Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем с Никон Ф100
Автор: tantris   
Дата:   24-06-08 00:03

Здравейте. Та днес се сдобих с въпросния никон след тестово изщракване на лента филм (останах много доволен) и за зла съдба открих следното проблемче : апаратът не ми разпознава ИСО-то на ДХ филмчетата. Когато сложа исото ръчно - всичко е ОК, но когато задам да чете исото от бар-кода на филма ми дава ЕРРОР ДХ[smilie2] Някой с подобен проблем?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Никон Ф100
Автор: ivan.draganov   
Дата:   24-06-08 00:06

Като за начало да споделиш с какво филмче си снимал? Да не е някой фалшив Кодак??

Дата:   24-06-08 00:13

Бразилско фуджи -fujicolor 100. И си пище, че е за ДХ ф.

Дата:   24-06-08 00:16

и те имат ментета ....аз продължавам ад смятам ,че проблема ти е от филма..[smilie11] [smilie24]

Дата:   24-06-08 00:18

За да не ти досаждам....Купи един по-скъп филм ....и снимай ,да видим тогава как е положението!!![smilie24]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   24-06-08 00:33

Ако не те кефи мога да те отърва от него за малко пари.....

Дата:   24-06-08 00:43

Грешка - филмът е Коника-Минолта VX100 super и се води DX n. С фуджито правих тестовите снимки, но май и на него ми даваше подобна грешка. Изобщо и без филм на ДХ сетинг на ИСО-то дава веднага ЕРРОР. Нещо сензорите май са му дали фира. Иначе апаратът е направо нов. Няма следи от употреба и прах в отделението за филма.

Публикацията е редактирана (24-06-08 01:26)

Дата:   24-06-08 09:11

Филмоваците, събудихте ли се? Дайте акъл по въпроса!

Автор: muu   
Дата:   24-06-08 09:21

разгледай хубаво касетата на филма... зали няма залепен стикер върху нея все едно е печат - много често се срещат евтини ментета на коника.
погледни контактите на апарата в гнездото за филма, дали са чисти и за евентуални механични повреди...

най-вероятно проблема е във самия филм... [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   24-06-08 09:25

Ако контактите за четене на DX кода са пипани с ръка е много вероятно да са омазнени и да не правят добър контакт.

Може и касетата на филма да е пипана в зоната на DX кода-ефекта е същия...

Дата:   24-06-08 09:33

>>>Изобщо и без филм на ДХ сетинг на ИСО-то дава веднага ЕРРОР
по принцип мисля че ако касетата е без дх трябва да включва на исо 100... но така беше за Ф4 за Ф100 не знам... ако няма подобна опция е нормално да изписва ерор...

Дата:   24-06-08 11:00

Ябе дя ряботи добре, исото мога да си го нагласям ръчно. Филмовото е най-добро за кеф. Цифрата пък си трябва за работа...

Автор: djogata   
Дата:   24-06-08 11:06

Тантрис, преди 2 седмици и аз си купих Nikon F90X, и той не разпозна ИСО-то на едно Фуджи 160S. Филма съм го купил заедно с други филми от един и същи магазин, като ги сложа филмите в ЕОС-а и исо-то се разпознава автоматично.

Не знам проблема във филма ли е или в апарата, довечера мога да пробвам Велвия [beer] [beer] [beer]

Дата:   24-06-08 11:31

Май проблемът идва от липсата на оптичен сензор за баркода. Тоя е с някакви контактчета, а вчера четох, че тия са много капризни по отношение габаритите на ролката на филма и не сработвали ако няма идеялно напасване...

Дата:   24-06-08 11:57

тантрис, кой апарат според тебе има оптичен сензор на баркода на филма? [smilie3] всичко е на контакти, но за съжаление има доста китайски и други ментета на лайка филми които или не отчитат дх кода защото върху касета на евтина куча марка филм е залепен марков стикер или отчитат неверни данни по същите причини - защото касетата с кода не отговаря на залепения надпис... има и такива на които стикера припокрива отчасти или напълно контактите на дх кода и апарата не може да го отчете...

споко![smilie24]

Публикацията е редактирана (24-06-08 12:23)

Дата:   24-06-08 12:24

За Лайка М7 бях чел, че са внедрили оптичен четец.[shtrak]

Дата:   24-06-08 12:26

[smilie3] да, ама той е за баркода с който се бележат обективите и е на гривната на байонета... става въпрос за лайка М8.....

Дата:   24-06-08 12:31

за филма ставаше дума в статията. И как вече нямало проблеми с разпознаването на филмите.

Дата:   24-06-08 12:43

хм, метни ми един линк да го видя това, ако можеш да го намериш...

Дата:   24-06-08 12:55

изчетох всичко от сайта на лейтз , за М7 си има съвсем стандартна ДХ кодировка... никакви оптически сензори за бар кода няма...

не че има отношение към темата де....

Дата:   24-06-08 12:56

Ако съм разбрал добре ...

Luckily in Oct 2006 Leica introduced an optical reader replacement for the spring-loaded original. This resolves the sticking problem because there is now no physical contact between the film cannister and camera body. It can also solve the "blink-blink-blink" finder indicator problem if you have flaky DX contacts. That's the good news, the bad is that you have to send your camera all the way to Solms, and it ain't cheap and turn-around times can be frustratingly long.

http://www.nemeng.com/leica/002bb.shtml

Автор: asahi   
Дата:   24-06-08 12:57

Хващаш един омметър, слагаш пипалата на касетата по лъскавите части на ДХ кода и ако пропуска ток значи ще го чете апарата. Ако не пуска - по ръчната метода.

Е НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ!
Дата:   24-06-08 17:17

http://photo-zona.net/images/user60873/album12133/large/1214316112_zhcl6082_IMG_5509.jpg

изфирасал кодак и лепенка минолта.
Отгоре на всичко и урочасан - блокира на 13-тия кадър[smilie10] [smilie10] [smilie10]

това обяснява всичко.

ivan.draganov и muu - стари филмови кучета сте!

Автор: pmartinov   
Дата:   24-06-08 17:57

Това е стар арабски номер [smilie5]

едно късо парче и стара касета [smilie18]

По едно време идваха такива ментета и от Дубай .

Дата:   24-06-08 18:04

Важното е ,че се видя къде е проблема[smilie24] човек да не вярва в нищо вече.....[smilie24] [beer] [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »