Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте,
Не съм навътре във фотографията, но смятам да навляза и искам да ви помоля за съвет и съдействие. Разбира се, както повечето българи не разполагам със солидни средства за техника, но мисля, че мога да заделя известна сума, за да скоча в "огледално-рефлексивния" свят. Принципно снимам автомобилни състезания, за където ми трябва доста по-бърз апарат от този с който съм сега... (дигитален, Сони) и по-качествен, а и не само за автомобилните саъстезания.. но и по-принцип много обичам да снимам.
До сега снимах със Сони ДСЦ Ф717 който е на 5 мегапиксела и е цифров фотоапарат. Обаче, усещам, че не ми върши такава работа от каквато имам нужда, а и ми дава някакви дефекти, и качеството на снимките не е същото .. както в началото (вече е на 18600 снимки,и много "шум" взе да дава), затова искам да си взема нещо доста по-подходящо от 5 мегапикселовото сони.
Принципно съм хвърлил око на моделите на Канон - 400Д, 450Д (най-вече), искаше ми се и нещо от сорта на 30Д или 40Д но май са доста скъпи за мен. Също и на модела на Никон - Д80 или Д60. Ако имате някакви предложения и съвети към това какво да избера,защото съм нов в огледално-рефлексивните машини и незнам кое ще е по-подходящо за мен... евентуално и един дълег обектив.. нещо от сорта на 55-200, 55-250 най-много. Просто незнам на къде да се насоча... ако може.. бихте ли ми помогнали.... Много благодаря, предварително. (щрак)
Явно грешно си разбрал това което съм написал, или аз не съм го написал правилно. Исках да кажа, че вече започна да дава шум на снимките а и е на доста бр. снимки...отделно е ходил на сервиз и ми се струва че ... има някакъв дефект. Извинявам се ако сте ме разбрали грешно.
Не се извинявай, тука ако не могат да ти дадат смислен отговор започват да се правят на умни и да ръсят мозък. Добре е да уточниш, какво предимно мислиш да снимаш, както и с колко парички разполагаш. От подобна информация някой свестен ще ти даде правилен съвет. Успех.
рефлексивен е различно от рефлексен
имал си хубав апарат но вече ти дава дефекти и разбираемо е че искаш нещо по-добро
няма значение каква марка ще си избереш всички са хубави
просто влез в някой магазин,разгледай ги пощракай малко и което ти допадне като тяло,снимки и други неща,за който може да се сетиш когато ги разгледаш и ще си решиш
пак казвам всички модели са хубави,въпроса е какво ти допада
зависи и от обектива обаче! ако има много качествен обектив на приемливи цени избери тялото към него
обратния вариант ще те разочарова
Сони 717 беше разкошен апарат, но доста от тях имаха проблем със сензора и дори в сервизите им го сменяха безплатно...та човекът вероятно е прав за "шума". 18600 снимки никак не е много, между другото.
За апаратите, добре, но помисли струва ли си ново тяло и не е ли по-добре 30Д втора ръка...
Вземи Канон 20Д/те паднаха до 700лв./! Имаш бърз фокус с USM обективи и 5 кад. в секунда което за рали състезания определено ще свърши работа. За тези пари това тяло просто ама просто няма конкуренция
Благодаря ви за светкавичните и точни отговори... 20Д ме устройва като вариант, също мога да поразуча нещата и за 30Д втора ръка. Но искам да попитам, кавко трябва да гледам, когато си вземам апарат втора ръка?!? Към кое да насоча вниманието си, че да сведа риска да ме .. прецакат.. до минимум. И друго... Ако може да ми кажете... къде е добре да търся "тела" втора ръка, както евентуално и обективи.. Пак благодаря за ценните съвети.
Реално това което 30Д ще ти даде повече и ще е важно за теб е по големия буфер и възможността да намаляваш понякога скоростта и на 3кад. в секунда, докато при 20-цата си прикован на 5/не че е лошо но бързо пълниш буфера/
За разликата в цената инвестирай в добър обектив - 20Д
Това, което обикновено се износва на СЛР-ите е затворният механизъм. Сменя се. За различните модели струва различно, но ориентировъчно е от порядъка на 200 лв. Най-точно може да ти каже ZENTEX. Затворът издържа различен брой щракания. За 20Д общо взето гарантират 25000, но това на практика е минимума. Обикновено изкарва доста повече. Не си спомням колко дават на 30Д, но е повече със сигурност.
Гледа се външния вид на апарата - ако е зле, то предишния собственик не се е отнасял грижливо към него. Пробва се, разбира се.
По-важен е продавачът. Ако е от базара на ФФ (много добър вариант) не е хубаво да е някой ник, регистриран вчера, евентуално само за продажбата, макар че човекът може и да е много свестен. По-добре е да е някой, повече или по-малко познат във форума, че да си държи на реномето и да не го рискува за двеста лева...
Много е добре, ако продавачът предложи гаранция, напр. 10000 кадъра или 1 - 3 месеца...не го правят често, но който го прави със сигурност може да му се вярва...
Не е зле при оглед да вземеш познат с опит. Все може да е полезен.
Ще последвам съвета ти аполо, и ще се насоча към 20Д...но, май не се намира лесно 20Д... А като обективи... да ме насочиш към някой сайт с каталог или ... магазин където да търся на що-годе добри цени... нещо от сорта на 55-250 да кажем, както и някой "малък" за по-близките снимки...
Много евтино се намират и нестабилизираните версии на 70-200Л. Мисля, че ще е подходящ за ралита, но, честно казано, точно с ралита нямам много опит, нека и други дадат съвет. Разбира се, стабилизираният е страхотен, но и струва 2 пъти повече.
И за да няма недоразумения: това, което предлагам не е единствената възможност, но почти сигурно е най-евтината и същевременно - много добра.
Никон също правят прекрасни апарати и обективи, но еквивалента на това по-горе ще ти излезе доста по-скъпо.
Благодаря ви Аполо и ПоларБеър... наистина доста ми помогнахте. За това, че не е стабилизиран 70-200 мисля, че ще се помъча да го преодолея, тъй като си е масивен и тежък апарат 20Д.. и това до някаква степен ще компенсира.. поправете ме ако греша. Но другото което исках да попитам... сигурно ще ви прозвочи много глупаво и моля простете невежеството ми, но... Какво значи УСМ обективи... може би е захващането към тялото и, по-различни ли са от Аф, Аф-с обективите?!?