Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Olympus SP-570 UZ и Panasonic FZ50
Автор: kss   
Дата:   30-05-08 02:34

Здравейте, за първи път пиша във форума, така че ако се изказвам не на място, моля да ме извините. Ако темата не е публикувана където трябва, моля модераторите да я преместят или изтрият.
Предстои ми закупуване на т.нар. турбо сапунерка. Спрял съм се на тези два модела. Четох доста мнения за FZ50. Бях се засилил да го купувам от павилиона, но когато видях олито реших да се консултирам във форума.
Държа да отбележа, че не ме интересува колко по - добри са ДСЛР. Просто не смятам да влагам пари в обективи.
Благодаря Ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus SP-570 UZ и Panasonic FZ50
Автор: pvas   
Дата:   30-05-08 07:41

Прочети първо това:
https://photo-forum.net/boni/fz50/page8-1k.htm

FZ50 си е най-добрия турбо сапунер /сега ще ревнат фотобоговете срещу мен [smile] /, каквото и да говорят собствениците на дслр-и и фуджита срещу това. Само трябва да се понаучи човек на някои неща, за да може да се възползва от възможностите му и да избягва недостатъците. Драсни няколко реда на boni, човекът няма да откаже да ти даде съвет.

Автор: Lafera   
Дата:   30-05-08 09:06

Ако знаеш как да го използваш даже може и да надминеш някой ДСЛР-и, перфектен сапунер

Автор: mihajlov2   
Дата:   30-05-08 09:28

Панасоникът е с матрица 1/1.8 инча, а Олимпусът - с 1/2.33 инча, т.е. с доста по-малка матрица при еднакъв брой мегапиксели - 10. Само това е достатъчно да разбереш кой е твоят избор - Панасоникът разбира се [smile]
Наблъскването на толкова мегапиксели в толкова малка матричка е пълно безумие.
Аз лично имам Панасоник FZ 50, и независимо че имам и ДСЛР, нямам никакво намерение засега да зарязвам турбосапунера[smile]
Ето едно ревю за олимпуса:
http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3455&review=olympus+sp+570

Тестовите снимки там никак не ме въодушевяват (като ги отвориш в пълен размер, ще разбереш какво имам предвид).

Публикацията е редактирана (30-05-08 09:31)

Автор: heavyrockin   
Дата:   30-05-08 09:28

Аз съм с FZ50 и се кефя страшно на предлаганото от него.

Възможно е в даден момент да ти отеснее, тогава ще му мислиш, особено, ако имаш и хилядарките за ново тяло и добри обективи.

От Оли нямам никакви впечатления.

Автор: mguergov   
Дата:   30-05-08 12:25

Потресох се от подробността на ревюто на Бони и П. Абаджиев. Чак ми се прищя да си купя FZ50. Имам си обаче една чудесна турбо сапунерка на Олимпус C740U (дядо на SP-570 UZ) и съм доволен засега.

Автор: ivan_indjov   
Дата:   30-05-08 12:57

FZ [smilie24] 50

Автор: apollo   
Дата:   30-05-08 13:03

Да беше Фуджи та да се замислиш... ама пък то Олимпус [smilie11]

FZ50[smilie24]

Дата:   30-05-08 13:18

Ревютата съм ги чел всички, най вече тези за Панасоник. Темата я пуснах понеже не видях ревю за олито. Днес отново ходих до павилиона и там ми предложиха и Fujifilm FinePix S100FS. Според тях е по - добър заради по - голямата матрица, но смятам да взема паната. Следващата седмица щели да имат по изгодни кредити и ще се възползвам [cool]. В момента снимам видео с Panasonic HDC-SX5 FULLHD и съм много супер доволен от качеството, така че ще заложа отново на Panasonic. Между другото, трябва ли да ме притеснява това, че е стар модел от гледна точка на сервиза?
Благодаря Ви за мненията.

Публикацията е редактирана (30-05-08 13:20)

Автор: digitalgab   
Дата:   30-05-08 20:27

Няма по универсално нещо от Олимпуса. Не съм видял ревю на 570 в тоя форум, но от това което четох и гледах на други места, вече вярвам че камерата си струва парите. Къде отворя за Панасоник все това виждам, "шуми и маже детайлите на по високо ИСО".

Автор: nikton1954   
Дата:   30-05-08 20:33

FZ 50 !!!

[smilie24]
[smilie24]

Дата:   30-05-08 20:56

Голяма религия това паналайката.

Автор: dent   
Дата:   01-06-08 15:04

"Къде отворя за Панасоник все това виждам, "шуми и маже детайлите на по високо ИСО"."

Ами не отваряй снимай и тогава пиши... Наскоро на един пък панасоника му зеленееше [smilie18]

Дата:   01-06-08 15:24

Ами то и на хората от dpreview им зеленееше.

Автор: terminator   
Дата:   01-06-08 15:58

Вземай Панасоника, не се чуди, дори в момента в базара май има един и се продава на много добра цена [smilie24]. Ей го тук .

Въпреки че и това не е никак лошо като за начало.

Публикацията е редактирана (01-06-08 16:06)

Дата:   01-06-08 20:39

Благодаря на всички за мненията. Днес снимах с такъв Олимпус и не ми хареса като изработка спрямо паната. За качеството на снимките не мога да коментирам все още. Не ме кефи идеята на този "открит" обектив когато зумира. Твърдо взимам Панасоника.

Автор: terminator   
Дата:   01-06-08 20:56

Като си вземеш ФЗ-50 си купи една 2 или 4 GB карта, втора батерия и задължително един UV филтър (ама не от най-евтините) - вервай ми, пази както от зацапване/надраскване на челната леща така и от удар. Преди година (беше само на 2 мес. апарата) така му праснах челно обектива в едно бетонно стъпало, та чак тези около мен приклекнаха от ужас, обаче аз викам споко бре, нищо му няма, апарата е железен [smilie5], и наистина само леко се поизкриви гривната на филтъра и малко затяга като развива/навива на обектива, обаче апарата си е ок и досега [smilie24]

Дата:   03-06-08 22:55

Здравейте отново. Утре трябва да ми пристигне паната в павилиона. Споделете какво да гледзам преди да я взема. Четох за тест за изгорели пиксели. Едни казват, че трябва да се прави на високи скорости, други на ниски? Кое е по - правилно?
Благодаря Ви!

Автор: simbon4o   
Дата:   04-06-08 20:06

FZ50 е по-горен клас спрямо това оли, негов конкурент е FZ18 [smilie5] няма как да ги сравняваш, иди на живо ги пробвай и ще разбереш сам за какво говоря!

Автор: djogata   
Дата:   04-06-08 20:20

Тест за изгорели пиксели се прави на високо ИСО и на дълги експонации - ако искаш да видиш дали има горещи пиксели, сложи капачката, сложи ИСО400 или ИСО800 и експонация от 1-2 секунди, и снимай. После гледай дали на снимката има много и ярки цветни точки.
Иначе Паналайката си е сапунерка (много кефеща сапунерка), така че има известни ограничения в ползването - гледай да снимаш на ИСО100 колкото се може повече заради шума на високи иса.

Ако снимаш неподвижни обекти, стабилизацията ще ти помогне много.
Този апарат има най-най-добрата стабилизация, която съм срещал досега - примерно на 420мм мога да направя рязка снимка на скорост може би 2 пъти по-бавна от скоростта, която трябва да използвам с Д300 и 70-300ВР.
Това е факт, въпреки, че Никонския обектив също има стабилизация и то ВР2, която гръмко се описва като ефективна до 4 стопа - еми Паната къса по стабилизация ВР2 с поне 1 стоп [smilie5] [smilie7]

Дата:   04-06-08 22:53

Днес го взех от павилиона [smilie19] [shtrak].
Утре ще го пробвам по - сериозно.
Благодаря на всички за мненията и съветите.

Автор: LIMITEDediti_ON   
Дата:   05-06-08 00:58

:)))4естито!!!..поляризационен филтър!!!задължително!!!иде лято:)))

Дата:   05-06-08 01:22

Поляризационен или УВ? За двата няма да стане засега. Каква марка? В павилиона ми казаха, че HOYA са по - добри от BOWER. Снимам основно около морето, т.к. живея във Варна. Днес си купих за камерата /Panasonic SX5 FULLHD/ BOWER UV 37mm - 9лв., но още не съм го пробвал.

Публикацията е редактирана (05-06-08 01:24)

Автор: ivan_indjov   
Дата:   05-06-08 08:29

честито!

Автор: binx   
Дата:   05-06-08 11:09

УВ филтър задължително - завърташ го отпред и повече не го сваляш, той е за да ти пази лещата. Ако надереш филтъра го сменяш, което с лещата не е толкова лесно. Според мен марката за УВ не е от голямо значение.

И честито, добър избор [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »