Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Моля за критика
Автор: iiccoo   
Дата:   28-05-08 23:52

Една от последните ми снимки. Не казвам, че е най-добрата ми, но мисля, че има качества. Престрашавам се да поискам коментари от вас. Знам, че може да са груби и неприятни за мен, но се надявам да сте честни каквото и да е мнението ви. Според мен съм кадрирал добре, добре съм уловил движението, фокуса е там, където трябва да е и има равновесие. Ето и въпросната снимка.
Благодаря.
https://photo-forum.net/i/874072&CATEGORY_ID=42

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за критика
Дата:   28-05-08 23:52

http://212.36.3.59/site_pics/158/4_1212001893.jpg

Автор: asahi   
Дата:   29-05-08 00:29

Къде, казваш, е равновесието?

Автор: Стоев   
Дата:   29-05-08 00:33

Какво искаш да покажеш със снимката?

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   29-05-08 00:41

Я пак че не схванах....такива снимки не трябва да напускат апарата обикновенно.....

Автор: darksorrow   
Дата:   29-05-08 00:42

кадрирал си зле и равновесие не виждам.

скучноват и сух кадър, който не дърпа с нищо конкретно.

Автор: emax   
Дата:   29-05-08 00:58

http://212.36.3.59/site_remakes/emax_1212011632_igra.jpg

Доста на бързо спретната редакция, иначе по горе вече са го казали, не лош, но банален кадър, който не привлича кой знае колко.
Оригиналните цветовете предпочитам да ги оставя без коментар

Автор: seymour_sz   
Дата:   29-05-08 01:01

Не е лош кадъра, поне на мен като любител ми харесва. Може би малко повече въздух вдясно пред топката би било добре. [smilie24]

Автор: ivan.draganov   
Дата:   29-05-08 01:11

Не лош ,но чак пък банален ...кадър! Ми не е лошо ......снимай си ....кво и е на снимката! Нищо[smilie24] [beer]

Дата:   29-05-08 08:20

1 черно бяло не мисля, че отива на подобни снимки
2 ако моята няма равновесия то тази, което emax е показал не знам как още не се е изсипало детето да падне назад
3 колкото до моето равновесие мисля, че главата попада в горната лява пресечна, детето не е в средата на кадъра, а дясната част не е празна, а е запълнена и уравновесена с топката
4 както казах това не е най-доброто, но не съм съгласен, че снимката е малко банална. Не мисля, че се хваща едновременно движението и даже топката да е в кадър през това време. Това е цялата снимка. Не съм го снимал отдалеч, за да вкарам топката вътре и да режа после. Но питах за самото изпълнение, защото сами разбирате, че това диване не е стояло да ме чака да го снимам, а непрекъснато търчеше и фокусирането ми беше на магия.
Все пак очаквах по-обосновани критики. И всъщност какво им е на цветовете?
[beer]

Автор: anaksagor   
Дата:   29-05-08 08:27

човек, ти критика ли искаш или похвали?

Автор: mixmike   
Дата:   29-05-08 08:39

И всъщност какво им е на цветовете?

Супер, дупер, мега, мастер Б-тата не се впечатляват от реални цветове. Трябва да има мазнЯ[smilie24] [smilie5]

Дата:   29-05-08 08:44

Автор: anaksagor
Дата: 29-05-08 08:27

човек, ти критика ли искаш или похвали?

Искам критика и ясно съм го заявил просто казвам какво мисля, от моята гледна точка и с какво не съм съгласен. Но се надявах тази критика да е повече от едно редче, но на хората не им се занимава с едва прохождащи като мен [smilie8]

А това за цветовете ми хареса [smilie18] [beer]

Автор: tofo   
Дата:   29-05-08 08:56

Чудна фотка за семейния албум. Ама пък за цяла тема...Вярно вагабонтина няма да падне да се очисти, но не става въпрос за балет, а за фотография. Редакцията е мнооого по-добра.[smilie24]

Дата:   29-05-08 09:01

Криво разбирате нещата. Аз не пускам снимката, за да ви кажа "Ей вижте каква снимка съм направил, много е готина нали..". Пускам я в тема по простата причина, че пускайки я в представяне тя минава и заминава и обикновено не получавам никакви критики за снимките си и само не мога да преценя кое е грешно и кое е вярно. За това реших просто да пусна последната си снимка, за да получа коментари и насоки, тъй като в "Представяне" ако на някой му хареса влиза и пише "Браво, супер" и тн, а на който не му хареса направо я подминава.

Автор: ejko   
Дата:   29-05-08 09:01

ми цветовета са зле, снимката е "мътна" и трябва да оправиш левълсите. Кадрирането на emax е хубаво и това изречение "то тази, което emax е показал не знам как още не се е изсипало детето да падне назад" не много висока фотографска култура (в смисъл, че не си гледал много стойностни фотографии- за тази цел гледай и други сайтове освен този...). Твоята визия за композиция е малко съмнителна, защото момчето си е точно в средата, което означава, не че тялото му не е на сантиметър от средата, а че акцента на снимката е в средата на кадъра... Топката нищо не уравновесява, защото е твърде ниско долу. Като цяло тази снимка не може да стане кой знае какво. Черно бяло е доста по подходящо за такъв вид сними, защото добави ли се цвят и става сложно, но щом не искаш само си оправи левълсите и тогава показвай. Ръководи се от хистохрамата, а не от това, което виждаш на монитора си. За да има някакво кадриране, макар, че пак е банално и скучно би трябвало да е нещо такова:

http://photo-zona.net/images/user5534/album1382/preview/1212040796_siqn6186_4_12120018931.jpg

Дата:   29-05-08 09:04

mixmike цветовете в твоя профил не са от най-реалните... или ти си на принципа "не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти казвам"

Автор: chukov   
Дата:   29-05-08 09:08

Трябва да има повече въздух отдясно

Когато има такова движение или устрем очевидно насочено надясно в твоя случай, бива да се оставя повече място вдясно за да има къде мислено да продължи движението.

Иначе и аз споделям мнението
Снимката е добра за личен албум, но не може да се очаква някой да се прехласне по нея

Дата:   29-05-08 09:09

А, е това беше по-добре. Вече съм напълно съгласен с подобренията по снимката. За съжаление не ме бива с обработката и още чета. Много ти благодаря за всичко, което написа ejko [beer]

Публикацията е редактирана (29-05-08 09:11)

Дата:   29-05-08 09:12

Между другото редакцията на emax изобщо не е лоша

В този кадър едва ли бива да се търси равновесие - точно обратното

Накланяйки равнината емакс усилва напрежението в кадъра

Допада ми преработката

Автор: mixmike   
Дата:   29-05-08 09:18

като chukov [smilie24]
Ежко, като си в Рим се дръж като римлянин[smilie5]

Дата:   29-05-08 09:20

[smilie5]
иначе на емакс е супер, това е ясно...

Дата:   29-05-08 09:22

Явно ми трябва още мнооого време, за да разбера някои неща, които не са по книгите, а по-скоро по снимките [shtrak]

Дата:   29-05-08 09:24

и по книгите ги има

Автор: nnenov   
Дата:   29-05-08 09:36

Не ме кефи как приемаш критиките, които си поискал, но... все пак ще ти дам шанс [smilie3]

На тази снимка и липсват очи и лице - обикновено те придават енергия, настроение и смисъл на един кадър на човек.

Също така деца се снимат по-добре от тяхното ниво. Така снимките стават по-персонални, а не папарашки, като в твоя случай.

Фонът е грозен, нацепен асфалт. Закарай го на някоя тревичка другия път.

Детето е тъмно в лицето - светлината не е подходяща.

Това, че трудно си успял да фокусираш, защото детето е мърдало ни най-малко не прави снимката хубава. [smilie19]

Смятам, че при твоя вариант на кадриране детето сякаш аха-аха да падне, а всъщност ти не си ориентирал правилно апарата, или не си кропнал като хората. Смятам, че предложението на емах е преувеличило дефекта и до някъде го е превърнало в ефект. Не че това ще оправи тази слаба снимка.

На единствената ти конструктивна критика си отговорил с просташко дървене. Иди, че разбери... [smilie11]

Това достатъчно обоснована критика ли беше?

Абсолютно съгласен съм с ПАДДГ - тая снимка е за триене още в апарата, дори не е за триене от компютъра. [smilie19]

Публикацията е редактирана (29-05-08 09:39)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »