Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Силика гел - откъде?
Автор: div_ivak   
Дата:   09-12-08 00:24

Хора! Някой знае ли откъде може да се намери някакво нормално количество силика гел. Търсих в нета но не открих нищо... Все някой трябва да пласира в БГ?

Отговори на това съобщение
 Re: Силика гел - откъде?
Автор: asahi   
Дата:   09-12-08 00:30

Гугъл казва http://www.pharmcobg.com/

Какво точно очакваш от силикагела?

Автор: e-mil   
Дата:   09-12-08 00:34

Фото-форум казва, че kirile продава такъв + разни фирми:
Тема за силикагел

Дата:   09-12-08 00:38

Баси кви бисери съм низал [smilie5]

Дата:   09-12-08 00:49

:)Благодаря много!!! Ами очаквам да абсорбира конденза който се получава по техниката при рязка промяна на температурата:) Например в планината често влизаш от студено на топло. Освен това си вали дъжд и сняг. Естествено това са перфектните условия за снимане...а вечер като си лягаш ти се иска да пуснеш едно пакетче силика гел при обектива...най малкото за лично успокоение:) Днес в Балкана така духаше че ми навя сняг в сенника въпреки че беше насочен надолу...
Поне така пишат в наръчниците че правели фотографите в подобни ситуации. Ако съм разбрал правилно разбира се...?

Дата:   09-12-08 00:54

Правилно си разбрал, но това не върши работа. Ефектите съм ги описал доста точно преди година.

Върши работа ако преди да влезеш в топлото помещение сложиш апарата с обектива в полиетиленов плик с горе-долу херметично затваряне. Нека там се стоплят, а след половин или един час са готови за вадене.

Измисли капак за сенника.

Дата:   09-12-08 01:10

Всъщност така съм го разбрал и аз, просто не се изразих точно...
За капак на обектива си помислих но е твърде сложно. Идеята е че трябва да е готов за снимане във всеки един момент, без допълнителни движения които могат да стреснат обекта... например некоя гарга.
Забравих да кажа че падат и мъгли,водопади, пещери и прочие влажни среди:)
Иначе си ме гони параноята признавам си:)

Автор: danbi   
Дата:   09-12-08 02:10

аз съм малк опесимист, че силикагел може да помогне за овлажняване от мъгли и конденз. не за друго, ми му трябва доста време да абсорбира влагата от всичкия въздух.. а в чантата циркулация общо взето няма (да не говорим, че се отваря често).

въпреки туй, и аз съм сипал няколко пакетчета силикагел в чантата и раницата [smilie5]

Автор: access   
Дата:   09-12-08 02:22

силика има за 5 лв/кг (или 6 беше) в по-лъскавите и заредени магазинчета за кучета и котки. 1 такъв: много силика (прозрачни топчета) и малко ароматизатор (сини топчета) омешани...
ако е зор - сещам се за 1 магазинче дето видях преди 1 седмица цял чувал...

Дата:   09-12-08 02:27

чета че силикагела се ползва за подсушаване на котки, и се чудя...

на всяко пликче силикагел пише с големи букви, че нещото е изключително опасно при поглъщане. ако се опиташ да го близнеш, езика ти може да залепне (това съм го пробвал).

котките тия неща не ги ли ловят? или разчитаме на 9-те живота? разбира се, възможно е да са се научили да четат -- или природно да си знаят, че тия прозрачни топчета не се ядат. [smilie11]

Автор: access   
Дата:   09-12-08 02:32

те и сините не ги ядат, а само си акат/пишкат в тях...

Автор: j_mironski   
Дата:   09-12-08 02:56

Тая тема е толкова дъвкана и преди время бях писал и обяснил за какво иде реч ама пак ще повторя
Повтарям отново и дано тоя път някой чуе и разбере за какво иде реч.

1. За да работи силикагела трябва да бъде изсушен. Т.е. всичката влага която той е поел да се изпари.
2. силикагела не е бездънна яма за да побере всичката влага около него. Той поема влага докато се насити и после край. А това става доста бързо, достатъчно е да го оставил 1-2 часа на фъздух и край.
3.За да действа силикагела трябва де се постави в торбичка която да позволява въздуха да преминава през него т.е. да е като финна мрежа в най лошия случай текстил с рядка структура. От своя страна това неминуемо ще ви напълни чантата(раницата) с гаден бял прах
4. Силикагела би имал смисъл само в случай че се постави изсушен в добре затворен съд и то до момента в който съда се отвори

И ако все още мислите че има полза от силикагела пишете ми на ЛС да пратя някое и друго кило за да си напълните обективите и телата с бял прах
А и още нещо, силикагела е абразивен и попаднал върху лещи, филтри,матрици и пластмаси при неправилно почистване става най лошото

Re:
Дата:   09-12-08 03:02

j_mironski [smilie24]

именно така е!

Автор: vladovan   
Дата:   09-12-08 03:14

http://www.waterproof-cases.co.uk/peli_desiccant_silica_gel-p-28_112.html

Автор: arnaudov   
Дата:   09-12-08 08:36

От всеки магазин, супермаркет, ......
Пълнителите на "Cerazit влагоабсорбатор" са със селикагел.

Автор: valislav   
Дата:   09-12-08 10:32

Здравей!
Това, което търсиш се намира в магазините за лабораторна стъклария и химикали.
С него работят и фирмите, които правят стъклопакети.
Има два вида: син и бял (полупрозрачен)
Аз ползвам синия. Цената на килограм е около 10-12 лева. Може да се използва многократно, ако периодично се изсушава във фурна на 50 градуса целзий.

Дата:   10-12-08 02:03

Хей, благодаря за насоките. Да си призная от казаното от Миронски за белия прах върху лещите тръпки ме побиха ...Май се разколебавам...излиза че от гела само злини може да се очакват...[smilie10] , токувиш и някоя котка ти се изходи върху обектива по погрешка[smilie2] Дето се вика, по - добре малко конденз по стъклото от колкото най - лошото...[smile] Гела за домашните любимци![beer]

Публикацията е редактирана (10-12-08 02:20)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »