Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Каква е разликата между двата модела?
Автор: sonyer69   
Дата:   12-02-09 23:58

Каква е разликата между двата модела? (PANASONIC DMC-FZ50EG-S и PANASONIC DMC-FZ50EG-K) В техномаркета ги гледам и виждам само в цветът разлика, а цените им са различни. Ко става?

Отговори на това съобщение
 Re: Каква е разликата между двата модела?
Автор: chris73   
Дата:   13-02-09 00:02

Цвета само. Само да те предупредя, че този модел е спрян от производство и затова по магазините има единични бройки на най-различни цени.

S - Silver - Сребрист
К - blaK - Черен

Ако са на еднаква цена, предпочитам да е черен... /всъщност точно такъв имам.../

Публикацията е редактирана (13-02-09 00:02)

Дата:   13-02-09 00:06

черния е на цена 819 лв, а сивия 699 лв.

Дата:   13-02-09 00:10

От колко време го имаш, и какви са ти впечатленията?

Тия дни обикалях из магазините, за да го видя какво представлява, но така и не го намерих?

Дата:   13-02-09 00:15

Ами от две години, може би, доволен съм, за "компактен" доста добре се справя[smilie24] , но сега за тези пари бих взел огледално-рефлексен... /ако трябва да избирам между горните два, бих взел сребристия с 5% отстъпка... 100 лв за една боя.../ Моделът е 2006-та[smilie23] ...

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz50/Images/FZ50_3q.jpg

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz50/

По размери не отстъпва на dslr [smile]

Публикацията е редактирана (13-02-09 00:24)

Дата:   13-02-09 00:41

Аз съм начинаещ. Ще си купувам, но не мога да преценя какъв? Дали да е FZ50-о или Nikon D40 Double Zoom kit с обективи 18-55mm и VR 55-200mm за 850лв... Ти имаш ли представа, никона става за такива снмки като тези дето си снимал с FZ50 или става само за пейзажни снимки?

Дата:   13-02-09 01:00

Става, става... Или никончето, или олимпус е410 с два обектива са отличен старт за начинаещи, но такива, които все пак искат да научат нещо, не ги мързи да сменят обективи и да четат ръководства....

Автор: irusev   
Дата:   13-02-09 01:31

Ако ще взимаш един от тия двата, взимай сивия, хем ще спестиш, хем няма да му се притесняваш като го оставиш на слънце. Имал съм ги и двата, нямат разлика.[smilie24]

Дата:   13-02-09 01:46

>>irusev>>

Аз вече съм се побъркал здравата...
Много хора ми казват да не се занимавам с панасоника, а направо да минавам на Никон д40, че фз50 щял много бързо да ми отеснее.
И сега направо съм се..... Ти какъв би ми препоръчал, фз50 или http://www.photopavilion.com/?catalog=2&page=catalog&product=4430&show=additional

Публикацията е редактирана (13-02-09 01:48)

Re:
Автор: sashky   
Дата:   13-02-09 01:47

Вземай ДСЛР.
От начало тия 2 обектива ще са ти ехтра.
С 18-55 ще си правиш пейзажите.
с 55-200мм портретни снимки и каквото се сетиш още.
ДСЛР ти дава много по-голяма свобода за напред.
Ще можеш да сменяш обективи каквито са ти по вкуса.
А пък ако решиш да си вземеш ново тяло от същата марка старите обективи ще можеш да ги завиеш на новото тяло.
А пък с FZ50 се ограничаваш според мен.
Ако си решил да се занимаваш и си яко зарибен пак ще стигне до ДСЛР.
Защо да не започнеш директо с такъв ?

Автор: irusev   
Дата:   13-02-09 02:27

sonyer69, аз бих ти препоръчал който и да е огледалнорефлексен пред панасоника! В случая никона за който питаш го превъзхожда много според мен. Такива панасоници имах преди да пипна ДСЛР. От тогава друга песен пея. А мисълта ми беше ако си се спрял твърно на панасоника и се чудиш кой цвят да избереш, да взимаш сивия заради цената. Но не ти го препоръчвам пред ДСЛР-а. Ако те влвче фотографията наистина не трябва да мислиш за турбосапунери. Някое тяло, което ти е по джоба и после обективи (които са по важни). Като те хване крастата много лев се хвърля после, но кефа цена няма, както казват някой съфорумци. Успех!

Автор: sublime   
Дата:   13-02-09 08:29

Според моят скромен опит, най-добре ще е да не ибързваш, а да се информираш малко повечко :)

В нета има доста сайтове, доста материали за четене и т.н. Заслужава си да се поровиш известно време, за да можеш да вземеш едно обосновано решение и после да не съжаляваш :)

Аз например се мотках 2-3 месеца преди да си взема накрая DSLR ( Pentax K10D )и смятам, че съм подходил правилно :)

Освен това смятам, че реалната цена на FZ50 в момента не би трябвало да е повече от 500лв !!!

Хвърли и едно око на Pentax K200D, смятам че предлага много повече от Nikon D40.

Поздрави и успех с избора :)
И пак ще кажа - не избързвай [ezik] Решението е важно ;)

Публикацията е редактирана (13-02-09 08:34)

Автор: groshev   
Дата:   13-02-09 08:49

FZ 50 е супер стар модел, остави тез ретро изпълнения, не че е лош но по добре вземи DSLR , както ти казаха по горе Pentax K200 kit или пък Nikon D60 kit[smilie24]

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   13-02-09 09:11

FZ50 е чудесно фото, само че.. доста бавно. за същите пари ДСЛР е несравнимо по-бърз и удобен (бързината е важна, да знаеш).

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »