Автор: elenaa
Дата: 22-06-08 18:15
asahi: Застраховка и гаранция са различни неща - застраховката не покрива повреда на апарата, а изгубване, кражба, забравяне след запой и т.н. Ами младежите бяха много любезни, взеха апарата и после казаха, че не може да бъде поправен и го замениха с друг - получих гаранция, но пак за САЩ, от същия магазин, незнам дали апаратът, който ми дадоха беше американски модел (ако може да говорим за това). от магазина ми предложиха да ми възстановят част от тази гаранция или да си избера стоки на същата цена - купих си това, онова, обаче не знам дали си заслужаваше, защото щеше да ми излезе по-евтино да ми върнат парите и да си ги купя от тук... ама нейсе - минало свършено. После подарих апаратчето - до колкото знам още работи без проблем. Все пак, от скромната ми практика в разговори главно с производители на мобилни апарати, всеки един, уважаващ себе си производител, особенно ако е известен, го е грижа какво мислят клиентите - затова ако изпратите жалба до тях с проблема и защо не са обслужили апарата- едва ли ще ви кажат, че си е ваш проблем.
neuromancer: Това, че сме в България незначи, че международната гаранция не важи - Всеки вносител има договор с производителя на съответната стока и съответно тези разходи се покриват. Така е при мобилните апарати - предполагам, че е така и за фотоапаратите. Както казах и в други пои писания: всичко е въпрос на точки и подточки в договора и умението да убедиш другата страна, че си прав. Не познавам младежите от Канон, защото канончето ми не се скапа като Никончето ми (разбирайте го както искате) и не съм се срещала с тях, тък и гаранцията му изтече - така, че едва ли ще стане.
|
|