Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Един начинаещ любител
Автор: botan   
Дата:   11-06-08 07:31

Здравейте, аз съм дете, на 16 години. Едно от хобитата ми е фотографията, много обичам да снимам. За жалост обаче много неща от нея не са ми ясни, а аз най-добре се уча от критиките. За жалост като пусна снимките за оценяване не получавам нужната градивна критика и за това ви моля да разгледате профила ми и да споделите мнението си, от много голяма полза ще ми е!
Благодарско! [smile] [smile] [smile]
https://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=67308

Отговори на това съобщение
 Re: Един начинаещ любител
Автор: mixmike   
Дата:   11-06-08 07:57

по-добре ти разгледай профилите на най-добрите в сайта, и виж как се снима[smilie5] [smilie24]

Дата:   11-06-08 08:22

И кучето седи по цял ден в кланницата, ама не е станало касапин....

Автор: mixmike   
Дата:   11-06-08 08:58

тука тая поговорка не важи, ама ако искаш бе.
Нека ти кажа и аз една - насила хубост не става!
Никой няма да ти налее уменията с кофа. А ако си мислиш, че с безочливо рекламиране на профила си и печелене на точки ще станеш по-добър...[smilie18]

Ето ти първата критика от мен. Спри да снимаш кученца, котенца, цветенца и прочие, или поне го прави по начин, РАЗЛИЧЕН от всички останали милиарди хора купили си фотоапарат[smilie24]

Автор: dimaldim   
Дата:   11-06-08 09:03

Има време за всичко! И аз съм на 16 и мога да кажа , че специално от този форум научих почти всичко за фотографията , но най-вече от това ->
https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Успех.

Дата:   11-06-08 10:04

mixmike, приятелю, като ти се пише, има чатове където да си пишеш наволя, аз помолих за критика на моите снимки, а не идеи какво да снимам, така ми харесва, така съм го снимал, каквото ми харесва - това ще снимам, помолих само ако се виждат някакви недостатъци, да го споделите за да не ги допускам по-нататък, а не да ми се правите на интересни! Ако това го смяташ за реклама, много жалко, не ме интересува рейтинга ни най-малко, а това да правя колкото се може по-качествени снимки!
dimaldim, благодаря, чел съм я. :)[smilie24]

Автор: Myth   
Дата:   11-06-08 10:18

Ами пич, как да ти критикува, човек целият профил, имаш някой готини снимки от тези с ниският рейтинг, за тези с високият ясно те са ги оценили хората. Но повечето снимки не са, нищо особено (не че моите са де). Когато искаш критика, първо научи се да не реагираш емоционално а да вникваш в това, което ти казват, не се цупи, като някой 16 годишен (на колкото си).

П.С. Като искаш критика избираш си конкретен кадър и го постваш тук, но се научи да носиш критика.

Публикацията е редактирана (11-06-08 10:19)

Дата:   11-06-08 10:51

Благодаря, попринцип нося на критики, защото аз самият критикувам.[smilie3]
Ок, нека започнем със снимката ми с най-ниския рейтинг, всъщност тя няма никакъв:

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/hnig3910.JPG

http://212.36.3.59/site_pics/191/o_1210661329_Picture-928erersaizer.jpg

Публикацията е редактирана (11-06-08 10:55)

Автор: Lafera   
Дата:   11-06-08 11:05

Какъв рейтинг искаш да има тая снимка? [smilie10] По принцип хората такива снимки не качат

Автор: itilien   
Дата:   11-06-08 11:08

Прочети някоя книга за фотография, започни да гледаш и да си анализираш добри чужди снимки, и очите ти сами ще се отворят с времето, и ще започнеш да различаваш добрите от лошите снимки.
Няма кой да седне да ти критикува всичките снимки.

Автор: valetvitor   
Дата:   11-06-08 11:31

Аз пък точно с гледане на големите фотографи се уча. Има голяма полза. Пробвай :) Успех!

Автор: Elessar   
Дата:   11-06-08 11:53

Гледането му е майката, а мисленето му е бащата [smilie3] !

Дата:   11-06-08 12:11

Гледане.......добре, ще пробвам.

Автор: Lafera   
Дата:   11-06-08 12:18

Сега човека ще прегледа всички снимки тука и после ще се чуди защо не снима по-хубаво[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Myth   
Дата:   11-06-08 12:18

Мдааааа, съгласен съм с другите във фотографията е хубаво гледането и да те критикуват също хубаво защото ти посочват, конкретни недостатъци, които на теб може да ти убягват.
Нека сега си кажа мнението за конкретната снимка, първо тая снимка биха я харесали определена група хора. Единственото, което може да ми хареса в тази снимка е, контраста и съчетанието м/у двата цвята. Поне аз ЛИЧНО друго не виждам, освен това поне да не беше одрязано в левият край. Сега ти кажи какво харесваш и какви виждаш в тази снимка, какво евентуално искаш да покажеш и какво изразява?
Ми вярно кефи цветовият контраст и цветовото съчетание на листото с черният фон, но не е достатъчно, какво повече от това да се каже, не е нищо различно няма нищо в тази снимка. Сниките ти с пеликаните, защо смяташ, че трябва да ги покажеш, ОТГОВОРИ СИ НА ТОЗИ ВЪПРОС, ВИНАГИ СИ ГО ЗАДАВАЙ И РАЗБИРАЙ, КАКВО ТОЧНО КАКВО ТИ ХАРЕСВА В СНИМКА, КОЯТО ПОКАЗВАШ, недостатъците може и да не ги осъзнаваш, но задължително трябва да знаеш, какво ти харесва и защо я показваш, недостатъците ще започнеш да ги виждаш с времето, с критиките, с опита и като се учиш.
Ето ти някои недостатъци на снимките с пеликаните според мен, орязани от всякъде, доста от снимките ти са поорязани. Последната ти снимка с кучето, ми не е за показване, нищо особено, различно няма в нея. Не се оплквай, че сниките ти не се гледат, доказателство за това е, че в профила ти има снимка с рейтинг 78. Ами това е общо взето. Лесно е да крутикуваш, чуждите снимки, нали?[smile] Аз самият нямам кой знае какви снимки. Но също, като теб съм зареден с жлеание.

Автор: iiccoo   
Дата:   11-06-08 14:55

Ех ботане, ботане [smilie18]

Автор: urbangrey   
Дата:   11-06-08 14:57

botan - ti si na 16 godini = ne si dete [smilie3] uspeh s fotografiata [smilie24]

Дата:   11-06-08 19:13

Myth, много ти благодаря, мнението ти ще ми бъде от голяма полза!
Отрязах дръжката, защото просто не ми се стори интересна. Като цяло исках да покажа с тази снимка магията на природата, защото когато е млад листа на лудизията, той е тъмно кафяв с червеникави жилки, а като остарее се облива с тези прекрасни огнени цветове, да исках да покажа точно колко красиви са тези цветове.[smilie24]
Добре, ще поснимам още малко и ще постна снимка тука за да си кажете мнението. :)

Автор: slavikos   
Дата:   11-06-08 21:36

botan, spodeli (ako ima6 jelanie de) za snimkata na lunata, kak q napravi?V momenta se ma4a i az no ne e tolkova qsna.S kakvo uvele4i tolkova.I az sam na4inae6t i lunata mie e cel.

Дата:   11-06-08 22:32

Ами...съжелявам че ще те разочаровам, но снимката е повече от ужасна и не мисля, че аз съм подходящия човек, който би могъл да ти даде наистина професионален съвет.

Автор: Стоев   
Дата:   12-06-08 00:51

botan написа:

.. Здравейте, аз съм дете, на 16 години.
На 16 си дете само за Мама и Тате, за другите вече отдавна си Голям Човек[ezik] [smilie3] [beer] [shtrak]

Дата:   12-06-08 09:05

Какво ще кажете за тази снимка? :)

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/lryi7554.JPG

http://212.36.3.59/site_pics/160/6_1213250583.jpg

Автор: iiccoo   
Дата:   12-06-08 09:07

Тея бели точици и облачета не знам шум ли са, но са дразнещи. Качеството е лошо.

Дата:   12-06-08 09:16

Не, те са допълнителен ефект, все едно се гледа през старо мръсно стъкло.

Автор: Георги   
Дата:   12-06-08 09:21

ботане рано ти е за критика, поснимай още година и може би тогава ще е таман (няколко книги за фотография и/или курс по фотография - също помагат) [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »