Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Студийно осветление - помощ
Автор: adhc   
Дата:   10-12-08 11:35

Здравейте,

Искам да си купя осветление за малко студио, но не разбирам много и бих искал да ви попитам за мнение.. разгледах някои сайтове и тук съм извадил две оферти

dynaphos

Какво ще кажете за тези неща като начално оборудване?
Основно ще снимам портрети и рядко предмети.
Приемам и други решения.

Благодаря :)

Отговори на това съобщение
 Re: Студийно осветление - помощ
Автор: borisyankov   
Дата:   10-12-08 11:40

Този комплект ще ти върши работа, но единият софтбокс можеш да го замениш с по-голям.

Дата:   10-12-08 11:46

Публикацията е редактирана (10-12-08 11:47)

Автор: GenaDP   
Дата:   10-12-08 11:48

осветление за малко студио - насочи се към малки по размер светкавици. Искат по-малко място, по-малки стативи, и по лесно се прибират/разместват. Ако ще е за портрети в цял ръст - тези софтбоксове ще са ти малки.

Дата:   10-12-08 11:50

Каква големина на софтбоксовете ще ми е достатъчна за да мога да си правя спокойно портрети в цял ръст?

Автор: darksorrow   
Дата:   10-12-08 11:51

зависи какво искаш да постигнеш.

Дата:   10-12-08 11:51

Поне 90-100см. Ако искаш да минеш тънко - чадъри.

Дата:   10-12-08 11:54

Гена, казваш по-малки по размер светкавици..можеш ли да препоръчаш нещо? и като цяло марката има ли значение и т.н..

Дата:   10-12-08 11:58

Кажи кво натоварване ще имат горе-долу, че да ти река... Конкретната марка е без значение, гледай какви са спецификациите.

Дата:   10-12-08 12:08

Не знам какво имаш предвид под натоварване..нали ти казвам не разбирам много, затова моля те, кажи какво по-точно имаш предвид под натоварване?

Автор: borisyankov   
Дата:   10-12-08 12:13

Просто снимай на 200 и 400 ИСО и тези светкавици ще са ти достатъчни като мощност.

Чадър си вземи, за предпочитане сребърен.

Оказва се че рядко се ползва спот-а, по-добре грид с ламели за ограничаване на светлината.

Други алтернативи - бюти диш, стрип лайт.

Дата:   10-12-08 12:14

Колко често ще снимаш, по колко кадъра ще правиш... Ако ще пуцаш по 200-300 кадъра на сеанс всеки ден - полагат се един вид светкавици, ако ще щракаш по 50-100 кадъра от време на време - друг.

Естествено, ако имаш пари в излишък - можеш да вземеш скъпи тела, независимо че няма да ги натоварваш много (с/у по-високата цена обикновено получаваш разни екстри). Но май случаят при теб не е такъв...

Автор: borovinka   
Дата:   10-12-08 12:50

Здравейте abhc,
Въпросният комплект е предвиден главно за портретна и продуктова фотография. Светкавиците са достъчно мощни и за снимки на хора в цял ръст, но за целта софтбоксовете трябва да са по-големи, например 80х120. Светкавиците от комплекта са на байонет Dynaphos/Bowens и за тях са предвидени десетки аксесоари като различни по размер и форма софтбоксове, рефлектори, пчелни пити и цветни филтри, спотове, чадъри и т.н. Не случайно името на комплкта, за който питате, е "Starter". Той Ви дава добър старт в студийната фотография и може да бъде отлична основа за надграждане според Вашите потребности.
Ако имате други питания свързани със студийно осветление Dynaphos или желаете да изпробвате техниката, моля, не се колебайте да ме търсите. Хвърляйте и по едно око тук .

С поздрави, Борис Бишков
Търговски мениджър Динафос ЕООД

Телефон: + 359 2 971 9575
GSM: +359 878 171 173, +359 884 205 125
Email: bishkov@dynaphos.com

Публикацията е редактирана (10-12-08 12:59)

Дата:   10-12-08 13:08

Ами в такъв случай, натовареността няма да е много голяма - 50-100 на ден е като пик за начало..и все пак около 1000 лв достатъчно ли ще ми е да си взема нещо което ще ми върши работа?

Дата:   10-12-08 14:36

С 1000лв. - нямаш грижи. На този комплект чадърите се заменят със софтбоксове 60х90, и се слага 3-та по-слаба светкавица, ще излезе около тези пари. Т.е. ще се получи нещо като това , но без радио-синхрона, клапата и спот-а.

Пиши на мейла на сайта, или ми звънни, ако те интересува нещо конкретно.

Публикацията е редактирана (10-12-08 14:39)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »