Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Псевдо журналист с обвинително описание на снимката си спрямо друг журналист
Автор: muter   
Дата:   23-06-08 17:40

Незнам кой го е снимал това.
По-идиотско описание на снимка скоро не бях виждала. Псевдо журналист с обвинително и неграмотно описание на снимката си спрямо друг журналист [smilie23]

PICTURE ID 741
Заглавие Могилино
Title Mogilino
Събитие Децата от дома в с.Могилино, Русенско са с умствени и физически недъзи и чужди журналисти не пропускат да спекулират със съдбата им за да трупат дивиденти от сензационни филми Политици също си правят пиара на техен гръб
Event Mentally and phisically-disabled children from the village of Mogilino, Ruse district are often used by international media for sensational features often followed by Bulgaian politicians to improve their image in the society
Галерия Социални
Gallery Social

http://www.shavarsh.org/preview.php?id=741

[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Псевдо журналист с обвинително описание на снимката си спрямо друг журналист
Автор: matataupa   
Дата:   23-06-08 17:47

не разбрах, а ми интересно. Снимката е хубава, а описанието ли е проблем? Може би така ги вижда нещата[smilie11] [shtrak]

Re: Псевдо журналист с обвинително описание на снимката си спрямо друг журналист
Автор: georgioiv   
Дата:   23-06-08 17:49

А твоята теза е? /че ми се губи смисъла на поста ти/ В смисъл, какво е трябвало или не трябвало да пише тоя пич? Или, да поясня още малко, имаш ли поглед дали въпреки неграмотното описание това което е писал отговаря на истината.....? И кой е "другия" журналист? Иначе снимката не е лоша... Нищо че коментара е като на дете 5 клас....

Дата:   23-06-08 17:54

Ето тази част от описанието на снимката му адски ме дразни: "Децата от дома в с.Могилино, Русенско са с умствени и физически недъзи и чужди журналисти не пропускат да спекулират със съдбата им за да трупат дивиденти от сензационни филми"

Какво заразмахвал обвинително пръст срещу "чуждите журналисти", които направиха филма за Могилино? Какъв му е проблема, това се чудя? Затова и пуснах темата. Защо не отиде да снима в Могилино преди да отидат "чуждите журналисти" да си "правят дивиденти"?
Защото нямаше да знае изобщо за Могилино ако не бяха отишли "чуждите журналисти".

Дата:   23-06-08 17:55

Така съм съгласен и аз....[smilie24] Не че нямаме журналисти които да се ровят където трябва, ма се броят на пръстите на едната ми ръка....

Дата:   23-06-08 17:58

аха... ами- донякъде не е прав, донякъде...знам ли. Виж медиите, и политиците... наистина повечко ПР дойде. А на човека може да му е докривяло, знаеш ли го.

Як конкурс, сега разглеждах галерията [smilie24]

И познати кадри видях[smilie5] [beer] [smilie24] [shtrak]

Автор: tupan   
Дата:   23-06-08 17:59

muter [smilie24]

Автор: vgramatikov   
Дата:   23-06-08 18:01

Абе другате гледна точка е че плъзнаха журналистите да правят пари от такива филми (видяха че вървят) това е тъпо...иначе да си снимат имат право

Дата:   23-06-08 18:02

Re: Gorbi

Именно!
Това имам предвид.
Не стига че нищо не свършил. Поне да си трае. Ами той отишъл на журналист да се прави, като тръгнал да обвинява колегите си. И то за какво? Че проучили за проблема, че се грабнали от Лондон, че снимали с месеци и че благодарение на тях поне една мини частичка от проблемите в БГ е поправена доколкото е възможно за местните условия.
Дивиденти били трупали. А той съдника какво трупа? Ама сигурно един проект не му е бил оценен в кариерата му и сега колегите му виновни че потресоха района със силен материал.

Дата:   23-06-08 18:04

RЕ: : pd

Ти на работа да си работиш без пари ли ходиш???

Автор: asahi   
Дата:   23-06-08 18:05

Българската журналистика отдавна не е част от интелектуалния елит на нацията.

Дата:   23-06-08 18:06

RE: asahi

Ами много жалко и тъжно звучи това.
И как си обясняваш причините за констатирания от теб факт?

Дата:   23-06-08 18:08

Тая тема ще се разсмърди...ми се струва. И то не без причина[smilie7]

Автор: Avi   
Дата:   23-06-08 18:11

muter написа:

> RE: asahi
>
> Ами много жалко и тъжно звучи това.
> И как си обясняваш причините за констатирания от теб факт?

какво има да си обяснява - нацията просто няма интелектуален елит - няма как да има части от нещо, дето липсва. парата води всичко в тоя живот, катарзис някакъв се преживява - кога ще мине, никой не знае.

Дата:   23-06-08 18:19

Re: Avi

Щом питам значи има какво да ми обяснява.
В страната не съм от 9 години.

Автор: flipbeat   
Дата:   23-06-08 18:23

muter,тотално изплющя :)

толкова криво приемаш нещата,толкова нелепо реагираш всеки път,че просто си смешна.

какво те подразни и защо занимаваш,тука разбираш ли,аудиторията с некви твои си вълнения...

експолатирана тема,обикновенна снимка, почти неизвестен конкурс и изведнъж международен проблем!!! [thankyou]

нищо,че всички фотожурналисти от УСА са ти приятели,нищо че си вряла и кипяла в нещата.
приятно

йеее.

Автор: elenaa   
Дата:   23-06-08 18:25

asahi: Българската журналистика не е част от елита по причината: Писанието под снимката - абсолютно неграмотно - пълно с грешки и авторът дори не се е постарал да го оформи като изречение. Не искам да коментирам превода на английски, който го е правил сигурно го е изсмукал от левия си крак.... Иначе - домът в могилино (в частност) може да бъде представен по много начини - грешно е да се представя само едната страна на живота там...

Дата:   23-06-08 18:30

Re: flipbeat

Погледни си постинга колко мизерно изглежда. Погледни си просташките "изплющя" и "йее".

Ти си типична илюстрация на твърдението на Asahi.

Дата:   23-06-08 18:34

flipbeat: не е възпитано да се пише на шише ракия във форума.... [smilie3]
Това което е направило впечатление на muter е направило впечатление и на мен и на други фотографи и любители отдавна, просто не е имало случай или повод да се повдигне подобна дискусия. Ако мястото на подобна тема не е в най-големия форум за фотография в България, то не виждам къде може да е....???
Аз за толкова години четене на форума и гледане на снимки така и не видях репортаж, за който на фоторепортера да е било изключително трудно да устои физически и психически на нещата които е снимал...... Или не сме дорасли да имаме такива журналисти или просто такивата български фотожурналисти не публикуват тук.

Дата:   23-06-08 18:36

Янина, да ти пратя кило-две българска преса, че да си направиш изводите.

Дата:   23-06-08 18:40

Аsahi, другия месец ще имам шанса да попрегледам подобна на родна земя :)))

Автор: JohnDow   
Дата:   23-06-08 18:44

на кой му трябват умни и честни журналисти? ми те са си жива напаст... за власта и далаверата...

Дата:   23-06-08 18:53

Джон, за интелигентните говорим. Умни и честни е друга бира, дето също не я могат.

Автор: flipbeat   
Дата:   23-06-08 19:24

"flipbeat: не е възпитано да се пише на шише ракия във форума....
"
-хахахаха...

мутер,ти пък си много изтънчена...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

и пак неразбрала...толкова си...

кво се надъхвате от най-обикновенната снимка и от скромния коментар на автора? или въпроса е принципен,а?

напомняш ми за една колежка,дето ядеше с два пръста и вдигнато кутре в столовата на Софийския университет,дето се прескачаха плъхове и хлебарки...
(ама нещо ми подсказва,че няма да разбереш примера ми и ще ме обвиниш в лоши обноски на масата).

какво обсъждате в момента?как може такова отношение,разбираш ли,към ББС колегите,които в никакъв случай (да не сте и посмели дори да си помислите!!!) не са "ловци на сензации",а просто като съвременни рицари бродят из лошият свят и решават доблестно проблеми.
айде,моля,моля...вдигай кутрето и по-спокойно.
няма такъв филм като "честни и доблестни журналисти",защото,драга ми мутер основното мото на журналята е "ДОБРАТА НОВИНА НЕ Е НОВИНА".
да не ти пускам линк как фоторепортери (от водещи агенции) изравят детски трупчета и си ги композират драматично и сърцераздирателно.

Автор: ilia_dm   
Дата:   23-06-08 19:26

Ето още една гледна точка:живея в едно градче близо до Могилино.Въпросните журналисти/чуждестранни/,които са ходили там са казали на персонала,че искат да помогнат.Снимали са каквото снимали и без да покажат нищо заминали.
Според мен кадрите са много тенденциозно подбрани-да покажат една зловеща картина,страдания,безотговорност...Ясно е ,че подобни неща се котират,носят и пари.
Въпросът е помогнаха ли?Сега тези деца постоянно им търсят ново място,но където и да опитат-не ги искат/по телевизията имаше репортаж за това/.Ако тези журналисти са искали да помагат защо не продължиха кампанията-ето,показахме,хайде сега да събираме:пари,дрехи...да следим дали тези дарения ще построят нов дом.Не,сигурно снимат на друго място-журналисти всякакви.Има и други,които преди години помогнаха на подобно заведение-Брестовица и още помагат.
Та,просто това мисля по въпроса.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »