Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив за канон
Автор: vgramatikov   
Дата:   12-06-08 14:51

Обектив Canon EF 17-40mm f/4.0L USM

Обектив Tokina AT-X 16-50mm f/2.8 PRO DX

Обектив Tamron AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD

Обектив Sigma 18-50mm F/2.8 EX DC macro

Да речем че са почти на една и съща цена ако някой е ползвал някои от тези особено Tokinata да си каже мнението .... кой е най удачния избор...

За пейзажи и макро :) [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив за канон
Автор: Stoyan_5   
Дата:   12-06-08 14:54

Не съм ги ползвал, ама логично е най-готин да е Tokina AT-X 16-50mm f/2.8 PRO DX
Желая успех!

Автор: cameraman   
Дата:   12-06-08 15:03

Изключително доволен съм от тамрончето.... и от цената му...

Автор: neuromancer   
Дата:   12-06-08 15:05

за макро ще ти трябва още един обектив

Автор: sauron69   
Дата:   12-06-08 15:37

Канона и Тамрона [smilie24] . Другите - не знам. Но забрави за макро с тези, въпреки че Сигма са си лепнали такова на името [smilie18]

Автор: teoget   
Дата:   12-06-08 16:20

http://pixel-peeper.com/lenses/tokina/

Разгледай какво могат и реши!Успех!

Автор: danny_falin   
Дата:   12-06-08 16:28

само за токината не знам нищо, сигмата е по-зле от тамрона а канона е по-скъп и не толкова светлосилен като тамрона. не трябва да се забравя обаче и качеството на канонския, факта че си е от канон, автофокуси и т.н.

с тамрона било на късмет дали ще уцелиш читава бройка, но то и за 17-40 говорят така, до колко може да се вярва нямам идея.

сам си решаваш
поздрави

Дата:   12-06-08 17:06

Токината е най-красива и удобна... но на 2.8 тамронът дава по-остро изображение от нея... и от Канонската най-разпространена Л-ка... впрочем елката няма 2.8.... но говорех за най-отворената бленда... Не зная дали е на късмет работата, но не съм очаквал толкова добри резултати от Тамрона... Аз се колебаех между първите три... И честно казано бях наклонил везните към Токината.... но така се случи, че ми донесоха Тамрона.... като не си ги взимаме сами от магазина така се случва.... но не съжалявам.... Сега има мегдан да купя новата широка токина 10-16

Публикацията е редактирана (12-06-08 17:32)

Автор: sauron69   
Дата:   12-06-08 17:36

ей за тази токина (11-16) и аз си мечтая, ама още и в Щатите я няма [smilie2]

Дата:   12-06-08 20:20

благодаря ... значи в край на сметка никой не еползвал токина? а и тя има +1 мм "16" другите са от 17... което си е +

Дата:   12-06-08 20:49

аз съм я пробвал около 30 кадъра

Дата:   12-06-08 21:02

16mm е предимство за токината нали?

Публикацията е редактирана (12-06-08 21:07)

Дата:   12-06-08 21:23

Тя има едно много по-сериозно предимство- солидната конструкция и възможността да коригираш фокуса, без да изключиш автоматичния му режим. Превключването авто-менюал става с приплъзване на цялата гривна за фокусиране напред или назад... 1 милиметър рядко има решаващо значение.[shtrak]
На този обектив от Токина възлагаха много надежди да затвърди и извоюва нови позиции на фирмата в сферата на широките къси зуумове, но за тяхно голямо съжаление вече близо две години след неговата промоция ревютата са не особено критични към него, но и не много възхваляващи.... С една дума- напразни илюзии... за това може би причина е добре конструирания... макар значително по- евтин и непретенциозен, но резултатен като изображение Тамрон 17-50/2.8

Публикацията е редактирана (12-06-08 21:40)

Дата:   12-06-08 21:27

ясно :) благодаря
значи и ас се ориентирвам на там [smilie24]
Колкото и да е аналозите на канон и никкор са си камара пари отгоре...и качеството е друго сигурно но ;) не сме милионери нито профисионалисти максимално качество за прилични пари [smilie24]

Дата:   12-06-08 23:21

мноооого хубави снимки са продукт на непретенциозни обективи....... а колко лоши са направени с прехвалени елки???....

Публикацията е редактирана (12-06-08 23:34)

Автор: aeobs   
Дата:   12-06-08 23:40

pd, само да вметна, че като изработка и АФ Токината е най-добре, но като картина се представя доста по-лошо от Тамрона. До 4 не е особено използваема. Може и да не съм случил на бройка, но сега като гледам тестовете в мрежата показват същото. Така, че хубаво си помисли. [smile]

Дата:   12-06-08 23:58

Тамронът цепи косъма на 3.5 и дава абсолютен обем при режимни снимки...

Автор: Canon   
Дата:   13-06-08 00:05

Тамрона като оптичен резултат е сроден с Цанон 17-55 ф2.8 ИС - разпределение на остротата спрямо блендите, ХА и т.н. Аз бих заложил на него, но като АФ, механика не го коментирам

Дата:   13-06-08 12:17

Ако сте прави ще се замисля защото е и по ежтин с 200$

Все пак за това съм постнал темата да решим ... Ако найстина тамрона е по остър...включително и на 2.8 както каза камерамана.. па и 200$ не са си малко

Дата:   13-06-08 16:32

някои от тези обективи имат ли стабилизация?
Че виж за това не обърнах внимание не знам на коя фирма какви за инициалите за стабилизация освен канон/никонските вр и ис

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »