Автор: loveforever
Дата: 05-06-08 00:10
Това с декларирането на техниката понякога става проблем.
Преди две седмици на излизане от България на Капитанандреево ми отказаха деклариране на фототехниката. Слад като надлежно обясних как така съм чела, че трябва и че не искам да си имам проблеми на влизане в страната, още повече че не беше ясно през коя точно граница ще влизме митничаря попита колко струва техниката. След моя отговор каза, че за неща макар и професионални на вид на стойност под 10000евро не се декларират и ме прати да чета на стената правилника където пише че без да се декларират може да се пренасят пари до тази сума. На моето възражение че там изрично е упоменато само парични средства , а не техния еквивалент като стока отговора беше това е същото и ме изгониха като "мръсно коте".
Доволна съм, че на влизане изобщо никой не се интересуваше от техниката. Казаха, че трябва да прегледат кемпера, защото програмата ни е изтеглила за проверка, качиха ни на канала и зяпаха нещо отдолу, а вътре дори не погледнаха. Изобщо всички бяха много внимателни и любезни и едва ли не ни се извиниха, че трябва да си свършат работата. От всичко това останах с впечатление, че в голяма част от случеите това с декларирането е буква на закона, която никой не спазва и която ползват в ситуации, които искат да се заяждат с някой.
|
|