Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Моля за рационални съвети, особено от притежателите на Никон Д200/ Д300 как
да докарам точно цветопредаване на червен неон - да не става оранжев и виолетови цветя - да бъдат с точния си цвят!
абе си е формиран, ама точно тия гами нещо не ги хващам точно. пробвал съм авто и готови режими - за сянка и облачно. то ако на всяко цвете почна да му меря температурата...
ДА ИЗЧАКАМЕ И КОРИФЕИТЕ, ТЕ ЯВНО НЕ СА ИМАЛИ ТОЯ ПРОБЛЕМ. ПРОЧИЕ, ТУРБО-САПУНЕР ОЛИМПУС КАТО ЧЕ ЛИ ПО-ДОБРЕ СЕ ОПРАВЯ В ТИЯ СИТУАЦИИ.
Това , че не ме смяташ за корифей не ме обижда. "Фотошоп" е сериозният ми отговор. Това че си похарчил пари за техника да си снимаш петуниите няма да те спаси от фотошопа - напротив. Ако със сапунерката си минавал с AC/DC, с ДСЛР за истинските цветове, задължително трябва да минеш през Фотошоп и съответните цветови профили и цветни пространства, през калибрирания монитор и хартиените проби преди печата.
абе геца, не те подценявам, просто търся вариант да накарам важишкия му апарат да снима каквото вижда! аз фотошопа все съм го имал за баданарка за оправяне на снимки от джобни апарати. все съм вярвал, че модерната техника дето уж конкурирала лентата трябва да се държи прилично.
дау - не е до калибриране. то има функция да си мениш баланса по цветна схема в никона, ама турям екрана до петунията, въртя баланса - никак не се получава точния цвят.
Ландстар, а откъде знаеш колко точно този екран (доколкото разбрах имаш предвид екрана на Д200) предава информацията? Той си показва едни цветове, после на монитора вкъщи нещо по-различно?
Гледай сега, апаратът е само средство за записване "запечатване" на информация. Общовзето колкото ти е по висок клас апарата, толкова повече полезна информация ще запише./включително и неоновия цвят на ....деба тез Петунии:)/От там на татък ти почват мъките /удоволствието/ да възпроизведеш тази информация на някаква медия /хартия, ЛСД монитор, ...някакъв монитор, екран или там на каквото се сетиш още. Според медията и обработката. Ето това е !
Със сигурност няма да накараш дисплея на камерата да ти покаже истинския цвят, щото той не възпроизвежда цялата налична информация и реално погледнато възпроизвеждането е доста "куцо" .За това хората са ти сложили хистограми и още помощни графики в инфото за да се ориентираш имаш ли достатъчно разработка в светлите и тъмните участъци, както и RGB хистограма за да се ориентираш как стоят нещата и при цвета.