Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Миналата седмица, докато скучаех, реших да седна на просторния си балкон и да се полюбувам на прекрасното време. Люлеех се на стола, бърках си в носа, безцелно гледах небето и изведнъж ме осени идеята да се занимавам с макро фотография.
Първо хвърлих едно око в Google и видях, че тая работа е фасулска работа, след което веднага пуснах обява, че търся RAYNOX DCR-250.
Това е чудесна леща, която често ползвам, но за съжаление не се продават в БГ! Има ги в амазон, ибей и други чужди сайтове! А относно за староста на лещата бих казал, че е невероятна от към хроматични аберации!
Един приятел ме моли да снимам за менюто на ресторанта му, но не може да отдели толкова пари за макро обектив. Не му е голям ресторанта, а и перничани предпочитат заведенията в центъра.
Аз имам макро-мех, ама в зависимост от увеличението осветеността върху сензора пада с квадрата на разстоянието до обектива. При решението с макронаставка светлосилата се запазва и мога да ползвам по-кратка експонация. Определено би ми помогнало защото ядливите хлебарки не са по-малко бързи от обикновените. Идеята на моят приятел за мезетата след 22ч. са.. извинете котката се промъкна на балкона и ще влезе в блока на двигателя на джипа, ще се омасли
Абе не си давай парите за глупави лещи и макрообективи. Снимай си с твоя обектив, после я уголеми с кроп и ей ти макро. Ся, няма да е кой знае какво, ама ще е макро, ти нали нямаш амбиции да покоряваш световните класации?
ИИй някакъв ми е хакнал профила тук! Изобщо не е вярно, че двигателя е от джип.
Съжалявам! Хака хванах със закъснение защото търсех междувременно в нета дали е безвредно да се използва обезмаслител в пералнята... не съм бръснал котка досега. Както и да е, да се върнем на темата за буболечките и присъствието им в културата на макро ниво.
В неделя реших да се повозя на едно от ония влакчета, как се казваха… а, да, трамваи, защото от детската градина не съм се качвал в такова чудо на техниката, и не щеш ли, случайно чух две жени да си говорят. Едната каза, че за макро фотография трябвало да имаш някакъв специален микроскопски обектив. Веднага извадих тефтерчето, наплюнчих молива, който винаги нося над дясното си ухо и подробно записах това, което бях чул.
След като се повозих една-две спирки с трамвая, което е предостатъчно за да не ме обвинят, че съм снобар и страня от простолюдието, аз се прибрах и поръчах точно такъв обектив. Сега ще чакам 1-2 дни да пристигне от Китай, след което ще кача снимки, за ми завиждате.