Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Аз лично само примерни кадри съм гледал и от трите, както и ревюта, не съм хващал никой. Впечатленията ми са, че сигмата трябва да остане на последено място.
Тамрона доста го хвалят...
Нормализира се с радиус около 1 пиксел, а специално за Алфата, нещо е безалтенативен. ХА са коригируеми. Сега е малко на плажа по морето, като се върне тези дни ще го доизтествам в по-тежки светлинни условия.
Аз го имам горния тамрон за канон, доста съм доволен. Хубава стабилна конструкция, задоволителен автофокус, рязък от 2.8 още. Има си недостатъци де, Canon ги е изброил но предимствата му са повече поне според мен.
Ако забелязваш канонските са ИС и двата, при Алфата (въпреки че тамрона е без стабилизация, тялото на Сони е със стабилизиране на матрицата) е по-добре с тамрона.
17-40 Л (той е без ис) е по-добре за ФФ
17-55 2.8 IS щом ще е от щатите
долара е 1.25 какво го мислиш
900$ 1150лв
от това по-хубаво здраве му кажи
всички други варианти са компромиси, щом ще мяташ хиляда лева ако не е за това ще са в кофата
Сигмата 17-70 е супер за цената си. Но Токината и Тамрона дадени по-горе са оптически по-добри. Но тази сигма си заслужава парите, защото оптически също е много добра!
Взимай я
в следващия си пост писах че парите са много... мога да отделя около за тамрона...
Вярвам че канонската л-ка е по добра
Но...пр няма начин тря да напрая компромис.
Ако изпусна пича от щатите после тря да купувам от бг и то отиде....а до тогава няма да имам пари за канон:)
Аз този обектив ще си го ползвам за пеизажчета и за всекидневни снимкчици и портретчета....
Включил съм 70-200 4.0Л като обектив за по сериозни неща а и е перфектен за портрети...
Верно че мажат на 2.8 и тази им бленда в тоя клас е почти безмислена според мен...(да бяха ги направили 4.0)
Та така...2.8 се пак си е предимство за индор снимки а и на единт портрет понякога не е лошо да е мекичак като ги затворим до 4 или ф5.6 предполагам че много се доближават до канона който пък няма 2.8 така че :) мисля че са си одачни обективчета...
та да значи тамрон или сигма (токината не)
Сигмата е най евтина а и има сервиз в българия това предимство ли е? и може ли тамрончето да збози ...???
не си прав.... кагато снимаш в критични условия и половин бленда е от значение.... Тамронът цепи мрака на 3.5.... Така, ако снимаш в един храм ще получиш много по адекватен обема.... сравняват картинката на тамрона единствено и само с канон 17-55 ис...
Гепи Тамрона
Да се замисля ли за коя марк ане си пускал въпрос? Както и да е
За Канон по възходящ ред на цените:
18-55 ИС - най добро съотношение цена/качество
17-40/4Л - отлично цветопредаване
17-55/2.8ИС - светлосила и стабилизация
Тамрона и Токината не съм го пробвал. Сигмите ги забрави.