Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon - гаранции , удължаване
Автор: flancer   
Дата:   20-06-08 12:57

http://canon.bg/eos_2/index.html

Както личи от инфото на адреса , можете да се регистрирате и да си удължите гаранцията на апарати от серията ЕОС :).
Не съм много сигурен ако сте си го закупили като частно лице дали си нямате две години гаранция задължително , но както и да е :)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon - гаранции , удължаване
Автор: kolos   
Дата:   20-06-08 13:55

Аз моя си го купих от Фото Павилиона и е с 2 години гаранция. Незнам за какво удължаване на гаранцията става въпрос като по принцип всяка техника задължително трябва да се продава с 2 години гаранция.
Освен ако не ми я удължат от 2 на 4 години. [smile]

Публикацията е редактирана (20-06-08 13:55)

Автор: ejko   
Дата:   20-06-08 14:16

"принцип всяка техника задължително трябва да се продава с 2 години гаранция" аз това не го знаех, ако е вярно, то това правило масово се нарушава...! Ти къде си го чул това?

Автор: kolos   
Дата:   20-06-08 15:04

Има един закон казва се "Закон за защита на потребителите" Ето тук пише нещо за него:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2299§ionid=5&id=0001601

Публикацията е редактирана (20-06-08 15:05)

Автор: mike74   
Дата:   20-06-08 15:43

Колос, е прав - по закон (от 2006-та) в съотвествие с Европейските закони гаранцията е задължително 2 години.
Но, ние сме си една малко особена страна и държава [smilie5] закона се спазва избирателно, а не винаги [smilie5]

И наистина е много интересна тази промоция на Канон - какво наистина предлагат освен това което са задължени по закон???

Публикацията е редактирана (20-06-08 15:44)

Автор: tofo61   
Дата:   20-06-08 16:58

не знам дали гаранцията на канон е повече от 2 години но технният сервиз в София ми ремонтира цифров апарат канон на когото
гаранцията е отдавна изтекла НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО даже поръчваха част от чужбина
поех си САМО ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ [smilie24] [beer]

Автор: IvoM   
Дата:   20-06-08 17:06

Е ако е бил от оная серия с дефектните матрици нормално

Автор: Kanonir   
Дата:   20-06-08 17:13

mike74 написа:

> И наистина е много интересна тази промоция на Канон - какво наистина предлагат освен това което са задължени по закон???

Как какво - използват момента хем да са чисти пред закона хем да се изтипосат пред непросветения потребител че голям жест му правят и колко са велики разбираш ли!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ejko   
Дата:   20-06-08 18:04

kolos вярно, прав си[smilie5]
Яко е това..., дано се спазва, макар, че на мен ми се струва, че съм виждал доста стоки с по една година гаранция в големите вериги за техника...! Не говоря за апарати, а за разни други стоки..., може спомените ми да са стари и да не съм се замислял напоследък...

Автор: flancer   
Дата:   20-06-08 23:16

И аз много се чудя , как става номера с едногодишната гаранция за частните лица , за фирми , еднолични търговци и така нататък - ясно , то за тях пуснах и темата де , ами за нормалните чиляци , как една година? Не само апарати , ами всичко.
Е това е въпроса , измислили ли са някоя врътка да пропуснат една годинка , или разчитат на неосведомеността на "средният" потребител???

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »