Автор: mmx
Дата: 30-12-25 14:20
Здравейте, колеги!
Обмислям покупката на RF28-70mm f/2.8 IS STM, главно за видео заснемане на събития.
Тялото е R6II.
Гледах доста ревюта в YouTube, но честно казано, повечето ми се струват прекалено „розови“ и спонсорирани. На хартия обективът е трепач – теглото (под 500г) и цената са му най-големият коз за постоянна f/2.8
Няколко неща, които ме вълнуват от практиката:
STM моторът при видео: Достатъчно плавен и тих ли е за проследяване на лица в динамична среда? Има ли го онова леко „насичане“ или „хънтинг“, което понякога се усеща при по-евтините STM-ки в сравнение с Nano USM?
Focus Breathing: Как е положението с дишането при фокусен преход? В ревютата казват, че е минимално, но някой тествал ли го е в реална ситуация
Стабилизацията: Тъй като половината време ще се ползва от ръка (без гимбъл), как се държи комбинацията на IS с IBIS на тялото (ползвам R6II)? „Желира“ ли краищата при 28мм?
„Мъртвата зона“ при зума (преди да се разпъне за работа) оказва ли се неудобна при снимане на видео.
Ще се радвам, ако някой, който вече го е разцъкал на терен, сподели дали си струва, или е по-добре да се събират пари за RF24-70 L, въпреки че килограмът му не ми е по вкуса.
Благодаря предварително
|
|