Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Nikon BG
Автор: no-logo   
Дата:   11-03-09 18:12

Здравейте!

Влизам аз в http://nikon.com/
и насреща ми това!

http://www.img-share.com/image/4131.jpeg

Няма ли кой да им каже на хорицата от Nikon, че на изток от Macedonia и Serbia, на юг от Romania и на север от Greece има и друга територия! Нещо повече, на тази територия има потребители ползващи тяхна техника...

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon BG
Автор: Amigo   
Дата:   11-03-09 18:18

и без друго светът тръгва от Македония, другото няма значение [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: landstar   
Дата:   11-03-09 18:45

Въпрос на логистика. И аз им се чудех на акъла преди и аха да стана канонец. Да, ама като чух отзиви за сервиза на канон, като сметнах, че така и така пращат техниката за ремонт навънка, че ми е все тая дали е официален представител или вносител, че никонска техника има налична а канонската обикновено се чака и като излезе Д300...

Та реших, че няма значение. Инак ме обижда не Македония, а литва, литвания и листония, дето са пишман натовци и европейци, а са ги уважили с по 1 офис със шеф и секретарка.

Автор: alcap007ne   
Дата:   11-03-09 18:51

голям проблем е станало [smilie18] [smilie18]

Автор: nikton1954   
Дата:   11-03-09 18:55

Ми, нали се нагласихме гласувайки или негласувайки за Станишев и Първанов - какво представителство на Nikon какви пет лева!?На кого са нужни неплатежоспособни потребители лишени от Европейско доверие при това съвсем основателно.Ние сме някъде около Ботсвана.Влязохме в Е.С. само защото имаме граници с исляма.

[smilie11]

Автор: sauron69   
Дата:   11-03-09 18:57

Абе няма Никон БГ, ма цените на никонската техника са по добри от тези на Канон БГ [smilie18]

Автор: rotoro   
Дата:   11-03-09 19:54

Вярно смях е ама е живата истина...BG няма.

Автор: penman   
Дата:   11-03-09 19:56

Именно защото няма един дилър за България на Никон, цените им тук са близки до тези в обединеното кралство например. Докато на Канон и Олимпус са с 20-25% по-високи.

Автор: yovko   
Дата:   11-03-09 20:04

А защо не погледнем оптимистично на нещата ;-) Всяко нещо с времето си - с набъбването на броя потребители ще има и повече внимание към тях. Всъщност и сръбския, и македонския, и румънския, и дори гръцкия линк водят към сайтове на дистрибутори - вероятно ще видим там и български линк по-скоро от очакваното. Преди 7-8 години даже и ръководства на български не мечтаехме да има... Нещата отнемат време...

А е добре следващия път като поръчаме нещо Nikon-ско от чужбина да се позамислим дали не трупаме бонус точки на чужд дистрибутор за сметка на вниманието на Nikon към България.

Автор: taricate   
Дата:   11-03-09 20:09

Всъщност, когато ми се е налагало да се свържа с Nikon, винаги са ми връщали отговор от Ireland :)
Tова вече е смешно, но пък съм доволен от кореспонденцията

Автор: astra777   
Дата:   11-03-09 21:05

Византийците само цоцат от Бг пазара! Е, не е редно. Трябва да се ръснат и да оборудват ТУКА един фирмен сервиз. А не както съм чел във форума, колеги са чакали по 1 месец за ремонт или греша? Ако на мен византийците ми свият такъв номер, ще се жаля в КЗП, КЗК ако трябва и до Кунева ще пиша. Не трябва да си мълчим.[smilie9] [smilie9] [smilie9]

Автор: didesignbg   
Дата:   12-03-09 08:39

yovko написа:

> А е добре следващия път като поръчаме нещо Nikon-ско от чужбина
> да се позамислим дали не трупаме бонус точки на чужд
> дистрибутор за сметка на вниманието на Nikon към България.

По-скоро Профайлд трябва да се замислят всеки път като си купаваме нещо никонско от чужбина[smile]
Аз се старая винаги, когато мога да им осигурявам възможност за замисляне.
Това е начина по който работи пазарната икономика, трябва да е ясно че на пазара място за псевдо вносители няма. На същия този пазар има и обратния пример, за вносител който си върши работата, осигурява добри цени, държи на обратната връзка. Значи е възможно.

Автор: hotsnail   
Дата:   12-03-09 08:48

по-лесно е добра спедиторска компания да ти закара фотото където трябва вместо някой да се упражнява на него.

Автор: asahi   
Дата:   12-03-09 10:17

Искрено съчувствам на драгите колеги че любимата им марка не е представена достойно в България. Профайлд (Амперел) правят всичко възможно по силите си, но резултатите видимо не са мръднали.

Автор: kaff   
Дата:   12-03-09 10:40

Щон ние сме представени от гърците и сме към тях/Профайлд (Амперел)/ собственици гърци и затова. Май офицялен представител базиран в Бг няма[smilie5]

Автор: batzeto   
Дата:   12-03-09 10:44

Имаме си НиконБГ [smilie18]

Автор: danbi   
Дата:   12-03-09 10:50

Всичко е възможно. Този вносител, дето си върши добре работата представлява по-малък производител, при който критериите за 'става за дистрибутор' са по-ниски. От към оборот и подобни неща.

Купувайки техниката си от чужбина, вие просто отлагате времето когато в България ще има 'истински' вносител на Никон.

Изобщо не е важно кой е вносителя. Важното е, дали според Никон в България те имат достатъчно потребители.

Сега замислете се, за потребители от коя държава ви мисли Никон, когато купувате от търговците му в САЩ, Англия и Хон Конг?

А после се чудете, защо не са решили да открият сервизен център в България.

Автор: ZENTEX   
Дата:   12-03-09 11:00

Това откъде е закупен даден продукт е от без значение,лошото е че от европейските центрове си мислят че в БГ все още не сме слезли от клоните на дърветата,и за това са предвидили откриването на оторизирани сервизни центрове малко по късно в периода на нашата еволюция[smilie7]

Автор: batzeto   
Дата:   12-03-09 11:02

това е така danbi, но не всеки е готов да даде 200-300-500 и повече лева, само за да се надява, че Никон ще отбележат увеличаване на продажбите си от БГ и ще се замислят за качествена подръжка и на наша територия. Да не говорим, че не всички търговци биха продължили да поръчват директно от Никон, пак ще има такива внасящи от САЩ, Англия за по-достъпните им цени или договорка с други дилъри и пак нещата не са много ясни. Също така не съм сигурен, че решението на Никон да отвори представителство в нашата Родина касае приходите им от тук, те как биха знаели колко потребители са си закупили Никон в нашата страна, когато няма от къде да вземат данните на този етап без представителство. Не съм наясно с пазарната им политика и стратегия, за това не мога да бъда категоричен в каквото и да е, но един техен опит за година-две можеби би дало добри резултати тук,а ако ли не винаги могат отново да ни отсвирят.... въпроса е,че за сега не им се опитва :(
Иначе съм твърдо за закупуване на стоки и продукти в нашата държава и стимулиране на икономиката, но също така съм и за оеднаквяване на цените поне с Европейските стани, за да няма желание в българския потребител да си закупи нещо на по-ниска цена отвън... [smilie24]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   12-03-09 11:21

Аз пък се замислих друго.. колко от вас са си регистрирали Никонската техника на сайта им?

Може пък така да гледат къде са им потребителите и къде има нужда от сервизни центрове?

Автор: didesignbg   
Дата:   12-03-09 11:25

[smilie18]
danbi пазара е проблем на Никон, не на потребителя. Не потребителя трябва да ухажва Никон, а обратното.
Ако регистрацията на сайта им е основния метод по които съдят за пазара на зле е работата...

Автор: kaff   
Дата:   12-03-09 11:45

danbi
Е като винаги съм си регистрирал техниката на сайта наникон 12г. вече. Е и какво ми даде това? А повярвай доста техника завъртях за тия години.[beer]

Автор: asahi   
Дата:   12-03-09 12:56

Регистрирането позволява да дърпате разни софтчета. Информацията от регистрациите се използва най-често за маркетингови проучвания. Тя не носи директни ползи за потребителите и не бива да очаквате такива.

Автор: stormfx   
Дата:   12-03-09 13:04

Има една полза и тя е, че като си загубиш диска със софтуера можеш да си видиш серийния номер. Аз например 2 месеца че и повече не можах да си намеря диска с CaptureNX и съответно не можах да обновя до NX2(купих ъпгрейд). Днес обаче диска се намери най-накрая и прилежно регистрирах серийния номер за да не играя два пъти една и съща свинщина.

Другата е, че (да не чува дявола) като ти откраднат техниката разполагаш с готов опис [smilie5]

Автор: джъмбо   
Дата:   12-03-09 13:58

Автор: asahi
Дата: 12-03-09 10:17

Искрено съчувствам на драгите колеги че любимата им марка не е представена достойно в България. Профайлд (Амперел) правят всичко възможно по силите си, но резултатите видимо не са мръднали.

да бе асахи то за това въздишате що и канон нямат като цените на никон в бг....

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »