Автор: Nikoneff
Дата: 24-02-23 16:37
Фотографията за едни е професия и работа, за други начин на себеизразяване, за трети е водещ интереса към техническата част, а за четвърти е просто едно от многото им хобита. А как е при Вас? Кой е жанра, който най-много харесвате и предпочитате в снимките си? Задавали ли сте си въпроса "Какво ми носи фотографията - удоволствие, желание за развитие, само финансови загуби и т.н". Дано повече хора се включат.
Понеже пускам темата, нека първи да напиша мнение.
...
Започнах да снимам от ученическите си години, някъде 4-5 клас и от тогава силно се привързах към фотографията. Мечтаех си, че като порасна ще стана фотограф, но съдбата не пожела това и ме хвърли в съвсем друга професия. Но страстта към нея си остана. И така вече към 50 год. :)
Наскоро се замислих, какво от нещата в живота ме е карало да се чувствам добре и какво мога да правя с лекота, понякога в продължение на много часове - това е да снимам!
Фотографията е моят мост и връзка към природата - мога да ходя с часове и да снимам красиви местности, водопади и планини. Покрай това научих и много за историята и географията на Родината и извън нея.
Правенето на снимки на натюрморти е фото-заниманието, което открих преди няколко години и което най-много харесвам.
Но най-вече фотографията ми дава истинско спокойствие, познание и удовлетвореност.
...
|
|