Автор: mihajlov2
Дата: 16-02-09 13:53
Е тогава трябва да се подходи по три показателя:
1. Каква сума си склонен да дадеш за камера, обективи, може би и светкавица? Не трябва да се забравят и 2-3 карти памет, може би и резервна батерия. Предполагам, че чанта и статив сигурно имаш.
2. Смяташ ли да развиваш системата за в бъдеще с допълнителни обективи, екстендери, макропръстени и т.н.? Някои марки имат по-голямо разнообразие от обективи от други, или пък по-добрите им обективи са на ужасни цени.
3. Колко държиш на ергономичността на тялото - по-голямо и масивно ли да бъде, с повече бутони и врътки за бързи настройки ( и по-тежко съответно) или предпочиташ по-малко, пластмасово и по-леко тяло ( по-удобно за носене). Големина на изображението във визьора - за мен също много важен показател. Ще се задоволиш ли със сравнително по-малко изображение, каквото имат DSLR-ите от начален клас (Nikon D40, D40x и D60; Canon 350D, 400D и донякъде 450D, както и Olympus E-410, E-420, E-510 и E-520, за Сони - не съм много сигурен) или държиш на голямо и ярко изображение - Nikon D80, D90, D200, D300 и т.н, Canon 20D, 30D, 40D, 50D и т.н., Olympus E-30 и E-3, Sony A700, всички Пентакси или поне K10D и K20D. Ако сравниш изображението във визьора на някой стар хубав филмов SLR с изображението на тези апарати, които съм изброил, ще видиш че само тези от втората група се доближават до качеството на изображението на филмовата камера.
Помисли по тези въпроси и тогава може да се даде някаква по-конкретна препоръка.
Публикацията е редактирана (16-02-09 13:55)
|
|