Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 SILKYPIX 2.0 може ли да конвертира група RAW файлове със зададена настройка ?
Автор: papy33   
Дата:   20-02-08 10:16

Ползвам SILKYPIX Developer Studio 2.0 , който е в комплект с Panasonic FZ50.
Въпросът ми е, дали има начин както при Фотошопа да си направя настройките по един кадър и след това да използвам същите такива, за да конвертирам група от снимки от RAW в JPEG.

Ако може, би ли споделил някой как става?
Ще съм му много благодарен! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: SILKYPIX 2.0 може ли да конвертира група RAW файлове със зададена настройка ?
Автор: Ivan_A   
Дата:   20-02-08 13:42

"After pressing CTRL-C (copy) on the corrected image, press CTRL-A (select all), then CTRL-V to paste the corrections to all images in the folder."

От тук е:
http://fourthirdsphoto.com/vbb/archive/index.php/t-4121.html

[smilie24]

Re: SILKYPIX 2.0 може ли да конвертира група RAW файлове със зададена настройка ?
Автор: NEPREDVIDIM   
Дата:   20-02-08 13:43

аз имам този софтуер за Пентакс К100Д
но не знам дали може да обработва група файлове по зададена настройка. Интересно би ми било и аз да науча отговора.
Иначе алтернатиева е да ползваш PS CS3 - там я има тази опция.

Дата:   20-02-08 15:24

Ivan_A Така наистина присвоих желаните настройки върху всички селектирани RAW файлове, но Силкито не ми предлага опция да ги конвертирам всички заедно.

Когато отварям файловете по единично виждам, че са им присвоени желаните настройки, и мога да конвертирам, но Аз искам всички които съм селектирал да конвертирам заедно.

Това как може да стане?[smilie11]

Автор: Ivan_A   
Дата:   20-02-08 15:27

"...Then press the batch process icon and they will all process." - т.е. след това трябва да натиснеш иконката за batch process - не си спомням точно къде беше - от месеци не съм работил с този конвертор.

Дата:   20-02-08 15:39

OK!
Сега ще пробвам!
Много ти благодаря! [beer]

Автор: stoyan_5   
Дата:   20-02-08 15:50

Конвертирането на група отнема удоволствието ...
Снимайте в джипег, ако не ви се "занимава"!

Дата:   20-02-08 15:56

Получи се! [thankyou]

Още един път много благодарности на Ivan_A. [beer]

NEPREDVIDIM - Ползвам този конвертор, защото някак си ми е по удобен от същият на PS CS3.
По добре се управям със финните настройки.

Автор: PlamenT   
Дата:   22-06-08 22:03

SILKYPIX Developer Studio 2.0 , [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »