Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 PS cache levels и коректност на картинката
Автор: krist   
Дата:   10-02-09 18:15

Знае ли някой има ли някакъв начин в CS3 при 25% и 50% zoom level да може абсолютно точно показаното на екрана да представя направените промени върху картинката - примерно шарпването, при ниво на кеш по-голямо от 1? В момента само на ниво 1 всички нива на зуумване представят вярно промените. При всяко друго по-високо ниво на кеш, като затворя прозореца на smart sharpen филтъра примерно, картинката вече не изглежда толкова шарпната, колкото докато прозореца на филтъра е бил отворен (с включен preview).. Според мен логиката е на по-ниските нива на кеш като 2, 3 да може поне и 25% и 50% зуум да не са кеширани, като най-полезни, но нейсе...[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: PS cache levels и коректност на картинката
Автор: n1x0n   
Дата:   10-02-09 18:22

Тия работи се правят само на 100% - иначе нищо не виждаш. Няма как на монитор, при 25% увеличение - да получиш ясна представа за реалното ниво на острота.

Re:
Дата:   10-02-09 18:31

ясно - на 100% работи при всички нива на кеш, но понякога 100% зуум е твърде далеч от размера, на който искам да печатам примерно.. знам, че си има начин и за това - като сложа резолюцията на картинката пробно да е колкото резолюцията на монитора и да гледам на 100% за да преценя дали ме устройва шарпването примерно, но ми се иска и без това ресайзване да може да се вижда, като сложа зуум левъла на най-близката "кръгла стойност" (разбирай 25%, 50%, 100% и т.н.), така че картинката да стои на екрана близо до желания размер за печат.. ениуей, явно ще трябва да го преживея[smile]

Автор: Kanonir   
Дата:   10-02-09 18:56

това дето си го споменал за "различно от размера дето ще печатам" - шарпвай окончателно за печат (пък и за всеки друг "output") след като си направил картинката с крайния размер с който ще се печата.... или с други думи - няма универсалеn "output sharpening" дето да става за всякакъв размер....

Автор: thefly_   
Дата:   10-02-09 18:58

krist, слушай никсъна, преживей го.

картинката се вижда 1:1 само на печат/копиране :) това е природен закон

Re:
Дата:   10-02-09 19:32

Kanonir - именно за това говорим - стигнал съм момента за output sharpening примерно...

thefly_ - ами явно ще се примиря..[smilie2]

Автор: Canon   
Дата:   10-02-09 22:35

То зависи и от дисплея и алиасинга от картата.
При мен с кеш 8 се вижда разликата преди/след при всички мащаби - 25, 50 и 100%

Ати 5700 + екранен Dot Pitch - 0.172мм

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »