Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бели полета
Автор: mitkonb   
Дата:   25-06-08 04:14

Здравейте,искам да отпечатам 9 или 12 снимки на формат А4,но без бели полета.С моя принтер е възможно само до 4бр снимки без полета,а когато са повече не могат да се махнат.Някой да има идея?

Отговори на това съобщение
 Re: Бели полета
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 09:30

С моя принтер е възможно само до 4бр снимки без полета[smilie11] [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   25-06-08 09:32

Въпрос, пораждащ серия от въпроси.

Митко, не е ли по-лесно да вземеш линийка и калкулатор и да си сметнеш задачката?

Автор: ddimo   
Дата:   25-06-08 10:57

Ми отваряш си един нов файл във фотошоп с размери примерно 290/205мм и необходимата резолюция. След това си отваряш сниките, ресайзваш ги и copy/paste в новия файл, без полета. После принтваш зашития файл и си готов.

Дата:   25-06-08 11:15

май сложен въпрос зададох.....значи софтуера на принтера ми позволява да се разположат 4 снимки върху лист А4 с размер около 10/15 без да има полета между тях.Аз обаче искам да разположа 9 или 12.Програмата позволява и до 48,ама само с разстояние между тях,а аз просто попитах за програма дето да можеш сам да оразмеряваш и да не остава бели полета!Принтера ми е Канон 1800...

Автор: terminator   
Дата:   25-06-08 12:12

Разгледай настройките в драйвера на принтера си, ако наистина може (някои принтери могат да печатат до ръба на хартията) да не оставя полета а да запълва целия лист от ръб до ръб, включи съответната настройка - мисля "print to the edge" или "overprint" или нещо от този сорт се казваше. А дали да има полета между самите снимки вътре в листа е до настройки и подходящо разполагане във фотошоп или друга програма, тази която идва с принтера ти може и да не поддържа това което искаш или и в нея да има някакви опции да и задаваш.

Успех [smilie24]

Публикацията е редактирана (25-06-08 12:14)

Автор: colorit   
Дата:   25-06-08 12:27

ddimo ти го е обяснил много точно. След като си подредиш снимките в един общ файл, задаваш в драйвера на принтера едно копие А4 и си готов. Какво сложно има.......

Дата:   25-06-08 12:28

Благодаря ти terminator.В драйвера на принтера както казах може само до 4снимки на лист А4 без полета между самите тях.Има възможност за печат до 48 иначе ,но все с полета мъжду самите снимки.Ще пробвам с фотошопа както предложи,пък да видим.

Автор: stoyan_5   
Дата:   25-06-08 12:33

с фотошопа [smilie24]

Дата:   25-06-08 20:03

е точно това подреждане на примерно 9 снимки в един общ файл как се прави...ако може някой да ми обясни ще съм много благодарен...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »