Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос за фокусирането на Canon 450D
Автор: alex_r   
Дата:   13-02-09 17:17

Здравейте, при снимане в студио срещнах много кофти проблем с фокусирането... когато снимам на много тъмно в нисък ключ апарата не може да фокусира понеже използвам предавател за импулсно осветление и не може да си отвори светкавицата за да включи асистенцията при фокусиране на тъмно...
Аз се чудя само така ли се включва АФ асист-а??? На моя никон Д40х си мига лампата под спусъка и няма проблем но с Canona не стана?
Моля ако някои може да помогне с нещо да сподели опит.[smile]
Благодаря предварително! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за фокусирането на Canon 450D
Автор: Davidoff   
Дата:   13-02-09 17:21

Като е импулсно осветлението защо снимаш на тъмно? И все пак ако е неизбежно, ползвай фенерче.

Re:
Автор: frenchev   
Дата:   13-02-09 17:25

Davidoff ти го е казал. светни си някаква лампа за да може да фокусира апарата. тя по никакъв начин няма да се отрази на снимката (стига да не е много силна)

[beer] [shtrak] [beer]

Re:
Автор: Пешо   
Дата:   13-02-09 17:41

пилотно няма ли си това импулсно???

Другото са ти го казали една крушка от 75 вата ще ти даде достаъчно светлина да ти фокусира канонерката но няма да се отрази на експозицията особенно ако снимаш на бленда 8 примерно. Не знам трицифрените канонерки на колко синхронизират...Ам ако е под 1/200 го хбърляй някъде и не го поглеждай повече....

Автор: alex_r   
Дата:   13-02-09 18:54

ами имам си и пилотно 250w са ни моноблоковете... това много рядко ми е проблем но в конкретния случаи апарата не мойа да фокусира... пилотното беше на макс ама падаше под странен ъгъл и апарата не зацепи... мерси за съвета с друга светлина, но въпроса ми беше дали апарата наистина няма АФ асистант...
Благодаря ви! [beer]

Автор: Davidoff   
Дата:   13-02-09 18:56

Еми има ама с вградената светкавица, което не ти върши работа в случая.

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   13-02-09 19:58

Една нощна лампа с ключе :) цъкаш я.. фокусираш.. изгасяш я.. и снимаш :)

Автор: asahi   
Дата:   13-02-09 22:39

В зоната, която фокусираш, бива да има малко светлина и нещо контрастно, та да има АФ къде да се хване.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »