Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CHDK - предимство или недостатък ?
Автор: pacomiv   
Дата:   12-12-08 16:30

Попаднах в интернет на следното http://chdk.wikia.com/wiki/Bulgarian . В най - общи линии е технология за хакване на фирмуерите на каноните. Ето с какво разширява възможностите въпросния софтуер: След зареждане на CHDK, получавате следната функционалност:
Снимки в RAW формат
Хистограма в реално време (RGB, смесена, осветеност и за всеки RGB канал)
Режим Зебра (мигащи преосветени участъци и сенки)
DOF-калкулатор (DOF = Depth of field или дълбочина на фокуса)
Индикатор за батериите
Изпълнение на скриптове (експонация, фокусиране, bracketing /автоматично снимане на поредица от кадри с различна експонация или фокусно разстояние/, интерваломер и др.)
Файлов мениджър
Четец на текстови файлове
Календар.
Тъй като съм любител и начинаещ във фотографията и на този етап не мога да отделя големи средства за фотоапартат и съпровождащата го техника реших да тествам този софтуер. Фотоапаратът ми е Canon Powershot A570 IS. Бих се радвала да прочета мнения за и против въпросното "хакване", както и да обменим мнения с други тествали или желаещи да тестват CHDK.

Отговори на това съобщение
 Re: CHDK - предимство или недостатък ?
Автор: hav   
Дата:   12-12-08 16:54

Мнение против ням ада чуеш.
Хака е жесток, ако се притесняваш да го пробваш въобще не му мисли - действай.
[smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   12-12-08 17:00

Не съм чувал за недостатъци. Новите функции ще искат малко изучаване и осъзнаване.

Дата:   12-12-08 17:05

Всъщност вече го вкарах във фотоапарата. Държи се прилично. Имам само едно затруднение - с каква програма да преглеждам и обработвам снимките ? Имам и фотошоп и корел пейнт 12, но вероятно не успявам да ги настроя както трябва - защото не успявам да си отворя през тях снимките. Помощ и инфо няма да са ми излишни. Благодаря предварително!

Автор: hav   
Дата:   12-12-08 17:09

За RAW ли питаш, щото JPG-то се отваря даже с МS-Paint, в кроян случай можеш да си ги извлачиш в MS-Word. [smilie18]

Иначе RAW-а се конвертира първо с една програма DNG2PS2, която прави леко по-стандартен формат на файла.

Дата:   12-12-08 17:43

За raw ми беше питането. Благодаря! Сега ще я потърся програмата, за която ми казваш! Благодаря, още веднъж!

Автор: kaic   
Дата:   12-12-08 17:52

Ето в тази тема дискутираме от близо година https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=520359&t=520359&phorum_uriauth=

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »