Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Канон - Международна гаранция ?!
Автор: cerebellum   
Дата:   22-06-08 12:11

Искам да попитам, как стои въпроса ако си купиш нещо на канон от Щатите. Предлага ли се междуанродна гаранция, която служи и в БГ или не?! Ако някой знае каква е процедурата, ще съм му мн благодарен да ми каже.

Отговори на това съобщение
 Re: Канон - Международна гаранция ?!
Автор: cameraman   
Дата:   22-06-08 13:21

[smilie18] Петъкът мина..

Автор: джъмбо   
Дата:   22-06-08 13:28

не важи за бг... каквото и да направиш
важи единствено ако е купен от бг

Автор: elenaa   
Дата:   22-06-08 14:04

Да, всички магазини (до колкото знам) предлагат международна гаранция срещу доплащане. Може и да има такава включена в цената, но не ми се вярва да е. Международната гаранция затова е международна - за да важи навсякъде.

джъмбо: недей да лъжеш човека - международната гаранция важи за България - това е и целта на гаранцията - ако се намираш в страна извън тази, в която си го закупил и се развали - да можеш да го поправиш. Аз лично съм ползвала международна гаранция в Бг - на едно компактно апаратче Никон, което обаче се оказа дефектно и ми го подмениха - Немога да се сетя обаче кой, защото отидох там, където ме упътиха от магазина в САЩ, от където го купих.

Автор: ZENTEX   
Дата:   22-06-08 14:38

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   22-06-08 15:25

ZENTEX: Това знак на съгласие или несъгласие??? или просто си си купил нова паста за зъби?

Автор: neuromancer   
Дата:   22-06-08 17:48

elenaa, ти хубаво обясняваш как би трябвало да бъде, ама личен опит с Канон Бг нямаш. А това е България, и нищо, колкото и очевидно да е, не е сигурно

Автор: asahi   
Дата:   22-06-08 17:54

Елена, това не е международна гаранция, а вид застраховка. Макар и международна тя се простира върху сервизи, които имат отношения със застрахователя.

Как е с международната гаранция на Никон?

Дата:   22-06-08 18:15

asahi: Застраховка и гаранция са различни неща - застраховката не покрива повреда на апарата, а изгубване, кражба, забравяне след запой и т.н. Ами младежите бяха много любезни, взеха апарата и после казаха, че не може да бъде поправен и го замениха с друг - получих гаранция, но пак за САЩ, от същия магазин, незнам дали апаратът, който ми дадоха беше американски модел (ако може да говорим за това). от магазина ми предложиха да ми възстановят част от тази гаранция или да си избера стоки на същата цена - купих си това, онова, обаче не знам дали си заслужаваше, защото щеше да ми излезе по-евтино да ми върнат парите и да си ги купя от тук... ама нейсе - минало свършено. После подарих апаратчето - до колкото знам още работи без проблем. Все пак, от скромната ми практика в разговори главно с производители на мобилни апарати, всеки един, уважаващ себе си производител, особенно ако е известен, го е грижа какво мислят клиентите - затова ако изпратите жалба до тях с проблема и защо не са обслужили апарата- едва ли ще ви кажат, че си е ваш проблем.

neuromancer: Това, че сме в България незначи, че международната гаранция не важи - Всеки вносител има договор с производителя на съответната стока и съответно тези разходи се покриват. Така е при мобилните апарати - предполагам, че е така и за фотоапаратите. Както казах и в други пои писания: всичко е въпрос на точки и подточки в договора и умението да убедиш другата страна, че си прав. Не познавам младежите от Канон, защото канончето ми не се скапа като Никончето ми (разбирайте го както искате) и не съм се срещала с тях, тък и гаранцията му изтече - така, че едва ли ще стане.

Автор: asahi   
Дата:   22-06-08 18:45

След като "гаранцията" се дава от трето лице - не производителя, не и търговеца, след като не се обвързва със свойствата на предмета, а само с неговата цена, след като "гаранцията" си има собствена цена е ли това застраховка "повреда"?

Другите атрибути на истинската гаранция можеш да прочетеш в една реална гаранционна карта.

Дата:   22-06-08 18:49

asahi: не е застраховка, а гаранция. Има разлика, обаче явно не можеш да вденеш. И не се дава от трети лица, а се дава от производителя или търговеца - моята беше от производителя. Което не означава, че трябва да тичкаш до Япония да ти го поправят нали????

Автор: deathzone   
Дата:   22-06-08 18:58

Автор: asahi
Дата: 22-06-08 17:54

Елена, това не е международна гаранция, а вид застраховка. Макар и международна тя се простира върху сервизи, които имат отношения със застрахователя.

Как е с международната гаранция на Никон?

До скоро Никон нямаха сервиз в България и всичко се изпращаше в Солун. Също не важи межднуродната.

Дата:   22-06-08 19:06

джъмбо: недей да лъжеш човека - международната гаранция важи за България

понеже ме обвиняваш в лъжа... което някак си ми се вижда несериозно от твоя страна но ще ти простя понеже си новобранка във форума ... та айде проучи нещата и тогава раздавай мнения

Автор: otvorenia   
Дата:   22-06-08 19:08

От B&H когато се купува Канон може да се вземе с USA гаранция или imported с няколко долара по малко.
При първия случай Canon USA гаранцията е двустранна , едната страна за Щатите , другата за Канада.
При втория случай гаранцияте се подържа от B&H

И това е всичко !

На никакви други места по света не се подържа тая гаранция. Просто Канон си подържа техниката по местата на продаване.

Автор: magnifico   
Дата:   22-06-08 19:15

...и видя Господ, че "Канон" е Зло, и на петия ден създаде международната гаранция. С годините "Канон" ставаше все по-зло и по-зло, за това Господ създаде "ZENTEX" - господаря на каноните, човекът с ловки ръце и много нерви...
[beer]
[shtrak]

Дата:   22-06-08 19:20

джъмбо: aми да - щото лъжеш човека. В какво друго да те обвинявам? В казване на истината ли? Аз нещата съм ги проучила-даже от личен опит.

Дата:   22-06-08 19:24

Ето малко FAQ от един продавач:

As I know, MACK is an USA company, I am living outside USA, do I need to send my camera back to USA for service?

Of course NO, actually, more than 99% of our customers live outside USA, all you need to do is to contact MACK for the manufacture authorised repair service in your area. For example, if you live in UK or Italy, you need to repair your Canon camera, all you need to do is contact MACK, they will arrange your Canon camera at the UK or Italian Canon authorized service centre in your local area, that is simple and easy!

Затова при купуване на международна гаранция се обаждате от където сте го купили и от там ви казват къде да отидете - както стана и при мен. незнам защо някои се бъркат с разни други неща, които нямат нищо общо с условията и услугата Международна гаранция.

Това е извадка от нета - и в други магазини ще го има същото....

Публикацията е редактирана (22-06-08 19:25)

Дата:   22-06-08 19:46

ако съм го излъгал ще му се извиня публично....

ама не съм....

тука е булгаристандан.... международни правила не важат

да ще има международа гаранция и да тя ще му важи във всеки един ГАРАНЦИОНЕН сервиз на канон

в бг няма такъв.... канон бг са си платили на пан сервиз да им поддържа техниката... отделят процент от всяко закупено тяло от бг....

сега разбрали що не му важи международната гаранция....

баси ти му казваш че не е зеле а то рупа ли рупа....

Дата:   22-06-08 20:58

джъмбо: В международната гаранция на канона, който купих с никона бяха включени всички държави вкл. и България. Затова недей да бъркаш в кацата без да знаеш какво има вътре. Пък и човекът може и сам да пита, както аз направих. Питането дори е задължително - ти, като си такъв философ, ползвал ли си международна гаранция? А ако си, ползвал ли си я в България????

Дата:   22-06-08 21:06

аз като такъв философ съм си купувал камерите от бг.... с изключение на Ф100 който бе с международна американска гаранция...

сега си гледам гаранционната карта - европейска е .... не е международна... ама какво да ти кажа България я няма в европа явно....

а от къде мога да философтвам.... след като съм създал сайта club-niko.org си мисля че съм ужасно навътре с ужасно много подробности около никон бг.... ОК?

най-близкият международно гаранционен сервиз на никон е в атина!!!

в бг си има сервиз спонсориран от вносителя на никон в Българи и той НЕ обслужва камери закупени извън бг..... за канон е същото

Дата:   22-06-08 21:57

джъмбо: Ко ся, ще се фукаме кой кой сайт е създал ли? Ок - сънувала съм че ползвах гаранцията на моя никон в Бг - щастлив?

Дата:   22-06-08 22:20

и къде я ползва че ми е интересно???

Дата:   22-06-08 22:22

джъмбо: ти май четеш само каквото ти отърва - върни се в първи клас да се научиш да четеш дума след дума...

ко ли съм се разписала....

Незнам джъмбо, не си помня сънищата - взе да ме хваща склерозата и забравям.

б***ти

Публикацията е редактирана (22-06-08 22:26)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »