Автор: emilliano
Дата: 19-06-08 14:03
Попов, фестивала във Варна е уникален не само с музиката, но и с мястото където се провежда - вътрешния английския двор на археологическия музей, който създава невероятна акустика и атмосфера. Сядаш под открито небе, носи се лека прохлада от морето, има бар, от който може да си вземеш например чаша уиски, от което да отпиваш, слушайки музиката. Който обича може и да си запали пура за да допълни собствената си микроатмосфера. Това, което ми харесва е, че се получава усещане не за строго концертно изпълнение, а за нещо като джаз клуб на открито. А що се отнася до музикалната страна на нещата има и добри и лоши изпълнения, но това много зависи от личните вкусове, защото джаза си е изцяло самостоятелно измерение с особености в отделните стилове. Току там някои класически изпълнения, току там някои неща, които за мен са повече извращения на музиката, ама настроението пак го има. Българските и чуждите изпълнители са някаде 50/50. БГ състава е сравнително постоянен и си пристигат обикновено водещите имена. Общо взето фестивала се стреми да покаже възможно най-много лица на джаза. От Виена Арт Оркестра през Мистерия на българските гласове до миналогодишния проект на Студжи и Елица с едни симпатяги мисля от Буркина Фасо.
Обикновено е първите 4 дни на август. Понякога започва и от 30-31 юли.
|
|