Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за филм Kodak Pro T-Max 400
Автор: quazar   
Дата:   23-05-08 10:30

Имам следното питане към вас: струва ли си да дам 15лв. за този филм? Има противоречиви мнения по форуми разни. Нямам никакъв опит със добрата стара класическа фотография, това ще ми е втората лента. Първата, която изснимах (с цел да свикна с апарата) беше Konica Monochrome VX400. Резултатите никак не бяха лоши като за сефте и то с лента, чиито срок на годност беше изтекъл преди 4 години - кадрите са жълти до един, но стои ретро и ми харесва. Kodak-а за който питам е изтекъл преди 5 месеца и ме прави оптимист за резултатите, но си струва пари и се надявам някой с опит с тази лента да ми каже дали ще съм задоволен, при все че ще правя сериозни снимки с нея. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за филм Kodak Pro T-Max 400
Автор: Synthy   
Дата:   23-05-08 10:32

А с какво се проявява този Т-Мах ? Д76 става ли?

Автор: cicomanco   
Дата:   23-05-08 10:33

хубав е филма- богат на полутонове ,но ако не вложиш малко усилие в проявяването може да ти се види едрозърнест.иначе за 15-те лева...ти си решаваш.

Дата:   23-05-08 10:34

с Д-76 става , но удължи вемето за проявяване.

Дата:   23-05-08 10:37

колко, 50%?

Дата:   23-05-08 10:41

ми напраи си клин!и проби!може са съсипеш няколко кадъра , но накрая ще имаш по фин резултат.

Дата:   23-05-08 10:44

Благодаря [beer]

Дата:   23-05-08 10:44

За съжаление нямам материалната възможност да проявя лично филма. За това разчитам на бивша колежка на майка ми от фотографските й времена. И до днес тя си работи във фотостудио, проявява с машина, но много качествено. Шапка й свалям за вниманието, с което подхожда към всяка снимка.

Автор: dimi_dinev   
Дата:   23-05-08 10:52

Страшни цени в БГ.. Според това което съм виждал, например от Волокин, филма е много добър. Но просто не бих дал толкова пари.

Автор: n1x0n   
Дата:   23-05-08 11:16

По-добре изснимай 3 филма по 5 лева, отколкото този. Много хубав филм е, но за да направиш с него нещо, от което действително да усетиш колко е хубав - трябва да е сниман добре, проявен перфектно, а и ти да знаеш какво да гледаш.

п.п.
Не искам да подценявам уменията ти по никакъв начин, но понеже сам казваш "това ще ми е втората лента"...

Автор: jmiotov   
Дата:   23-05-08 11:17

Има доста по-евтини ЧБ филми, при това в срок. Снимките, които са ти изкарали и жълтеят, жълтеят не от филма, ами от фотото в което са ти ги вадили. Пък и зависи от къде купуваш филмите все пак.[shtrak]

Дата:   23-05-08 11:20

жълтеят ако процеса на проявяване продължава поради недобре изнит и фиксиран материал!същото се отнася и за филмите .....там е още по-гадно!

Автор: volokin   
Дата:   23-05-08 13:02

Т-макс не го проявявай в никакъв случай с Д-76, няма да ти хареса. Това е модерен филм и за него си има модерни проявители, Т-Макс примерно и т.н.

Ако е старата версия без "Ню", може изобщо да не ти хареса. Ако ще си правиш само ей така опити, по-добре вземи по-евтин филм, с по-ниска чувствителност...

Дата:   23-05-08 13:08

хъм... някаква рецептичка за Т-макс проявител, може ли? Намерих само готови шишета да продават, какво има вътре никой не споделя :(

Автор: icikonti   
Дата:   23-05-08 14:24

Изцяло подкрепям Волокин за вида проявител, който следва да избереш.
Synthy -За рецептата на проявителя- можеш някъде да намериш подобни, но никога точната рецепта.До колкото се сещам по памет FX37 е някакво подобие на KODAK TMax.
Купи си течния концентрат , щото върху него има времената на проявяване на съответните филми.
Но наистина quazar - щом ти е втория филм, си вземи нещо далеч по-евтино...ще ти свърши същата работа.За да разбереш качествата на един филм, първо трябва да купиш поне 10 бройки от една и съща партида/да не кажа и ,че май трябва да са повече/, да си ги проявяваш сам и да им правиш клин при снимането!Както и да ги снимаш при различни светлинни условия...[beer]

Автор: boco   
Дата:   24-05-08 13:11

15lv si e obir kakto i da go poglednesh
Takova zivotno po sveta nema

Автор: nikidi   
Дата:   26-05-08 10:49

един филм tmax400 e 10.92 лв във фомус

Дата:   28-05-08 09:27

Мерси на всички за съветите! [smilie24] А къде се намира "Фомус", nikidi?

Дата:   28-05-08 11:10

http://www.fomus.com/

Дата:   28-05-08 11:12

от tmax400 продават редовно и филмите са в срок, мисля че последните, които купих са до 2011 г

Дата:   28-05-08 14:49

[beer] nikidi, ако един ден се срещнем ще те почерпя!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »