Автор: ptizelov
Дата: 20-06-08 10:38
със д80:
Съвместимост с обективи:
• Micro Nikkor 85 mm F2.8D : Всички функции работят без АФ
• Други AF Nikkor*2 : Всички функции работят без 3D color matrix metering, i-TTL
• AI-P Nikkor : Всички функции работят без 3D color matrix metering, i-TTL и автофокуса
• Non-CPU : Могат да се ползват само на М режим но измерването не работи
със пентакс: Всички ръчни обективи (к + м42 и т.н.) работи меренето
никон :LCD монитор • 2.5 инча TFT LCD
пентакс : 2,7 инча
пентакс: модел 23/01/2008
никон модел 09-Aug-06
никона има Lithium-Ion battery, пентакса не (4 аа батерии), но много издържат батериите на пентакс, до към 600 снимки с АФ серво, до 1000 без и без светкавица много много
останалите неща са горе долу еднакви, сам си прецени какви обективи какви просветки повече те кефят, кои снимки от кои модели и така.... аз избрах пентакс защото са евтини и добри а стъклата им са супер, аз съм ентусиаст и любител, за никонски стъкла нямам пари, неискам да затварям толкова пари в нещо което супер рядко ползвам и то сред природа главно, снимам с ръчни стъкла които наистина са стъкла и много им се кефя, преходника на никона е с леща за м42(някой модели) и не предава много добре картината от стари обективи, затова съм избрал пентакс, а и е по нов модел с много възможности, оставям избора на теб, наистина което ти легне повече в ръката и на сърцето, успех с избора
пс, още нещо което ми харесва на пентакса китовите и др. ефтини обективи са с метален байонет винаги, а китовия на никон с пласмасов, посочил си друг обектив който не е пласмасяк но го казвам за да имаш в предвид, не си избрал ефтини стъкла така че труден избор ти предстои... реши внимателно защото после много ще съжаляваш....като мен
|
|