Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Декларира ли се техника внесена от USA
Автор: dvda   
Дата:   04-06-08 11:47

Декларира ли се техника внесена от USA, когато е в ръчния багаж.

Като подарък ли е по-добре да бъде внесена или като личен багаж.

Може ли малко съвети по въпроса
Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Декларира ли се техника внесена от USA
Автор: tituncho   
Дата:   04-06-08 12:03

Според мен няма значение в кой багаж е техниката [smile]
А дали се декларира - преценката си остава твоя!

Автор: den_   
Дата:   04-06-08 12:06

Аз не съм декларирала, а се върнах с лаптоп и фотоапарат в ръчния. Хубаво е техниката да не е опакована по някакъв начин. Задължително като ръчен багаж, хамалите по летищата не прощават и ще си по-спокоен.

Автор: elmaduro   
Дата:   04-06-08 12:24

Не си длъжен да я декларираш ако са лични вещи, или с други думи може да внесеш:
1.Фотоапарат с разните му там обективи;
2.лаптоп - само един,за втори могат да направят проблем.Аз лично изхвърлих кутиите на апарата и обективите още в УСА, не защото Хамериканците ще кажат нещо, а да не ми се заядат на БГ митницата, като знам какви са мизерници.Това е в общи линии, ако искаш повече инфо пиши на ЛС.[smilie24]

Автор: redhornet   
Дата:   04-06-08 14:19

Споко нищо не се декларира. Аз миналата година се прибрах с 2 фотоапарата 2 лаптопа 1 плеистеишън. Така че споко и задължително в ръчния багаж !

Автор: MarinY   
Дата:   04-06-08 16:40

Цялата електроника е "за лично ползване" (ако не са по няколко бройки).
Всичко в личния багаж, че ако не е изчезнало ще трябва да търсиш някой да ти го сглобява отново.
По възможност без оригинални опаковки - те и без това са два пъти по-големи от техниката.
Единствения "проблем" е (ако не се притесняваш от усмивки), на всяко летище ще разхвърляш всичките си джаджи по щайги и ще показваш какъв "техничар" си [smilie3]
С две думи - никакъв проблем.

Автор: shama   
Дата:   04-06-08 16:55

аз си идвах с цяла чанта с обективи и две тела и никой нищо не ми каза, само в Германия ме дръпнаха да видят дали има някоя бомба ли знам ли в нея, а тва защото си беше доста голяма чантата [smilie3]

Автор: CanoniO   
Дата:   04-06-08 17:02

Няма такова нещо като "лично ползване".
Каквото си изнесъл от БГ, си го декларираш на излизане. Хванат ли те в БГ с недекларирани електроники ще ти изгорят душата докато не им дадеш някой лев. Ако се заядеш става още по-зле....

Един път заминах за Лондон и не декларирах нищо на излизане, щото сме в евросъюза. От Лондон обаче, така се случи, че ме командироваха в Бразилия. От Бразилия отидох в Щатите и от там ми купиха билета за БГ. За един 3 годишен лаптоп и едно 2 годишно 350Д ми разказаха играта на софийското летище. Щото ме питаха нося ли техника, аз казах че нося лаптопа си от България. Рушнаха ми багажа и искаха да им покажа поне българските фактури за закупуването на техниката. Минах с 30$....

Автор: stormfx   
Дата:   04-06-08 17:59

CanoniO e прав. Оставете тез песни любовни за лична електроника и не знам си какво. Като напуснеш еврозоната и се върнеш с една чанта обективи и апарати ако решат ще ти разкажат играта на митницата.

Автор: Asklep   
Дата:   04-06-08 21:27

Аз пък бях идеалния вариант за пренасяне на техника самолета от Франкфурт не можа да кацне в София и се преземихме в Букурещ от там с автобуси до София , провериха ни само паспортите в Русе [smilie7]

Автор: ecobo   
Дата:   04-06-08 21:48

не

Автор: teleskop   
Дата:   04-06-08 23:07

http://info.mitnica.com/na/index1.php?p=ppzm_3

http://info.mitnica.com/na/index1.php?p=ppzads

Прочети двата правилника 3-4 пъти и ще си доста наясно в какви случаи си длъжник на държавата.

Не се заблуждавай че можеш да тъпчеш куфарите и да вкараш скъпо оборудване! Дали е подарък или не - няма никакво значение. Можеш да влезеш в такъв филм, че главата да те боли една седмица. Ако не си се занимавал с чиновници и то с власт, по-добре не го прави (отгоре на всичко те са и в правото си).
Ако все пак си вземеш скъпо оборудване (извън лап-топ за който почти никога не правят проблем), давай по-смело. Моя съвет обаче е да не рискуваш с повече от два компонента. Като сложиш накрая риска и цената на която можеш да си купиш оборудване от БГ, може би не си заслужава разправията. Може би си струва ако с това си изкарваш хляба. Иначе не (според мен).
Казвам толкова уверено всичко това, защото имам доста приятели в САЩ и почти всички са имали твоя проблем.

Аз се надявам цените в БГ накрая да станат като в САЩ. Аман! Хем сме бедни, хем и цените ни са високи и се принуждаваме да разбираме от всичко.

Надявам се да съм ти помогнал.
[beer] [beer] [beer]

Автор: den_den   
Дата:   04-06-08 23:26

Задължително изхвърли всякакъв амбалаж и всичко, което те уличава в покупка! ОСтаналото е въпрос на късмет или по-скоро на каръщина [smilie5] Съдейки по мой опит и този на хората около мен не знам за проблеми от такъв характер. Като си спомня последния път как се сурнах край митницата: огромен кашон аудио уредба, отгоре наредени още 3 куфара, пък в ръчната чанта кво беше..мале мале [smilie3]

Автор: loveforever   
Дата:   05-06-08 00:10

Това с декларирането на техниката понякога става проблем.

Преди две седмици на излизане от България на Капитанандреево ми отказаха деклариране на фототехниката. Слад като надлежно обясних как така съм чела, че трябва и че не искам да си имам проблеми на влизане в страната, още повече че не беше ясно през коя точно граница ще влизме митничаря попита колко струва техниката. След моя отговор каза, че за неща макар и професионални на вид на стойност под 10000евро не се декларират и ме прати да чета на стената правилника където пише че без да се декларират може да се пренасят пари до тази сума. На моето възражение че там изрично е упоменато само парични средства , а не техния еквивалент като стока отговора беше това е същото и ме изгониха като "мръсно коте".

Доволна съм, че на влизане изобщо никой не се интересуваше от техниката. Казаха, че трябва да прегледат кемпера, защото програмата ни е изтеглила за проверка, качиха ни на канала и зяпаха нещо отдолу, а вътре дори не погледнаха. Изобщо всички бяха много внимателни и любезни и едва ли не ни се извиниха, че трябва да си свършат работата. От всичко това останах с впечатление, че в голяма част от случеите това с декларирането е буква на закона, която никой не спазва и която ползват в ситуации, които искат да се заяждат с някой.

Автор: grozenface   
Дата:   05-06-08 00:22

А някой знае ли при покупка от и-бай на стока втора тъка,дали трябва да платя мито и ддс ?

Автор: Стоев   
Дата:   05-06-08 02:26

Попълвал съм си подробни митнически декларации на излизане и не съм срещал митничар да ми заяви че това е неправилно, многократно съм забавял с няколко минути и другите пътуващи заради страстта ми да си описвам техниката...

Автор: cade   
Дата:   05-06-08 02:28

трябва да платиш "такса бакшиш". чешаме си езиците но е факт че всичко се свежда до онези $30 [ezik] [smilie23]

Автор: Privilege   
Дата:   05-06-08 02:53

За ноутбук, камера и 3-4 обектива шанса да ти направят проблем е нищожен. А пък ако стане нещо разправиите не са чак толкова големи. Не могат да докажат, че не си излязъл с техниката от България. Не се панираш правиш се на ударен там, че ти е за първи път и не си знаел ала-бала. Но ако се стресираш може наистина да те изтормозят. :)
Най-важното е да не им дадеш да ти се качат на главата.

Публикацията е редактирана (05-06-08 02:56)

Автор: dvda   
Дата:   05-06-08 09:46

Всъщност братовчед ми пътува от УСА до Германия и от Германия до България и се притеснява, че ще трябва да декларира фотоапарат с два обектива и след един месец като заминава за УСА, пак да ги изнесе от България.

Автор: stormfx   
Дата:   05-06-08 10:59

Privilege, не е техен ангажимента да докажат, че не си излязъл с техниката от България. Твой е ангажимента да докажеш че си [smilie5] На излизане никога няма проблеми, и декларация се дразнят като си поискаш. На влизане обаче ситуацията *може* да стане коренно различна. Летял съм доста от Щатите и съм виждал и двата варианта реализирани [smilie5] Малко като с ръчния багаж. Обикновено не правят проблем, обаче когато направят съм виждал как хората хвърлят дрехи, книги и лични вещи за да се вместят, защото чекирането вече е приключило а не ги пускат в самолета. До късмет е, а когато опре до късмета работата не е добре.

P.S. Не знам дали сте попадали в DPreview на съвети, които си дават американците, когато се връщат от Хонг Конг. Изхвърляли кутиите, облепвали обективите с изолирбанд и подобни дивотии [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »