Автор: chepkata
Дата: 11-12-08 16:05
Здравейте!
Искам да споделя проблема и да помоля за мнения.Наскоро реших да си сменя стария фотоапарат с друг.По принцип нямам много високи изисквания и една нелоша сапунерка ме задоволява.До сега ползвах Сони S 600,но много остаря.Спрях се пак на Сони-W 170,като се подведох по по-широкия обектив/28мм към 31мм на стария/.Изискванията ми бяха да може да снима не по-лошо от предишния апарат,като го ползвам основно за снимки на семейството ми на открито,през ваканциите,но и снимам бани/това работя-лепя плочки/и затова търся по-широк обектив.Та ето го и разочарованието-този апарат не може да се справи с втората задача.В сравнение със старото Сони има пълна липса на детайли.Още при покупката забелязах,че обектива му е с по-малка светлосила/3,3 към 2,8 на стария/,но,понеже не разбирам достатъчно,не допуснах,че това ще бъде голям проблем.Но той при автом.настройки снима на исо400/вътре на светкавица/и набива толкова шум,че нищо друго няма на снимката.Старото Сони беше далеч по-добро.При ръчно избиране на по-ниско исо,напр.100 е малко по добре,но пак не става.След няколко теста реших да се отказвам от него,та и въпросът ми е какъв друг да търся.В магазините не мога да преценя,а огледално-рефлексен мисля,че не ми е необходим.Знам,че не обичате да коментирате сапунерки,но все пак,ще бъда благодарен на компетентните ви мнения.
|
|