Автор: batemmm
Дата: 10-12-08 03:36
Не знам дали някой от колегите, изказали се по-горе са снимали лично с P80 или мненията им се базират само на технически характеристики по сайтовете. Аз ще споделя мнението си от чисто практическа гледна точка. Това лято един приятел го донесе от САЩ, с цел да го продаде. Разбира се не успя да му вземе исканата цена и накрая аз му го платих, на цената на която го е взел за да не го връща обратно. Излезе ми около 500 лв с две допълнителни батерии. Купих го за жена ми, която до тогава бе снимала с FUJI S5500 и FUJI S5700. Още като го хвана в ръце и се влюби в него. Не се отдели от NIKON-а по време на екскурзията ни в Париж и на о-в Тасос. В момента го ползва почти ежедневно по работа (работи във фирма за недвижими имоти). В интерес на истината има прекрасни кадри, направени с него. Може за някои шумът му да е голям, но до ISO400 e напълно поносим. Вече е нащракала над 5000 кадъра и почти не съм видял брак. При интерес ще я помоля да си качи на профила си някои снимки (регистрира се преди около седмица). Аз не съм професионалист, но съм взискателен любител. Снимал съм с Fuji S5500, SONY DSC-H9, а сега с NIKON D90. В нашето семейство снимките се гледат основно на 16/9 голям TV и на персонални компютри (резолюцията на екрана рядко стига 1400 dpi).
Жена ми си разпечатва някои от снимките на фото, но мисля че не по-големи от 15-20см.
Мисля, че NIKON-a е прекрасен апарат за любителски нужди, достатъчно бърз и точен автофокус, хубав LCD дисплей, сравнително лесен за обслужване и не на последно място - убийствен 18Х зум и до ISO400 достатъчно нисък шум (направи стотици снимки без светкавица в музеи). В момента съм абсолютно убеден, че не би заменила NIKON-a с какъвто и да е DSLR, aко ще и да струва 10000лв.
goldroks ако се интересуваш от личните й впечатления, ще я помоля да влезе в темата и да пусне пост.
|
|