нета и бе достъпен не помня да е имало някакви възмутени възражения, нито пък някой от канонджиите които участваха да е говорил за някакви манипулации.

в заключение искам да кажа че всякакви крос платформени сравнения са допустими и даже са желателни за да може да правиме разлика от сапунерката до средноформатните гърбове или филмовите носители и да подбираме техниката която би давала най-добрият резултат за нашите нужди... и важни са не само математическите резултати от тестовете в нета които също имат в крайна сметка ориентировъчен характер, но и крайните резултати като продукт които се получават от една фототехника, независимо дали е турбо сапунер или суперскъп дслр.

[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »