Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какви са разликите между Sony 6400 и 6400A
Автор: Батко   
Дата:   21-08-25 15:18

Здравейте!

Взех на роднина един сравнително стар модел апарат, но нов и на промоция Sony 6400A. След като го разгледахме, разбира се дойде време за ъпдейт на фърмуеър-а, но дървооо... Програмата не може да намери камерата.

Сигурно 10 пъти четох менюъла, пробвах Windows 11, 10 - не ще, пробвах USB 3, USB 2 - не ще, пробвах на предния панел, пробвах на задния, пробвах като администратор, пробвах 3 компютъра, пробвах с 3 различни кабела, вкл. и оригиналния, пробвах всички възможни режими на апарата за свързване - НЕ.

Изкуственият интелект ми препоръча да ида в сертифициран сервиз - така и направих. Няма да казвам кой е сервиза, да не се засегнат там нещо. Обясних за какво става дума и ми казаха "изчакай, то има една процедура, трябва да се спазва". След 20 минути ми казаха, ами той тоя апарат не може да се ъпдейтне защото е с "A" накрая : 6400A. "A"-то означавало "подобрено аудио". Аз разбира се веднага се усъмних и почнах да ровя и да ровя.

И най накрая за разликите:
1. Сервизът твърди, че е подобрено аудио.
2. Изкуственият интелект каза, че A-то идвало от заменянето с нов дисплей, поради изчерпване на старите модели.
3. В един форум твърдят, че "A"-то означавало добавено зарядно, поради нови европейски закони.

Някой може ли еднозначно да каже каква е разликата, защото на сайта на SONY явно не им се обяснява.

Между другото сервизът бяха прави за това, че v1.00 на 6400A e същата като v2.00 на 6400. Проверих - да, има проследяване на окото на животно.
Е добре. Какво щеше да им стане на Sony в програмата им да изкарат едно съобщение, че този апарат няма нужда от ъпдейт ? Всеки път подканяше да изключа фотоапарата и да го включа отново...

Отговори на това съобщение
 Re: Какви са разликите между Sony 6400 и 6400A
Автор: Батко   
Дата:   21-08-25 15:34

Май намерих отговора:
В горната статия авторът обяснява, че Sony са били притиснати от европейските закони, но вместо да сложат USB-C, са сложили допълнително захранване, което всъщност не е лошо.

Автор: Yog   
Дата:   21-08-25 16:29

На предишното ми Сони (7RIII) пуснаха ъпдейт със заден екран с (много) малко по-висока резолюция и той беше А. Тогава го обясниха като "минимално обновяване на камерата, което не заслужава да бъде класифицирано като нов модел". Та и тази сигурно е така. Нещо несъществено е променено.

Автор: Hsathv   
Дата:   28-08-25 19:05

Буквите след номера показват различни комплекти. Дали ще е с обектив или нещо друго. В случая при 6400А в комплекта има зарядно. Няма отношение към аудиото

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »