Автор: satis_
Дата: 14-03-26 11:17
Автор: quazimodo
Дата: 14-03-26 07:37
За техническата страна на нещата просто ти трябва една камера от последните години на филмовата индустрия и ще си винаги в час Например някой Никон от F-60 нагоре, за какъвто ти стигне бюджета. Най-неприятното в тази занимавка е това, че не можеш с връткане на колелцето да смениш ИСО-то Каквото си заредил сутринта в камерата, с такова ще се мъчиш цял ден. За художествената част никой не може да ти каже кога ще си "готов" Може и никога да не се случи (моя милост). Ако си се "запалил" по лентовата фотография само защото е COOL и така правят големите, няма да стане. Желая успех в начинанието.
Благодаря!
Не зная какво ще се случи и колко далече ще стигна, надявам се да не е нещо, което утре ще зарежа, но със сигурност не го правя, защото е cool. Преминах през този етап и вече не се увличам по неща, само за да изглеждам готино . Просто се чувствам добре като го правя, като снимам с филм. Опитах с DSLR, но не стана - не беше моето. Дойдоха ми в повече всичките тези приоритети на бленди, скорости, автофокус...А след като ми попадна един фотоапарат с филм, някак ме обсеби и вече си мисля, че само това искам да правя. Дори не съм напълно сигурен какво точно предизвиква манията ми, но ми харесва да е просто - регулирам скорост, бленда, фокусирам и толкова. Обмислям всеки кадър, за да не хабя филма(въпреки че на този етап определено го хабя). Като че ли не искам нищо повече(с уговорката, че съм толкова начинаещ, че сигурно не зная какво искам ). Не се чувствам лошо, че ИСО-то ми е еднакво...
По щастливо стечение на обстоятелствата имам не една, а две камери с общо пет обектива - напълно достатъчни са и ме правят щастлив . Съгласен съм за художествената част, доколкото се познавам може и аз никога да не успея да я усвоя, но нека видим дали ще се справя с техническата, пък после "Каквото сабя покаже"![[smile]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif)
Публикацията е редактирана (14-03-26 11:19)
|
|