Автор: Батко
Дата: 21-08-25 15:18
Здравейте!
Взех на роднина един сравнително стар модел апарат, но нов и на промоция Sony 6400A. След като го разгледахме, разбира се дойде време за ъпдейт на фърмуеър-а, но дървооо... Програмата не може да намери камерата.
Сигурно 10 пъти четох менюъла, пробвах Windows 11, 10 - не ще, пробвах USB 3, USB 2 - не ще, пробвах на предния панел, пробвах на задния, пробвах като администратор, пробвах 3 компютъра, пробвах с 3 различни кабела, вкл. и оригиналния, пробвах всички възможни режими на апарата за свързване - НЕ.
Изкуственият интелект ми препоръча да ида в сертифициран сервиз - така и направих. Няма да казвам кой е сервиза, да не се засегнат там нещо. Обясних за какво става дума и ми казаха "изчакай, то има една процедура, трябва да се спазва". След 20 минути ми казаха, ами той тоя апарат не може да се ъпдейтне защото е с "A" накрая : 6400A. "A"-то означавало "подобрено аудио". Аз разбира се веднага се усъмних и почнах да ровя и да ровя.
И най накрая за разликите:
1. Сервизът твърди, че е подобрено аудио.
2. Изкуственият интелект каза, че A-то идвало от заменянето с нов дисплей, поради изчерпване на старите модели.
3. В един форум твърдят, че "A"-то означавало добавено зарядно, поради нови европейски закони.
Някой може ли еднозначно да каже каква е разликата, защото на сайта на SONY явно не им се обяснява.
Между другото сервизът бяха прави за това, че v1.00 на 6400A e същата като v2.00 на 6400. Проверих - да, има проследяване на окото на животно.
Е добре. Какво щеше да им стане на Sony в програмата им да изкарат едно съобщение, че този апарат няма нужда от ъпдейт ? Всеки път подканяше да изключа фотоапарата и да го включа отново...
|
|