Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Малко съвет не е излишен :)[shtrak] Хаиде Фенове на КАНОН
Автор: lion4e   
Дата:   09-02-09 17:57

Здравеите,един колега се запали също по фотофрафията,а и аз съм начинаещ,и се колебае между няколко апарата:

1 Nikon D40 Double Zoom kit с обективи 18-55mm и VR 55-200mm

2 Nikon D60 kit с AF-S 18-55mm VR обектив

3 Sony DSLR Alpha 200 kit ( 18-70 mm )

4 Olympus E-420 kit Zuiko Digital 14-42 mm f/3.5-5.6

5 Pentax K-m kit с обектив DAL 18-55mm

Малко коментар по темата:)[ezik]
и да падат снимки......[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Кои да избера за [shtrak] [shtrak] [shtrak]
Автор: IvcheTo   
Дата:   09-02-09 18:06

д60

Re: Малко съвет не е излишен :)[shtrak]
Автор: cicomanco   
Дата:   09-02-09 18:09

D60![smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   09-02-09 18:14

Знайш кво?
За теб няма никакво значение кой от гореизброените ще вземеш. Снимките ще са ти едни и същи. Фащай тоя, дето ти лепне в ръката и бегай да снимаш.

Виж, ако изкараш един курс разговорът ще е друг.

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   09-02-09 18:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: martinrousev   
Дата:   09-02-09 18:38

Кен Рокуел:

"Personally I prefer Nikon's least expensive D40 over the D60 or D40x. The D60, D40x and D40 are actually exactly the same cameras, differering only slightly in their internal electronics, but differing greatly in their prices.

THe D60 is actually a D40 body with a few more card-clogging pixels, a VR lens and adaptive dynamic range, but a slower maximum shutter speed with flash.

The D60 is less sensitive to light then the D40 (its default ISO is only ISO 100 compared to the D40's default ISO of 200). Its less sensitive to light because the pixels have to be made smaller to cram more of them into the same-sized sensor. Smaller pixels collect fewer photons than larger pixels. Since the D60 is half as light sensitive, the D60 has to use twice as long a shutter speed or a larger aperture, which makes it more likely to make a blurry picture than the D40. OOPS!"

Автор: ege   
Дата:   09-02-09 18:59

Запазен Д50/Д70 от базара( 400-450лв) + 50/1.8( 150лв) + 18-70/3.5-4.5 (300лв) - До тука си 900лв и няма да съжаляваш.[smile]

Автор: pc_genius   
Дата:   09-02-09 19:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lion4e   
Дата:   09-02-09 19:53

Имали някакви големи разлики между Д60 и Д40,а и някои знае ли колко снимки могат да се направят с един заряд на батерията с д40 и съответно с Д60,и след колко кадъра батерията си заминава.....[shtrak]

Re: Малко съвет не е излишен :)[shtrak] Хаиде Фенове на НИКОН
Автор: deadscreem   
Дата:   09-02-09 20:14

това няма особено значение, но сигурно до към 300-400 синмки с 1 зареждане ще правиш без проблем...
кажи какво искаш да снимаш

Автор: jivkojj   
Дата:   09-02-09 20:25

Зависи от обектива. Ако е VR (стабилизиран) прави с около 30% по-малко снимки. Зависи и дали ползваш светкавицата. Аз например доста я ползвам като запълваща навън, като не нося от мързел СБ600. Не съм наблюдавал точно, но с нестабилизирания прави към 400 снимки сигурно. Това за Д40. Мислех в началото да го сменям, но колкото повече снимам ми се иска да го задържа. Като му свикнах ми пасна добре и ми е удобен, не пълни харда с мегабайти, а и качеството на снимките не е за подценяване.

Дата:   09-02-09 21:22

Автор: Canon   
Дата:   10-02-09 00:06

Ми така е, няма снимки, щото май никой не ги ползва, а само ги хвалят ...

[beer]

Автор: pasha   
Дата:   10-02-09 00:46

по документи Д40 би трябвало да прави 1700 кадъра с едно заребдане. Моя не съм го засичал колко кадъра издържа в действителност но батерията никога не ми е била грижа!!! Като го заредя и забравам за зарядното поне седмица ако не го ползвам прекалено разбира се! За другите не знам но не мисля, че има по-икономична камера на пазара.

Автор: jokevcv   
Дата:   10-02-09 08:34

D40x съм ползвал, батерията ми издържаше 600-800 кадъра тва е без да ползвам почти светкавица, не преглеждам снимките постоянно в дисплея и с 18-55. Много зависи от обектива който ползваш. Аз от D40x съм много доволен, а казват че Д40 бил по добрия вариант от двата.

http://212.36.3.59/site_pics/111/o_1207073651_fotoform.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/111/o_1211208063_photo-forum.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/156/k_1205667698_1.jpg

Автор: jino   
Дата:   10-02-09 08:50

чел съм в форумите хиляди глупости от типа:
"отиди в магазин, хвани и разгледай всеки от апаратите, грабни тази, която ти допада най-много "
Много ми е интересно как става тази работа за 10-15 минути[smilie10] .

Истината е че ако искаш да снимаш с добри обективи и в бъдеще,избора ти е Никон.
Аз се спрях на Никон именно заради богатата гама от висококачественни обективи!!

но не и Д40!!

Публикацията е редактирана (10-02-09 08:55)

Автор: PeterPAN   
Дата:   10-02-09 08:51

Ми ако сериозно ще се занимаваш зимай Никона, ако ще си стракаш за семейни портрети сонито [smilie5]

Автор: jokevcv   
Дата:   10-02-09 09:25

jino: Аз също снимам с Никон, но какво значи "...ако искаш да снимаш с добри обективи и в бъдеще,избора ти е Никон...", незнам колко напред трябва да стигнеш във фотографията че обективите на Канон примерно да не ти вършат работа. Щом изискванията ти за обективи са толкова високи снимай с Цайс.

Човека каза че е за негов познат, който сега започва. Едва ли му е проблем гамата обективи. Със сигурност в блиските 1-2 години няма да му затрябва кой знае какво.

Автор: taricate   
Дата:   10-02-09 09:47

jino:" но не и Д40!! ".

Защо пък не и D40 - при положение, че този комплект, който е посочил е най-удачния измежду останалите.
Аз мога само да кажа, че Nikon D40 е най-добре балансирания апарат (цена-качество,функционалност,ергономия и т.н.) за всеки, който е решил да мине на next level във фотографията [beer]

Re:
Автор: pc_genius   
Дата:   10-02-09 10:11

Автор: Myth   
Дата:   10-02-09 10:30

jino написа:

> Истината е че ако искаш да снимаш с добри обективи и в
> бъдеще,избора ти е Никон.
> Аз се спрях на Никон именно заради богатата гама от
> висококачественни обективи!!

Интересно, коя истина, защото истината е, че за всяка една от марките има качествени обективи. Както pc_genius е писал разпространението им в България вече е друга бира, но в крайна сметка, фотопавилиона правят доставки, освен това има и други алтернативи за доставка. Като гледам ценовият клас в който се цели човека пуснал темата... Хм, май не разполага с много средства и едва ли скъпите качествени обективи са му приоритет, така че съвета на асахи май си остава в сила. Аз в случая пък изобщо не бих се спрял на Никон, или Пентакса или Сонито бих взел.

Автор: tycoon   
Дата:   10-02-09 10:34

Ако трябваше сега да си купувам нещо щях да взема Никон д50, д70, д200, д300 на старо + един от тези обективи:

- nikkor 80-200/2.8
- nikkor 35/2

Д40, д60 са апарати, които са много любителски ориентирани и не може да се усети кефа от снимането с тях.

Горните обективи са качествени, а това е по-важно.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   10-02-09 11:00

jino написа:

> чел съм в форумите хиляди глупости от типа:
> "отиди в магазин, хвани и разгледай всеки от апаратите, грабни
> тази, която ти допада най-много "
> Много ми е интересно как става тази работа за 10-15
> минути[smilie10] .
>
> Истината е че ако искаш да снимаш с добри обективи и в
> бъдеще,избора ти е Никон.
> Аз се спрях на Никон именно заради богатата гама от
> висококачественни обективи!!
>
> но не и Д40!!
>

>
> Публикацията е редактирана (10-02-09 08:55)

jino бе, те точно това искат да кажат хората с тези фрази, което и ти на практика - ако ще вземаш Д40 или К2000 или 1000Д конкретния избор не е от голямо значение. Прав си, че като избираш система трябва и да се замислиш, че в бъдеще може и да снимаш с по-добро тяло, наистина и да избираш по обективи.
Ама пък и този категоричен начин, по който просто изхвърли в кошечето всичи обективи на Канон, освен това всички Зуйковци и всички обективчета на Пентакс например е меко казано прибързан [smile]

Дата:   10-02-09 20:06

Автор: jino   
Дата:   10-02-09 20:18

Отговор 1[smile] :
Нямам някакво определено влечение към марка фотоапарати!
Просто в списъка на човека не фигурира канон,ако фигурираше ,просто нямаше да пиша в темата ,нямам мнение по въпроса!
Отговор 2[cool] :
За сони и олимпус не знам но първите дигитални фотоапарати които притежавах бяха пентакс
К истД и К10 ,беше преди около 2-3 години просто ми се замая главата когато реших да си купувам "светли" ,автофокусни обективи ,по тази причина продадох пентаксите и започнах с Никон Д200 ,Д300 ,Д700 ,ей родих се, просто всичко което поисквах до дни си го купувах!!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »