Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Съвет за скенер
Автор: donevi   
Дата:   09-06-08 11:47

Кой е по добър?Epson v200 Epson v350 HP G4050 Canon 4400F Canon 8600.Моля отчетете и цената.Защото м/у Епсъните разликата е в автоматичното зареждане на негатива и не виждам други преимущества в полза на по скъпия със 130-140лв[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за скенер
Автор: fmj   
Дата:   09-06-08 12:13

Я това и аз искам да знам[beer]

Автор: GenaDP   
Дата:   09-06-08 12:16

Моля отчетете и цената [smilie18]

Автор: jmiotov   
Дата:   09-06-08 12:20

Едва ли някой е ползвал всичките модели, за да има обективно мнение.
Аз имам Епсон V350 и мога да кажа, че това не е скенер за сериозна работа. Имаше преди време една тема, даже с примери. Ако от скановете ще се вадят копия не по-големи от 10/15 става (за по-големи не съм сигурен). Аз не ползвам автоматичното зареждане на негатива, защото филма така или иначе трябва да е нарязан на по 6 кадъра, а след 2-рото парче филм нещо се "омазва" и скенера не разделя правилно кадрите.[beer]

Дата:   09-06-08 18:17

Съгласен съм. но който е ползвал и един ще има мнение което ще се радвам да чуя[beer]

Автор: dimi2007   
Дата:   09-06-08 18:22

Значи, плоските не стават за 35мм, особено цитираните...стават, също така е относително понятие, но трябва и качество някакво....
щото, ако на рязкост го докарат 10/15, то на цвят ще е нищо....

Викат, че за 6х6 ставали и от 1000 лв. - верно е за малки размери....

Дата:   09-06-08 18:44

Интересуват ме конкретно тия модели.виждал съм никонските и на минолта.искам да се вместя в тая рамка.семейния бюджет толкова отпуска[smilie18]

Автор: MarinY   
Дата:   09-06-08 20:13

Мнението ми е за Epson V500 (сравнен с по-стари от същата марка и HP. 6400x9600 Оптическа резолюция с подвижна студена лампа. За размери А3, а и малко отгоре е идеален (за профитата - не забравяйте цената!). Автоматично ми хваща баланса на бялото, много, много по-добре от всичко предишно. Имат някакъв трик с т.н. Double pass с по-слаба лампа и по-малка стъпка, при което вади доста по-широк Gamut.
В категорията на плоските, и в тази ценова рамка, за мен е най-добрия.

Автор: fmj   
Дата:   09-06-08 21:09

НР не е ли по добър от Епсън в тоя случай[smilie11]

Дата:   09-06-08 21:37

Говорих с технически консултант (истински за фотоскенери)[smile] По технология, Епсон за сега, е значително по-напред от HP и не ми остави шанс за избор. Каза да взема този пред едни по-скъпи HP-та и наистина беше прав. Имам го от седмица и честно надмина очакванията ми. За канони и някакви други марки - директно ги подмина.
Пак да кажа, говоря за Epson Perfection V500.

Публикацията е редактирана (09-06-08 21:39)

Автор: sh33   
Дата:   09-06-08 22:14

При филм скенер от нисък клас(Plustek OpticFilm 7200-примерно)със Dmax приблизително колкото епсъна, резултата ще се различавали същестжено?

Дата:   09-06-08 22:26

При резолюция на скана над 4500 - 4800 ppi от 35 mm филм, излиза зърното и повече детайл няма да изкараш (просто защото не съществува). Това е някъде практическата граница. Останалото (цвят, контраст, бялото ...) го прави фирмения софтуеар.

Публикацията е редактирана (09-06-08 22:29)

Дата:   09-06-08 23:56

При резолюция на скана над 4500 - 4800 ppi от 35 mm филм
--------------------
това от епсона ли ...[smilie5]

Дата:   10-06-08 00:03

Dimi, Уважавам филмоваците. (предполагам, че си от тях[smilie3]) Цял живот, допреди по-малко от година, на филм съм снимал. Като не си пробвал нещо - спри, огледай се и тогава ... пиши. [smilie22]

Автор: asahi   
Дата:   10-06-08 00:05

Не намирам сериозен смисъл от купуване на евтин скенер като описаните в 1-вия пост. Причината е, че инвестицията би си заслужавала ако ще сканираш много. При тези скенери сканирането е много бавно и се губи страшно много време. Много сканиране -> много загубено време.

Идеята да си дигитализираш филмовия архив е много трудоемка. На практика никой не си е сканирал всички филми поради времезагубата. Съвременните минилабове сканират достатъчно добре за 10/15 принтове, а за по-големи си има истински скенери.

Добро цифрово тяло е по-удобно и качествено решение.

Автор: itilien   
Дата:   10-06-08 00:05

MarinY я по-добре покажи един кроп от някой скан ?

Дата:   10-06-08 00:12

Марин,

Бе аз съм само филмовак, щот на цифровалното още не му достига качеството, пък и не снимам комерс...
...но сканирам на 5000 оптични, хардуерни или как му викат там, пък и не е от евтините - имам предвид Епсон....[smile]

Автор: ecobo   
Дата:   10-06-08 00:12

виж в ebay.de, понякога има много добри оферти за филмови Nikon Coolscan-и

Дата:   10-06-08 00:13

Itilien, Много ни се разминават часовете. Примерче мога да кача след 3 - 4 часа. (като се прибера)
Asahi, а какво да правя с Никонските си тела и обективите? С пиронче на стената?
Техниката се развива по-бързо отколкото можем да прочетем за нея. Кадър на 4000 ppi го сканира за по-малко от минута.

Автор: asahi   
Дата:   10-06-08 00:17

... и още минута го зареждаш в скенера, и още 30сек. го записваш и всичкото това ръчно. Както и да е - за кефа трябва да се отделя и време.

Хубавите обективи са си хубави обективи винаги. Колкото до телата - остави си едно, с другите се раздели. Икономисваш и от пирончета.

Автор: xamlet   
Дата:   10-06-08 00:19

MarinY този скенер става ли за среден формат. Понеже в описанието пише 35мм филм ама за по-големичките става ли?

Дата:   10-06-08 00:22

Dimi, Пробвай на 4200, и после като ги изравниш с този на 5000 ми покажи коя точка ти е детаил и коя всъщност е зърно от филма. Е и от филма зависи ... [smile] Да не говорим., че това ще е сравнение за размер на принтване, което никога няма да направиш с кадър от 35 мм филм.

Дата:   10-06-08 00:28

Има за среден формат има и носач за диапозитиви.
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/consumer/consDetail.jsp?BV_UseBVCookie=yes&oid=63070478

Публикацията е редактирана (10-06-08 00:30)

Дата:   10-06-08 00:34

за 35мм е така - 24/36 принт е оптималното/максималното , но я пусни за 6х6 или 4х5 инча - за над 1 метър....[smilie3]

Публикацията е редактирана (10-06-08 00:34)

Дата:   10-06-08 00:44

Чакам (то с чакане не става ама ..)да натрупам пет - десет снимки с над 150В и като ми ги поискат за изложба, ще си купя ГОЛЯМ скенер и Мамия за 6Х6 да принтвам метър на метър.[cool] А дотогава ще се кефя с малките си технически възможности и ще си показвам снимките на приятелите в А3 формат.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »