Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon d60 ili Sony Alpha A200
Автор: atanasoff_gogo   
Дата:   07-06-08 12:59

Zdraveite hora, iskam da vi popitam koe spored vas e po- dobre. Dvuomq se mejdu Nikon d60 ili Sony Alpha A200 i dvata sa kaji re4i edin klas, no vse pak iskam da 4uq nqkoi kompetentni mneniq. Za6to nikona ili, za6to sonyto. Molq vi pomognete mi da napravq po- dobriq izbor. ili pak mi prepora4aite nqkoq druga marka v sa6tiq cenovi klas plss. Blagodarq vi predvaritelno!

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon d60 ili Sony Alpha A200
Автор: djogata   
Дата:   07-06-08 13:05

Канон 450Д + 18-55ИС (хехе, този път аз бях първи) [smilie21] [smilie7]

Дата:   07-06-08 13:07

Канона май е по-скъп от Никона и Сонито, ама има повечко възможности като за класа си - малко по-голям визьор, live view, spot metering, пък и доколкото го хвалят тука по форума, новият китак 18-55ИС бил резачка [smilie5]

Автор: neptun61   
Дата:   07-06-08 13:12

Определено Никончето.Сони нямат добри евтини обективи,а и на Кепчър НХ нямат аналог.

Дата:   07-06-08 13:13

Нептун61, сега да не кажеш, че и КепчърНХ си върви безплатно със Никон Д60 [smilie18]

Автор: navy   
Дата:   07-06-08 13:15

Не, той е безценен [smilie7]
А и се намира кракнат... за некомерсиални цели [smilie5]

Дата:   07-06-08 13:22

Ми да си купи Канона, да си свали кракнат Кепчър и да си снима със здраве [smilie5] [smilie7] [smilie7]

Дата:   07-06-08 13:25

Истината е, че в ниския клас всички тела са един дол дренки и човек ако снима ей така за кеф без специални изисквания и с никон, и с канон, и със сони, и с пентакс ще прави прилични кадри!
Вече ако се търси специфика като птичарство, макро, спорт, динамика и т.н. си има системи от тела и обективи, които за определени ситуации са най добре!

Дата:   07-06-08 13:30

S obektiv 75-300mm ne stava li da se snimat ptici?

Автор: yavorberov   
Дата:   07-06-08 13:33

Човека пита за Никон или Сони, никъде не е казал нищо за Канон. И аз бих ти препоръчал Никона заради по-големия избор на обективи вкл. и втора ръка. Сонито е супер като меню и управление и е с вградена стабилизация, но само виж цената на твърдите обективи примерно 50мм и ще се откажеш веднага от него.

Дата:   07-06-08 13:34

Става, зависи точно колко успешно очакваш да ти е снимането, и какво качество гониш. Със 75-300 определено ще успееш да снимаш птици, но не очаквай качество като за National Geographic [beer]

Дата:   07-06-08 13:36

Яворе, а я сега кажи, като види цената на твърдия 50мм на Никон, която не е висока, и като си го купи, как точно ще ползва автофокус със 50/1.8 и Д60? [beer]

(Аз лично ползвам Никон, но това не означава, че викам сляпо за моята си марка) [smilie7]

Автор: Rebellious   
Дата:   07-06-08 13:36

Автор: navy
Дата: 07-06-08 13:25

Истината е, че в ниския клас всички тела са един дол дренки и човек ако снима ей така за кеф без специални изисквания и с никон, и с канон, и със сони, и с пентакс ще прави прилични кадри!
Вече ако се търси специфика като птичарство, макро, спорт, динамика и т.н. си има системи от тела и обективи, които за определени ситуации са най добре!

Истината е, че на моменти имаш много точни попадения, Краси![smilie24] Като последното цитирано![beer]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   07-06-08 13:39

navy [smilie24]
atanasoff_gogo - опитай се тези тела да ги видиш и на живо и да ги хванеш в ръка и ако може да пощракаш. При този клас май наистина можеш да си позволиш да обърнеш внимание и на това каквото ти харесва и как стои в ръката ти [smilie24]

Дата:   07-06-08 13:45

Mersi za mneniqta i savetite, tova koeto me primamva v Sonyto e sravnitelno prili4nata cena kato v komplekta sa vklu4eni dva obektiva 18-70mm f/ 3.5-5.6/ i 75-300mmf/4.5-5.6/ cenata e 800 dolara ot USA razbira se. Pak i stabilizaciqta ne e za prenebregvane[smilie3] ot druga strana pak evtinite obektivi na Nikona i otvardenoto mu ime me karat da se zamislq :)

Дата:   07-06-08 13:47

което ти пасне в ръката... само мнение [smilie7]

Дата:   07-06-08 13:50

Taka 6te stane 10x na vsi4ki i mnogo tvor4eski uspehi, mersi o6te vednaj.

Дата:   07-06-08 13:54

Не съм пробвал сонито, но хората казват, че фокусирало бавничко... - Не знам дали ако ти се снимат птици Никона не е по-добър вариант (със 70-300ВР примерно). Но Нейви го е казал - пробвай ги всичките, и така най-добре ще решиш [smilie5]

Автор: hotsnail   
Дата:   07-06-08 21:21

Djogata новите оснита са доста бързи. Не мога да сравня пряко с никон д60.

То зависи и от обектива - при китовите гаранция, че Сони е най-бързия. Така писаха и в Фотосинтезата като ги сравняваха и а и по мнгоо други ревюта.

Старите Сони А100 и Минолтите са сравнително бавни, но новите са 1.7 пъти по-бързи и са конкурентни на Канон и Никон.

Дата:   07-06-08 21:26

Казват че е оправен и следящия АФ. Преди при А100 и минолтите беше малко тегаво, въпреки че има хора дето някак успяват да го ползват.

От скоро съм с Сони и като събера лични впечатления ще пиша повече.

Все пак ако е Сони не знам защо да не се вземе А300 - яъчия 10МП сензор но има LiveView и подвижен дисплей. Много е добро, аз поне яко му се кефя.

Иначе ако решиш да е Сони има хора във форума доста питай за обективи намират се. Найстина е по бедно предлгането от Никон и Канон, но не е трагично, дори не бих казал че е проблем за любител.

Дата:   07-06-08 21:27

А за А200 сега е на промоция в Синтеза - цената е супер за Бг пазара.

Автор: bgassenbg   
Дата:   07-06-08 21:36

В момента в базара се вартят толкова обяви, че направо свят да ти се завие. Ако си решил да взимаш нещо от USA това променя пеизажа. Но ако ще ходиш до местните магазини - за същите пари можеш да вдигнеш класа поне с едно ниво. Има и д80 никон и пентакс се намира и 40д канон.
Аз от личен опит зная, че апетита идва с яденето. Ще пощракаш малко, ще усетиш недостатъците на твоето тяло и ще искаш по-нагоре. Така стана при мен.
Затова ако имаш сериозни намерения и интерес се прицели по-нагоре. Иначе обективи бол. Въпрос на време е да изпадне нещо[smilie24]
Успех в покупките[beer]

Дата:   07-06-08 21:51

hotsnail , bgassenbg- blagodarq vi pomagate mi dosta, 6te go poomuvam o6te malko ina4e si prav kato se po4ne vednaj spirka nqma :)[beer] [beer]

Дата:   07-06-08 22:07

Абе при мен с нисък клас Минолта и сега Сони имало е моменти дето ми се е искало горния клас, но пак избрах ниския.

За 80% от случайте ниския клас ДСЛР върши същата или по добра работа (щото е лек малък и сравнително лесен).

Автор: bgassenbg   
Дата:   07-06-08 22:23

Това не важи при никона. С хубавите твърди обективи няма АФ. А това води до доста брак при снимане и определено не е лесна работа/от личен опит го казвам/. А и д80 ляга по-добре в ръката от д60/аз имах д40 но те са почти еднакви/[cool]
За канон не мога да коментирам, но при никон твърдо заставам зад д80. Вярно че се чака новото тяло от никон в този клас, но ако изчакваш само, това означава никога да не си купиш[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »