Автор: the_cat
Дата: 21-03-11 15:02
Привет колеги,
Много моля за съвет относно следния проблем:
Както вече сам се уверих, моето е620 има проблем с фокуса при слаба светлина. Проблема е следния - когато снимам в студио, където светлината, падаща върху хората е от светкавиците /пилотна лампа 150 вата, обикновено през софт бокс/ и една енергоспестяваща крушка - около 25 вата, закачена на тавана, на метър пред обекта, насочена към лицето /не знам колко вата са това действително/ при фокусиране по крайните точки, а дори и тези близо до централната много често имам неточен фокус. Не мисля че проблема е фронт/бек фокус, тъй като в нормални условия нямам такъв проблем. Не зная дали и слабата светлина е проблем или просто не трябва да фокусирам с крайните точки.
Та въпроса е как вие се справяте с подобни проблеми. Ползвате ли фокусните точки различни от средната и какви са резултатите при вас. Честно казано по крайните точки нещата стоят доста зле /фокус почти никога не мога да улуча/.
Ползването само на централната точка ме ограничава, тъй като често се налага да взема фокус от окото и да прекадрирам, с което изместването ми се вижда доста, ако ползвам централна точка... Фокусирайки с останалите, тоест с най близката до зоната, която съм избрал, обикновено окото, нещата са 2 от три брак.
Малко май стана объркано, ама... надявам се на съвети и препоръки.
|
|