Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Откъде мога да си намеря градиентни филтри.
Автор: vladimir_novkov   
Дата:   28-03-09 17:42

Става дума за правоъгълни такива, ще се използват с обектив Sigma 10-20 (77 мм. резба за филтри) на тяло Nikon D40. Не искам да ги купувам online, определено предпочитам да е от магазин или в краен случай втора ръка, но така и не мога да намеря откъде в София да купя. Всяко предложение или идея ще са от полза. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Откъде мога да си намеря градиентни филтри.
Автор: frenchev   
Дата:   28-03-09 17:44

и аз търся ако става въпрос за кокин.

Дата:   28-03-09 17:46

Еми за Кокин става дума, нещо са дефицитна стока, май, ама може да се изказвам и неподготвен. В Павилиона и Фотосинтезиса има само кръгли, който не са лоши, ама не дават и особена гъвкавост.

Автор: toc   
Дата:   28-03-09 17:48

Доколкото съм чел в нет-а с толкова широк обектив винетирането, а и влизането в кадър на самия държач на филтъра е сигурно, дори и с ползване на държач за широки обективи /с едно отделение за филтър/.

Автор: tangratannakra   
Дата:   28-03-09 17:56

туй е бая широчък обектив. Ще ти винетира. Трябва ти кокин з-про серията, Тя е с по-големи стъкла.

Относно филтрите. Чужбина. Макар че самите кокин филти не са хубави. Придават цветни нюанси. Има други марки... по-скъпи и много по-хубави.

Аз съм с Hi-tech. .. не са от ... върха на сладоледа, но поне са наистина неутрални...

Дата:   28-03-09 17:58

а може ли да дадеш линк за тези hi-tech филтри

Автор: blr2   
Дата:   28-03-09 17:59

Провер при Зед (photo place) там имаше изостанали Кокин филтри, но както са написали и другите, това е бая широко и вероятно ще имаш проблеми с винетирането

Дата:   28-03-09 18:01

http://www.teamworkphoto.com/index.php?main_page=product_info&products_id=10289

това са моите..

http://www.teamworkphoto.com/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=0&keyw...

тук са всички продукти...

С 1мм са по-големи отколкото Кокин П -холдъра, ама пак стават ...

Филтъра е достатъчно голям, за да го държиш. Тогава няма да винетира. На мен лично ми е по-удобно с холдъра.

Публикацията е редактирана (28-03-09 18:04)

Дата:   28-03-09 18:02

Дам... Мерси за инфото с винетирането, бях пропуснал... А с кръглите дали ще е по-добре? Предполагам, че няма да винетират, вярно, че трябва доста да се съобразявам с някои неща, но пък поне може лесно да се намерят. Ще съм благодарен на някой, който има опит с кръгли ND градиенти да го сподели. Мерси.

Дата:   28-03-09 18:05

Кръгли - Не. Тогава хоризонта винаги трябва да ти е в средата. Не е разумно.

Публикацията е редактирана (28-03-09 18:10)

Автор: El_Fuego   
Дата:   28-03-09 19:07

Тук има полезни неща по темата.

Автор: itilien   
Дата:   28-03-09 23:02

това че скъпите са неутрални не е вярно. Дори и скъпите имат склонност леко да придават нюанс на снимката. Аз карам със Signh Ray и придават лек лилав оттенък, макар и по-слаб от китайските които преди съм ползвал.

Дата:   29-03-09 00:38

Ми :-) вероятно тогава си въобразявам, че моя е "неутрален". Поне на външен вид покритието изглежда наистина сиво за разлика от това на кокин което леко зеленееше ... Но за тия пари - толкоз. На мен лично ми изглеждат като детски играчки, но имат наистина сериозен ефект върху снимките.

Автор: nomadsl   
Дата:   29-03-09 01:01

Аз лично съм избрал системата на кръглите филтри. За мен борбата с прахоляка е основен приоритет. Всички холдери за правоъгълни филтри - и Син Рей и Лии позволяват на въздуха да циркулира свободно от двете страни на филтъра. А обикновено с такива системи се снима на открито, при лоши /за фотография - добри/ метеорологични условия, често при силен вятър, пръски и прах.
Докато се "натуткам" с гледната точка, ракурса, позицията на филтъра и т. н - вече трябва да се чисти всичко: двете страни на филтъра, челната леща на обектива... Трябва помощник. Трудно е да смениш филтъра, повечето са акрилни, тоест меки. Покрит с прах да го плъзнеш в калъфа му означава да го покриеш с многобройни успоредни малки набраздявания.
Затова съм избрал кръглите. Със значително по-голям диаметър от този на обектива. Направил съм си устройство - ексцентрик /нещо като с голям капак да покриеш малък буркан - може да се върти навсякъде/ и практически имам двупосочно измесване на филтъра.

А иначе Лии може да се купи от "Арекс" - Ангел Пенчев.

Поздрави

Автор: BirdOfPray   
Дата:   29-03-09 07:07

френчев... аз има такива филтри на кокин... може да ти покажа :)

Дата:   29-03-09 08:46

BirdOfPray няма смисъл да ми ги показваш аз също си имам но ми трябват още.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   29-03-09 08:50

АМИ тогава да ти продам мойте да ти станат повече твоите [ezik] [smilie8]

Дата:   29-03-09 08:51

nomadsl може ли да покажеш на снимка на твоята система.

аз винаги съм си мислил за преходник от 77мм на 82 и да ползвам 82мм филтри ама не знам няма ли да са много скъпи и ще има ли ефект.

иначе със съгласен с това за праха което казваш, но от друга страна и кокин си имат предимства. особено градиентните.

Дата:   29-03-09 10:48

М, дам. Моите градиенти събират страшно много прахуляк. Като че ли са наелектризирани и нямат почистване. Това с линийките ... се опитва да го преглътна или да си намеря друг начин да ги съхранявам.

Автор: dtl   
Дата:   29-03-09 11:46

аз имам едно комплектче 3 стъкла(нд, син, оранж.) и дъжач + 3 адаптера, но си продадох вс. широки обективи и мисля да продавам филтрите....
може да ми пишеш на ЛС ако те интересува...

П.П. със Сигма 24-70 на фуллФрейм(5д), се виждаше леко държача при 24мм. На кроопа нз как ще е.

Автор: atin   
Дата:   29-03-09 23:44

Кокин си имат официален, поне на хартия, представител 0887 162254. За толкова широко минимум Z размер. Холдера има и обратен монтаж, (виж в сайта на Кокин схемата), за да не влиза в кадъра. Винетирането с-голям размер холдер не е проблем. Кокин системата си има и плюсове-до 3 различни филтъра едновременно може да ползваш, също Лии са базирани на тая система, а единствено те предлагат на пазара неутрален градиентен реверсивен. Той е незаменим при ниско слънце на изгрев/залез. Също движат по височина в холдера за да си променяш градацията и се въртят и по хоризонтала за наклонени хоризонти. Зет размера на филтрите е в пъти по скъп.

Публикацията е редактирана (29-03-09 23:51)

Re:
Автор: zariio   
Дата:   29-03-09 23:58

И Singh-Ray имат Reverse ND[smilie3]

Автор: v_nikolov   
Дата:   30-03-09 22:12

Ами незнам да ли ще ти от полза, но тея пичове тук могат да доставят до България http://www.morco.uk.com
мисля, че има хора от форума които са поръчвали, ако се поразровиш може да откриеш мнения. Другият вариант за който се сещам поръчка чрез е-депот от амазон...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »