Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CZJ Sonnar 3.5/135 + 2х телеконвертор ?
Автор: kolion   
Дата:   20-06-08 20:50

Имам го обектива/тип зебра/. Птици и движещи се обекти не снимам и не държа на автофокус/ако се случи то ще е по стечение на обстоятелствата/. Въпросът ми е да купувам ли нещо евтино, автофокусно и зуместо като Сигма АПО 70-300[smilie8] или да взема един 2х телеконвертор за около 30-тина лв.[smilie11]

Ако не се лъжа горната комбинация ще направи обектива 7/270 тъмничък, приравнено 405мм. Тялото е Пентакс и въпросът ми е доколко М42 телеконвертор ще влоши картината и дали Сигмата би ми дала по добър "дълъг край"![smile]

Отговори на това съобщение
 Re: CZJ Sonnar 3.5/135 + 2х телеконвертор ?
Автор: Dekov   
Дата:   20-06-08 20:58

А защо не го сложиш и пробваш,вече няма нужда да се чака проявяване на филма, копиране на някакъв лаб, а виждаш резултата сам и преценяваш.
Не виждам как мненията във форума ще ти дадат по-добра представа от това, което ти виждат очите.
[beer]

Автор: kolion   
Дата:   20-06-08 21:00

Надявам се някой да е пробвал, защото нямам база за сравнение с конкретната Сигма и това как се държи на Пентакс [smilie24]

Иначе си прав [beer]

Автор: nki   
Дата:   20-06-08 21:52

Имам 2х конвертор на К-байонет и въпросния обектив (тип зебра не знам какъв модел е). С Пентакс К100Д Супер съм. Освен значителното "потъмняване" на системата, други оптически промени няма. Образа не се влошава (или поне в минимални граници)от добавянето на конвертора. Тук нещата зависят от качеството на последния.

Публикацията е редактирана (20-06-08 21:59)

Автор: apollo   
Дата:   20-06-08 22:08

[smilie24]

Публикацията е редактирана (21-06-08 10:38)

Автор: deathzone   
Дата:   20-06-08 22:49

Аз ползвам 70-300мм Сигма АПО ДЖ много добре се държи на мойто тяло К100Д. Бърз е и нямам грам аберации. Чуден е просто.

Автор: ivan.draganov   
Дата:   20-06-08 22:57

Конвертора леко омекчава ъглите на картината /за М42 говоря..../ При определени сутуации не си личи ,а при други дразни!! Въпроса е да го накараш да не го прави! Та с 2 думи ,друго си е съвременното стъкло ,проектирано за твоята камера! А и с конвертора се искат очички,трудно се фокусира ,особено на здрач или привечер!

Автор: tomz   
Дата:   21-06-08 12:33

Не е хубаво. Пробвал сам го с CZJ Sonnar 135 именно. Картината става по-мека, скоростта пада двойно, направо става друг обектив. Снимките изглеждат все едно са правени с много евтино стъкло. По-добре 70-300, 100-300 или някакъв там 300мм м42 с адаптор.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »