Автор: batzeto
Дата: 12-03-09 11:02
това е така danbi, но не всеки е готов да даде 200-300-500 и повече лева, само за да се надява, че Никон ще отбележат увеличаване на продажбите си от БГ и ще се замислят за качествена подръжка и на наша територия. Да не говорим, че не всички търговци биха продължили да поръчват директно от Никон, пак ще има такива внасящи от САЩ, Англия за по-достъпните им цени или договорка с други дилъри и пак нещата не са много ясни. Също така не съм сигурен, че решението на Никон да отвори представителство в нашата Родина касае приходите им от тук, те как биха знаели колко потребители са си закупили Никон в нашата страна, когато няма от къде да вземат данните на този етап без представителство. Не съм наясно с пазарната им политика и стратегия, за това не мога да бъда категоричен в каквото и да е, но един техен опит за година-две можеби би дало добри резултати тук,а ако ли не винаги могат отново да ни отсвирят.... въпроса е,че за сега не им се опитва :(
Иначе съм твърдо за закупуване на стоки и продукти в нашата държава и стимулиране на икономиката, но също така съм и за оеднаквяване на цените поне с Европейските стани, за да няма желание в българския потребител да си закупи нещо на по-ниска цена отвън...
|
|