Автор: E.Yonkov
Дата: 18-01-23 00:05
Що така отдавна не бях влизал в тоя форум, сега почетох малко и си спомних колко беше забавно
> В момента всички крипто валути са
> силно централизирани,
> изключително бавни и в
> болшинството си не сигурни за
> нормална употреба, в същото време
> изключително подходящи за пране
> на пари, не екологични…
Ако сложи човек по едно "не" пред прилагателните от горното изречение ще получи относително добро описание на Биткойн. Опс, сега прочетох "изключително подходящи за пране на пари" - това е вече вярно, колкото е вярно и за фиатните пари впрочем. А, и ток хаби мамка му и биткон
> някой
> трябва да преосмисли нещата
> подобно на Гугъл, да махне
> неужните глупости и да направи
> функционална система.
Направено е вече, прочети за втори слой, а работата едва сега започва.
> Тежък ден за криптоброкерите.
> Удариха НЕКСО
Като прочета в заглавието на статия словосъчетания от сорта на "... фирма за криптовалути ..." и преставам да чета. Интелигентни хора сте тука, подбирайте си източниците, не им трупайте трафик на такива.
> > "... някой трябва да преосмисли
> нещата подобно на Гугъл, да махне
> > ненужните глупости и да направи
> функционална система.
>
> Този 'някой' са Централните Банки
> на почти всички държави, които се
> юрнаха да си правят дигитални
> валути (забележи - собствени, а не
> универсални/глобални)и със
> стройни "функционални системи без
> глупости" да задържат (и усилят)
> контрола над всичко, свързано с
> пари.
CBDC няма общо с темата (защото е диаметрална противоположност на основната идея в криптото - децентрализацията), но това че се създава с цел контрол (и не само на нещата свързани с пари) е вярно. А това е вече една много сериозна и неприятна тема, която пряко ще засяга всички ни в близко бъдеще.
> Още не е се е разчуло отвъд
> Голямата вода
То уж оттам тръгна разследването, ама какво стана и кой кого ще съди сега не се знае.
Въобще не съм от дивите криптофанатици, и аз имам доста съмнения в тия неща, но си мисля, че човек трябва да се старае да се информира от източници с различни гледни точки.
|
|