Автор: bafta
Дата: 24-11-25 09:37
Бях в същата дилема, в същата конфигурация: апарата и компютър. В крайна сметка ми изпада едно mini m4 512GB SSD и 16GB ram от OLX в гарация. Въобще не съжелявам, памета тук не се смята точно като при PC.
За снимки няма какво да коментираме, всичко е гладко и плавно в Lightroom и Photoshop. При видеото работя на Davinci и смятам, че се справя чудесно. Обработвам видеа от конференции и събития по 3-4мин., плюс неща за социални мрежи. Когато се стигне до повече леари и ефекти се замисля повече при рендирането, но според мен се справя чудесно за цена-качество. Бройката струваше 1300лв и за тези пари няма PC което да има тази производителсност,размер и енергоефективност.
Имам и друг компютър: PC работна станция с Premier и там нещата се случват много по-бързо и динамично, но разликата в цената е значителна по четири :)
Не съм от църквата на Apple :) но машинката ми допада и бих препоръчал специално този модел. Трудно се свиква като цял живот си бил на Windows. В началото, а и не само има много дразнещи и нелогични за мен неща :D(супер бавната смяна на езика, липсата на адекватен файлов мениджър, любимия ми прозорец за copy-paste на който не знаеш с какво скорост копираш защото според apple не ти е нужно :) ).
Спрямо монитора използвам на всичките си компютри монитори DELL от U серията на 60HZ и нямам никакъв проблем за видео и фото обработка. Не играя игри от доста години за добре или зле :D и не са ми нужни повече херцове.
|
|