Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Гласуването
Автор: flip   
Дата:   25-05-08 17:58

Всеки ден се чудя как може безобразно слаби снимки

https://photo-forum.net/i/843343

да има толкова висок реитинг (107) за сметка на снимки в пъти по-добри имащи по 20-30 точки.
(47)

https://photo-forum.net/i/866310

Изобщо снимки с поне малко фотографска стоиност не се оценяват за сметка на други.
Да не коментирам за така наречените "снимки" които са си направо рисунки на фотошопа а не снимки но това не е чак толко зле.

Имам един въпрос-предложение:)
защо не направите гласуването по някакъв различен начин. Например да се намерят няколко автора които по отделно всеки е добар в някоя категория и само те да могат да гласуват. Да кажем 100-150-200 ако трябва. Така максималния брои точки ще е фиксиран. Няма гласувете да са винаги 60 гласа и всичките със Злато или нещо подобно. Може от тези евентуални 200 автора да има по 20 от всяка категория. 20 които са много добри в портретите, 20 много добри в пеизажите, 20 в архитектурата и т.н.
Тогава някои като сложи много добра портретна снимка би могал да сабере почти максималния брои точки от гласуващите портретни автори а другите биха дали разликата между една добра портретна фотография и наистина много много добра такава.

Не знам но мисля че е краино наложително да измислите нещо по този въпрос.

Отговори на това съобщение
 Re: Гласуването
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   25-05-08 18:13

Аз си заплювам да гласувам за сисити.

Автор: Coincidentia   
Дата:   25-05-08 18:15

[smilie18] Обичам такива теми [smilie24] [beer]

Аз ще се запиша да гласувам за моите си [smilie8]

Дата:   25-05-08 18:17

Ако трябва малко по-сериозно да го дам, то твоята идея няма да я бъде, сори, ама донякъде затова си има рейтинг Б - там е по-сериозното сито [smilie24] [beer]

Автор: Elessar   
Дата:   25-05-08 18:21

Повечето от имащите право на "рейтинг Б", не се занимават да гледат снимки на автори, които не познават. ФАКТ.

flip, не очаквай нещо да се промени. Най-много да смениш сайта :).

Автор: wintermoon   
Дата:   25-05-08 18:34

Coincidentia [smilie24] много точно си го казал[beer]
flip,не смяташ ли че предложението ти е дискриминация.Всеки има право да харесва или да не харесва дадена снимка,както и да гласува или да не гласува.Независимо от категорията;)

Дата:   25-05-08 18:35

Elessar, в този форум не познавам никого лично[smile] Има 5-6 човека,с които си дращиме ЛС от време на време;)

Автор: boxer   
Дата:   25-05-08 18:36

стоиност
добар
сабере
краино

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   25-05-08 18:40

wintermoon [smilie24] [beer]

Аз също си пиша ЛС с няколко човека и напоследък вися по клуба, ама почти никой нито от тези, с които си пиша, а още по-малко пък от другите, ми обръща внимание на снимките.
А пък самият аз изобщо не гледам по профилите дори и на любимите ми автори, чакам си нещата да си се появяват в албума и, ако ми харесат, харесат [beer]

Дата:   25-05-08 18:42

wintermoon, да си чувал за изключения, които потвърждават правилото? [smilie3]

Дата:   25-05-08 18:50

Стига бре, хора, разберете, че няма някаква глобална конспирация, дори и да има изключения, при които някои са си по-близки и си гласуват взаимно...

Примерно аз и досега не съм си завъдил някаква фенска група - който ми хареса нещо, евентуално ми гласува, същото важи и в обратна посока, като изключим няколко автора, които просто са несбъркваеми, но и маниашки добри [smilie24]

Не се косете, нещицата си получават просто толкова, колкото се харесат, поне по мое скромно мнение на преобладаващата част от хората изобщо не им се занимава да творят конспирации, а пък на най-добрите хич пък не им и пука за рейтинг [shtrak] [beer]

Дата:   25-05-08 18:53

Е да... Най-добре е да не ти пука за рейтинг, иначе трябва или да си много конютктурен или безобразно добър :).

Дата:   25-05-08 18:54

Абе я верно по-спокойно!Аз ви казвам едно мощно НАЗДРАВЕ![beer] и ви пожелавам успехи![smilie3]
Отивам да пия и като се върна да сте се разбрали как ще се гласува занапред[smilie6]

Автор: boni   
Дата:   25-05-08 18:55

чети тука и ще видиш защо понякога много слаби снимки имат висок А рейтинг.
Поради тази причина сме направили рейтинг Б. В един момент ни ПИСНА да се занимаваме с ненормалници, които си правят по 100 профила. Рейтинг Б може да не е перфектен, но работи добре. Там гласуват 500 души. Това че си гласуват Б автори, които се познават е пълна глупост. Кой познава Андреев или Луиджи и т.н.?
Абсолютен ФАКТ е, че в представяне всеки месец над 300 СНИМКИ минават прага за рейтинг Б, което означава, че голяма част от тези хора гледат всичко.

Автор: flip   
Дата:   25-05-08 19:34

Elessar точно това е че виждам тази тенденция. Един автор получава много сериозен реитинг на абсолютно всяка снимка независимо колко е добра. Наистина има много добри снимки и печели реитинг и след това слага обикновенна снимка коквато съм виждал много такива тук с реитинг около 20/4 - 50/8 пък неговата има 200/60 - 250/80
Повечето печелят заради име. Което не мисля че е правилно. Трябва да има нещо като жури.
А правото за гласуване трябва да е привилегия а не да се смята за дискриминация ако го нямаш. Нали трябва да си компетентен за да можеш да си коректен и точен

Дата:   25-05-08 19:45

flip, явно не си от достатъчно отдавна тук и не знаеш как седят нещата. Нищо няма да се промени :). Просто в един момент ти провървява, намираш си подходящите познати, рейтингът ти тръгва в положителна посока и се превръщаш в един от тези с 200/60. Това си е дълъг процес и изисква както майсторство от твоя страна така и късмет. Хайде успех с фотографията и приятно чесане на пръстите с тази тема!

Автор: ivan_indjov   
Дата:   25-05-08 19:52

снимай си за кеф мани ги точките

Автор: dent   
Дата:   25-05-08 19:52

рейтинг Б трябва да се осребрява [smilie21]
иначе си е мазохизъм да очакваш хора дето гласуват за цици, циганчета и скрапбукинг да те оценяват [smilie18]
Системата рейтинг Б работи колкото циганин на кооперативна нива [smilie10]

Дата:   25-05-08 20:01

Айде поредния специалист дето разбира за какво гласуват хората от рейтинг Б. През последните 2 седмици над 100 снимки имат над 100т в рейтинг Б и там няма НИТО една снимка на циганче и нито една на "цици"(има една голо тяло , но е далече от термина "цици").
В същото време за последния месец има около 300 снимки минали прага за рейтинг Б в представяне и то без някой да познава някого.
Системата рейтинг Б беше създадена защото ни писна да се занимаваме с чистене регистрации на стотици профили менте и самогласуване. Тя доказа през годините, че работи и то работи добре.
Ако някой се чувства недооценен от рейтинг Б в тоя сайт, нека си пробва шедьоврите в някой голям сайт от сорта на фото.нет и ще се осъзнае.

Публикацията е редактирана (25-05-08 20:06)

Автор: dent   
Дата:   25-05-08 20:12

Моите "шедьоври" ми ги оценяват като ми плащат за тях [beer]
снимките с рейтинг Б не стават и за сток фотография[cool]

Дата:   25-05-08 20:17

Хаха, ами много ясно, че не са за сток фотография. Оставаше и да стават за сток.[smilie18] Надявам се знаеш какво означава сток фотография.

Автор: Privilege   
Дата:   25-05-08 20:18

Не знам по темата, но това ме сети, че тая работа с галерията Представяне доста куца. Прекалено малко хора я посещават, а както се вижда вече има доста сполучливи неща.
Не отдавна имаше тема посещавате ли Представяне. И на 10 отговора, 2 бяха положителни.

Дата:   25-05-08 20:20

И ще ми отговориш ли как така хем малко хора я посещават пустата галерия представяне, хем има по над 300 снимки в представяне на месец, които минават прага за рейтинг Б?
Нещо си говорите наизуст.
Освен това има опция за изпращане на портфолио.

Дата:   25-05-08 20:23

boni, сега пък наизуст било.
Сигурен съм, осъзнаваш, че първите две снимки ако бяха съответно в Експеримент и Улицата щяха да имат в пъти повече точки.

Дата:   25-05-08 20:25

Не упреквам никой. Предполагам начина с Представяне е оптималния вариант.
Просто отбелязах. :)

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »