Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 National Geographic годишният конкурс
Автор: tycoon   
Дата:   17-02-09 14:50

http://img26.imageshack.us/img26/2531/88260816bq5.jpg

Според правилата снимките трябваше да са с минимални корекции на цвят и контраст доколкото се сещам.

Тези снимки са от победителите. Как ви се струва обработката им?

Отговори на това съобщение
 Re: National Geographic годишният конкурс
Автор: Davidoff   
Дата:   17-02-09 14:54

Обработката остави, ама ако това са победителите... положението не е добре [smilie21]

Автор: jokevcv   
Дата:   17-02-09 15:02

Примерно ездача е доста атрактивен ама тази крава е доста ... как да се изразя, кадър който всеки фотограв може да направи при добро желание. [smilie11]

Дата:   17-02-09 15:07

Нямам предвид заснетото, защото е много субективно. Някой харесва, друг не.

Предполагам, че поради калпава обработка са отпаднали доста кадри. Щеше ми се да си сверим часовниците специално за минималната обработка. Нещо не мога да вдяна обаче.

Автор: Davidoff   
Дата:   17-02-09 15:10

Атрактивен е щото е екзотичен от наша гледна точка, ама като фотография... нито композицията му е като хората, нито детайл в сенките, изгорели петна по небето, лоса ще се блъсне в края на снимката всеки момент и рисувано по целия кадър яко...

Кравата - крава, кво да кажа. Ама може да е известна крава примерно пък аз да съм невеж и от там да ми идва недоумението, ама победител в НГ.

А по въпроса, според моите представи това не е минимална обработка.

Автор: magnifico   
Дата:   17-02-09 15:12

Сигурен ли си, че това са победителите? Защото в списанието са публикувани други снимки [smilie3]
Или става въпрос за различен конкурс, защото аз говоря за "Международен Фотографски конкурс 2008" [smilie6]
[shtrak]
Ето победителите - 2008 International Photography Contest

Публикацията е редактирана (17-02-09 15:13)

Дата:   17-02-09 15:16

Виж English Edition Winners

Дата:   17-02-09 15:17

Хах, наистина [smilie6] Е добре, че до там са стигнали [smilie8] Изглежда на острова си падат доста артаджии и то журито нямало избор [smilie18]
[beer]

Публикацията е редактирана (17-02-09 15:19)

Автор: boni   
Дата:   17-02-09 15:18

Judges' Comments
"It's the knowing and sophisticated look of the cow at the photographer and the viewer" that makes this photo so special, says National Geographic magazine senior photo editor Susan Welchman. "I love the quality of the light and the sense of dignity of the cow," freelance photojournalist Tyrone Turner says. For Monica Corcoran, senior photo producer at National Geographic Digital Media, it's a "perfectly lit portrait that brings a creativity and a uniqueness to something quite ordinary."

[smilie10] [cool] [smilie10]

Дата:   17-02-09 15:20

Ми аз не съм много силен с обработката, ама ако ездача може да се заснеме без обработка(с минимална) и да изглежда така, този който е снимал или ги е закарал в студио или е имал 3-4 човека дето са бягали със светкавици по полето [smilie18]
Но наистина за Нешънъл Географик е доста постно, аз съм свикнал да виждам там неповторими кадри, а не кравата на леле Минка от село.

Дата:   17-02-09 15:22

Редакторът на списанието пише, че дружеството е трябвало да съкрати малко персонала покрай кризата, та за тва сигурно... явно в Англия са съкращавали доста [smilie18]

Автор: E.Stanev   
Дата:   17-02-09 15:30

И трите снимки които спечелиха първо място ги имаше в последния брой на списанието са пълна гавра. Или онези от НГМ са станали много извратени или аз трябва да си сверя часовника.[smilie10]

Дата:   17-02-09 15:30

boni: тва е просто другия начин да се каже "бе тая крава я снима на един познат синът му много добро момче е ..." [smilie18]

Автор: boni   
Дата:   17-02-09 15:32

Не, това си им е стратегия. Нарочно стимулират такива снимки, за да си каже масовия читател "Охо, и аз мога да снимам кравата, даже по-добре" и така да има мерак да участва в конкурсите, да купува списанието и т.н.

Дата:   17-02-09 15:36

Бони, направо ни отказа всичките да участваме.

Автор: E.Stanev   
Дата:   17-02-09 15:37

Следващият път ще снимам обесена крава, вместо куче, така с един куршум два заека. Сто процента ще спечеля първо място поне в една от категориите [smilie5]

Автор: tofo   
Дата:   17-02-09 16:03

Баш като на стани богат - Яаааа, колко съм бил умеееен!!!![smilie8] Ех, ако аз бях там... Къде ми изчезна телефона, че ми трябва бря![beer]

Автор: hose   
Дата:   17-02-09 17:22

[smilie23]

Автор: borizlat   
Дата:   18-02-09 08:23

ето тук има един сериозен фотоконкурс за снимки на животни ..просто за информация ви го казвам-е има и малко такса за участие ама какво е тя за сериозния фотограф нали..
http://www.nwf.org/photozone/enterphotocontest.cfm?s_src=022009_Home_Page_Small_Story_NWM_photoconte...

Автор: BirdOfPray   
Дата:   18-02-09 13:12

borizlat - дай пак линка че този не е целия! :)

Автор: tofo   
Дата:   18-02-09 15:35

http://www.nwf.org/photozone/enterphotocontest.cfm?s_src=022009_Home_Page_Small_Story_NWM_photoconte...

На мен ми излиза[smilie11]

Автор: borizlat   
Дата:   19-02-09 00:33

tofo мерси за линка(как става така че да се кликва върху него...)
А тя таксата всъщност включва абонамент за списанието така че загубата не е голяма..

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-02-09 00:36

bulshit :) [beer] иначе правят хубави филми.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   19-02-09 01:08

borizlat - до полето дето пишеш има едни текстове - натисни "Вмъкване на линк" - и ще ти излезе напишете тук линка [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »