Автор: elenaa
Дата: 17-06-08 09:24
the_shooter: Метро продава на фирми (вече и на самоосигуряващи се лица, но едва ли сте такъв случай). Та в този случай не може да се приложи ЗЗП, а Закона за задълженията и договорите, което означава да прегледате цялата документация, да видите какво пише, или да се обадите в сервиза да попитате. Това е и причината да не купувам от Метро - за някой лев по-малко човек се лишава от права, които не са за подценяване (ако стоката е за лично ползване, а не за фирмено).
Колкото до другите пишещи: може би незнаете, но до преди няколко години (докато аз работех в известна фирма за мобилни телефони) всички телефони, с изключение на тези от Мтел и Глобул, се сглобяваха в България. Т.е. купувате си Нокия и си мислите, че е нокия, обаче не е нокия а нещо, сглобено от части втора употреба, незнайно-какви и незнайно-от-къде. Затова - никаква милост за търговците - жалко е, че хора като вас, вероятно били в много страни извън България, мислят така - но ако никой не си търси правата - никой няма да го спазва - толкова е просто. Това е и една от причините да си купя фотоапаратчето от Англия - защото ако нещо се прецака - няма да ме мотат и да ми го поправят, а ще ми го заменят (не спорете за този факт - личен опит с не едно и две неща), ако не ми го сменят - има достатъчно начини да бъдат накарани. И тук пак ще кажа: за съжаление тези начини съществуват в Бг, но не работят така, както трябва.
аи със здраве
|
|