Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сервиз за Никор?
Автор: RiN   
Дата:   06-02-09 22:43

Моля за съвет.
Автофокуса на Никор 18-135 просто престана да бачка. В смисъл при полунатиснат спусък обектива не фокусира автоматично. При ръчно фокусиране - няма проблем и потвърждението на фокуса от камерата също си работи. С друг обектив камерата фокусира без проблеми, така че явно дефекта не е в нея.

Тъй като знам че няма официален сервиз тук, ще съм ви много благодарен да препоръчате къде мога да го ремонтирам в бг тоя обектив. Ако има такова място де.

Мерси предварително!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Сервиз за Никор?
Автор: asahi   
Дата:   06-02-09 23:00

Пиши едно ЛС на Джъмбо да те светне.

Автор: GioX   
Дата:   07-02-09 00:36

За БГ ...
Най - близкия сервиз е в Будапеща !

Евентуално Zentex.

Публикацията е редактирана (07-02-09 00:38)

Автор: stormfx   
Дата:   07-02-09 11:47

Най-близкия сервиз може и да е в Букурещ [smilie5] Пробвай да почистиш добре контактите на обектива и апарата. Проверил си предполагам положението на всички превключватели [smile]

Автор: vnkbg   
Дата:   07-02-09 16:56

другият вариант е да се примолиш на Драгиев да го погледнат в сервиза на IDS

Автор: carl_cox   
Дата:   07-02-09 17:50

сервиз и никон? та това е оксиморон,
ще изляза за малко, на моя сив балкон
въздух да взема, календара да погледна,
следваща събота към Гърция потеглям!

Автор: platinum   
Дата:   07-02-09 18:19

Четох по форумите скоро за подобни проблеми с този модел обектив. Проблемът е в обектива и е заради дефектен чип. Съветите на повечето хора са да се изпрати обективът ако все още е в гаранция на магазина откъдето е купен. Гаранцията за обективи на Никон е 3 /три/ години, поне за Европа е така. А има и възможност за замяна с нов. Не съм сигурен дали това действа и тук в България. Никон доколкото съм чел имат уговорка за поддръжа с всичките си представители. По гореописания начин се избягват транспортните разходи за пратката от България към сертифициран сервиз на Никон.
Повтарям, че само съм чел по форумите. Как е в действителност не зная. Успех![smilie24]

Автор: канювиги   
Дата:   08-02-09 17:17

Bratle otskochi do Nasko na Dondukov.
Toi a ne drug che ti kage kak stoiat nechata a az smiatam che moge da go opravi, ako li ne che ti kage kak stoiat nechata. Niama da sageliavash.

Автор: Пешо   
Дата:   08-02-09 17:49

А сега да ви видя прехваления, 18-105 VR

По-остр бил, с по-голям обхват, какво като бил с пластмасов байонет...ами такова..

Това е 4 такъв обектив, за който знам да е спрял да фокусира ей така... Дори китака 18-55 VR се оказва по-здрав....

Ще си държа ей така да ми прашасва в шкафа 18-70 и ще ви се подхилкавам на всичките разбирачи...

Сори пич...нищо лично даже съболезнования, но който слуша експертите тука или бабаитите от типа "четох в нета" така става.

Видиш ли пластмасов байонет бягай далече....

Щом за байонет са спестили железарията, прави си сметка за останалата механика.....

Публикацията е редактирана (08-02-09 17:55)

Автор: danbi   
Дата:   08-02-09 18:29

Пешо, не така първосигнално де... човека има проблем с 18-135. Пак пластмасов байонет, разбира се.

Би трябвало във всички случаи да се търси първо съдействието на магазина откъдето е купен. Самостоятелна разправия със сервиз в най-краен случай. Дори и да има такъв в България.

Автор: fotorafi   
Дата:   08-02-09 19:22

При Наско на Дондуков 18. Ако тои не успее да го поправи, най-близко- Истанбул.[shtrak]

Автор: plamendoc   
Дата:   09-02-09 11:39

Звънни на Профайлд и ги питай ,офиса е на Цар Борис до община Красно село в сградата на Балкан незнам си кво на 6 етаж

Автор: RiN   
Дата:   10-02-09 21:53

Мерси на всички. Ще пробвам предложените варианти.

Автор: Astrid   
Дата:   10-02-09 22:34

Имаш ЛС. Просто не ми се пише тук, толкова тъжен е и при мен случая с този обектив...

Автор: asahi   
Дата:   10-02-09 22:37

А щеше да има край на никонските мъки?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »