Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнения за Обектив Sigma 4.5mm f/2,8 EX DC fisheye
Автор: Okayplayer   
Дата:   17-06-08 21:13

Моля мнения от някои който го е ползвал или е наясно с обектива

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за Обектив Sigma 4.5mm f/2,8 EX DC fisheye
Автор: BotsRevenge   
Дата:   17-06-08 22:41

В момента не помня дали тази сигма, която бях пробвал, е ф2.8, но ако е единствената 4.5 милиметрова, то значи съм я пробвал.

Не харесвам обектива за това, че образът, който дава, е концентриран в кръгче, което е неоправдано по-малко от късата страна на кадъра.

Ако кръгчето опираше краищата на 1.5х кроп матрица, ще е да си заслужава. В случая се губи страшно много резолюция. Иначе обективчето е разумно. Като обектив без конкуренция в 1.5х кроп сегмента не може да сме особено критични към него.
Мисля че контрастът и резолюцията му не впечатляват. Въпреки това върши работа.

Автор: Ivo-HD   
Дата:   20-06-08 00:21

Имам такъв - така че питай какво те интересува. Даже го продавам. Още е в гаранция.

Автор: Ivo-HD   
Дата:   20-06-08 00:32

Да, вярно е - обектива рисува кръг в кадъра на Никоните и Каноните кф 1.5 или 1.6(моя е никонски) - има специфично приложение едно от тях е за сферични снимки - позволява сглобяване на сферична панорама от доволно малко кадри 2 или 3, т.е. [smilie24] и то без ползването на специални панорамни глави.
Друго...хммм...еми той е единствения по рода си за кропнати апарати. така че ако ти трябва нямаш избор.
Ако си от София оба ди се - ще ти го дам да си пощракаш за тест. BotsRevenge го е пробвал при мене - познаваме се. иначе по магазините го няма - само с поръчка. [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »